Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy őrizzem meg a családfő...

Hogy őrizzem meg a családfő szerepét, ha a feleségem fia a fő kereső a családban?

Figyelt kérdés
A feleségem 18 éves fia érettségi után egyből olyan állást talált egy pc játékokkal foglalkozó cégnél, amivel több, mint kétszer annyit keres, mint én. Mellette levelezőn egyetemre jár. Azóta van egy mély konfliktusunk, mióta ismerem. Most nagyon nyeregben érzi magát. Mióta agyagilag besegít, valamivel javultak az életkörülményeink és ezt az orrom alá dörgöli. Lenéz, amiért szerinte már most többet tett le az asztalra, mint én. Egyszer megemlítette, hogy nem érti, miért csinálok úgy, mintha a ház ura lennék. Az anyja túl büszke rá, hogy észrevegye, hogy mit művel, ráadásul már a húga is gúnyol, pedig vele szinte apa-lánya kapcsolatunk volt.
2014. nov. 19. 19:28
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
72%
Az udvariasságot ebben a helyzetben elvárhatod, de azt nem, hogy családfőnek tekintsenek.
2014. nov. 20. 02:50
 32/42 anonim ***** válasza:
74%
Ugyan már, te sose voltál ennek a családnak a feje. Összeházasodtál az anyjukkal ennyi. Nem te teremetted meg az életük alapjait, nem te alapítottad a családot és nem is te irányítottad az életüket, és mindössze két éve vagy az életük része. Valószínű, hogy a gyerek most visszavág azokért a sérelmekért, amiket te okoztál neki. Hányszor vághattad a fejéhez,hogy fogadjon szót, vagy csináljon meg ezt-azt, csak mert te úgy érezted, hogy jogod van neki dirigálni, mert te vagy a családfő? Vagy biztosan elhangzott nálatok is az "amíg az én kenyeremet eszed" című monológ! Ha te is partnerként és nem alacsonyabb rendű beosztottként tekintettél volna egy majdnem felnőttre, akkor nem viselkedne veled így. Te költöztél be az ő otthonukba, ahol főnökösködtél, persze, hogy visszavág ott, ahol tud. Azt meg tudod mondani, hogy miért is kellene tisztelnie téged? Te tisztelted őt vagy az egy gyereknek nem jár?
2014. nov. 20. 07:06
 33/42 A kérdező kommentje:
40 sem vagyok, nemhogy 50+. Mindegy, ebből már nem jövök ki jól.
2014. nov. 20. 08:01
 34/42 anonim ***** válasza:
80%
Semmit nem írtál még a fiúval lévő kapcsolatotokról. Annyit mindössze, hogy akkor halt meg az apja amikor te az életükbe kerültél, de már jóval előtte elváltak. Mit lehet így tanácsolni? A kommentjeidből az jön le, hogy összekötötted az életed az anyjával, és te akarod játszani most ott a családfőt. Talán eddig is ez volt a baj, hogy ezt akartad, elvártad, hogy azért tiszteljenek, mert az anyjuk új párja vagy. A tiszteletet kiérdemelni kell, nem elvárni. Biztosan értelmes kölök lehet a párod gyereke, ülj le vele elbeszélgetni, és ne akard vele elfogadtatni, hogy felette állsz, te vagy a családjuk feje, mert nem így van. Egyenrangú felnőtt emberként kezeld. Valószínű azért fellengzős veled, mert nem sok elismerést kaphatott tőled, el akartad nyomni, fölé akartál mindenáron kerekedni. Ne felejtsd el azt az apró tényt, hogy te költöztél az ő otthonukba, kerültél az életükbe, ne akard azt megváltoztatni, és ott a családfőt játszani, nem fog menni.
2014. nov. 20. 08:31
 35/42 anonim ***** válasza:
13%

Ha a feleseged nem tisztel es nem tekint csaladfonek a fia sem fog.

Itt a hiba az anyaban van aki majomszeretettel bologat kicsi fianak.

Ezt a felesegeddel beszeld meg hogy o a te csapadodban legyen.

A gyerekek kirepulnek te maradsz majd neki viselkedjen ugy.

