Hogy őrizzem meg a családfő szerepét, ha a feleségem fia a fő kereső a családban?
Ha a feleseged nem tisztel es nem tekint csaladfonek a fia sem fog.
Itt a hiba az anyaban van aki majomszeretettel bologat kicsi fianak.
Ezt a felesegeddel beszeld meg hogy o a te csapadodban legyen.
A gyerekek kirepulnek te maradsz majd neki viselkedjen ugy.
Nalunk en mint no keresek a legjobban megis a ferjem a csalad feje es tiszteljuk ot.
Ha a kamasz fiam ki akarja apjat kerulni es nalam probalkozik udvarol rendre utasitom egy mondattal.
..tudod apad a csalad feje nem dontok nelkule megvarjuk ot es megbeszeljuk az ugyedet kozossen de ove az utolso szo joga...
Persze morog pofazik penzt emlegeti meg hogy en keresek jobban de ez nem errol szol ez a tisztelet megadasa ami akkor is jar ha en tartanam el a ferjem hiszen hazassag egy egyseg szovetseg joban rosszban.
Én nő létemre értem a gondod. A feleségeddel kéne beszélned. Ha ő megadná a tiszteletet neked (és elvárná a gyerekétől is), sokkal könnyebb lenne. Ha úgy érzed, hiába...hát...
Én is rosszul viselném az alázást.
Ne a családfő szerepét akard. Eleve egy jó kapcsolatban egyenjogúság van. Ne akarj mindenáron, alanyi jogon járó tiszteletet, inkább lazíts, és vegyél részt a család életében.
Szerintem azért gúnyolnak, mert rágörcsöltél erre.
Ne akard, ha szeretitek egymást, akkor ebből nem lehet gond, hiszen egymás támaszai vagytok.
35: "Ha a kamasz fiam ki akarja apjat kerulni"
Nálatok annyiban más a helyzet, hogy a férjed a fiad apja, ti egy család vagytok. Hogy azon belül hogyan osztjátok meg a feladatokat, az a ti dolgotok. A kérdező meg egy már működő családba lépett be ráadásul az ő otthonukba, ott főnökösködni akar és meg van sértődve, hogy nem esnek hasra előtte. Szerintem náluk nem anyagi okok vannak a háttérben, hanem csak a srácnak most jól jött valami amivel piszkálhatja egy régi sérelemért, vagy a kérdező viselkedéséért.
Én elvált anya vagyok, a gyerekeimmel már van egy bejáratott életünk, nem kell minket senkinek eltartani, sem irányítani. Ha egy új társ hozzánk költözik, akkor nekem ne családFŐnek jöjjön, nem kell nekünk senki irányítótoronynak. Egyenrangú társnak jöhet akivel megbeszéljük a dolgokat, meghallgatjuk a véleményét, a bunkóságot és beszólongatást egyik részről se fogom tolerálni, de ha családfőt akar játszani, akkor nagyon hamar ajtón kívülre kerül a cuccaival együtt. És itt nem arról van szó, hogy a gyerekeken majomszeretettel csüngök, hanem én magam sem kívánom, hogy valaki nekem előadja a vezetőt.
35: "A gyerekek kirepulnek te maradsz majd neki viselkedjen ugy. "
A gyerekem mindig a gyerekem marad, míg a jelenlegi párom lehet, hogy pár év múlva csak egy pasi, akivel egy ideig d...gtunk.
És mi az, hogy viselkedjen úgy???? Essen hasra, hogy a jól működő kis életükbe becuccolt valami ágrólszakadt és főnököt játszik? Sajnos van az a helyzet, amikor még mindig jobb egyedül, mint valakivel, aki nem a társa az embernek. Majd talál jobbat, akivel egyenrangú kapcsolatot építhet ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!