Nalunk en mint no keresek a legjobban megis a ferjem a csalad feje es tiszteljuk ot.

Ha a kamasz fiam ki akarja apjat kerulni es nalam probalkozik udvarol rendre utasitom egy mondattal.

..tudod apad a csalad feje nem dontok nelkule megvarjuk ot es megbeszeljuk az ugyedet kozossen de ove az utolso szo joga...

Persze morog pofazik penzt emlegeti meg hogy en keresek jobban de ez nem errol szol ez a tisztelet megadasa ami akkor is jar ha en tartanam el a ferjem hiszen hazassag egy egyseg szovetseg joban rosszban.

2014. nov. 20. 09:23
 36/42 anonim ***** válasza:
71%
Nem az a baj, hogy ebből már nem jössz ki jól, hanem tényleg nem egyértelmű számomra, hogy konkrétan mi a gond. Ha a srác tiszteletlenül beszél veled, nos igen, jogosan zavar és nem világos anyuka miért nem szól rá. De a kérdésedben családfő szerepet említettél. Mit jelent ez pontosan?
2014. nov. 20. 09:31
 37/42 anonim ***** válasza:
54%

Én nő létemre értem a gondod. A feleségeddel kéne beszélned. Ha ő megadná a tiszteletet neked (és elvárná a gyerekétől is), sokkal könnyebb lenne. Ha úgy érzed, hiába...hát...

Én is rosszul viselném az alázást.

2014. nov. 20. 13:25
 38/42 anonim ***** válasza:
76%

Ne a családfő szerepét akard. Eleve egy jó kapcsolatban egyenjogúság van. Ne akarj mindenáron, alanyi jogon járó tiszteletet, inkább lazíts, és vegyél részt a család életében.

Szerintem azért gúnyolnak, mert rágörcsöltél erre.

Ne akard, ha szeretitek egymást, akkor ebből nem lehet gond, hiszen egymás támaszai vagytok.

2014. nov. 20. 18:23
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

35: "Ha a kamasz fiam ki akarja apjat kerulni"

Nálatok annyiban más a helyzet, hogy a férjed a fiad apja, ti egy család vagytok. Hogy azon belül hogyan osztjátok meg a feladatokat, az a ti dolgotok. A kérdező meg egy már működő családba lépett be ráadásul az ő otthonukba, ott főnökösködni akar és meg van sértődve, hogy nem esnek hasra előtte. Szerintem náluk nem anyagi okok vannak a háttérben, hanem csak a srácnak most jól jött valami amivel piszkálhatja egy régi sérelemért, vagy a kérdező viselkedéséért.

Én elvált anya vagyok, a gyerekeimmel már van egy bejáratott életünk, nem kell minket senkinek eltartani, sem irányítani. Ha egy új társ hozzánk költözik, akkor nekem ne családFŐnek jöjjön, nem kell nekünk senki irányítótoronynak. Egyenrangú társnak jöhet akivel megbeszéljük a dolgokat, meghallgatjuk a véleményét, a bunkóságot és beszólongatást egyik részről se fogom tolerálni, de ha családfőt akar játszani, akkor nagyon hamar ajtón kívülre kerül a cuccaival együtt. És itt nem arról van szó, hogy a gyerekeken majomszeretettel csüngök, hanem én magam sem kívánom, hogy valaki nekem előadja a vezetőt.

2014. nov. 21. 00:41
 40/42 anonim ***** válasza:
70%

35: "A gyerekek kirepulnek te maradsz majd neki viselkedjen ugy. "

A gyerekem mindig a gyerekem marad, míg a jelenlegi párom lehet, hogy pár év múlva csak egy pasi, akivel egy ideig d...gtunk.

És mi az, hogy viselkedjen úgy???? Essen hasra, hogy a jól működő kis életükbe becuccolt valami ágrólszakadt és főnököt játszik? Sajnos van az a helyzet, amikor még mindig jobb egyedül, mint valakivel, aki nem a társa az embernek. Majd talál jobbat, akivel egyenrangú kapcsolatot építhet ki.

2014. nov. 21. 00:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!