Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mitől számít valaki JÓ Anyának?

Mitől számít valaki JÓ Anyának?

Figyelt kérdés

Szimplán az,hogy megszülte és fölnevelte,azaz etette,és iskolába járatta az a szülői kötelesség nem?

Tehát pl. figyelni a gyerekre lelkileg is,energiákat belefeccölni,és tanítani,hogy jusson valamire,jóakarattal kellene lennie a gyereke felé,segíteni igyekezni mindenben őt.stb.stb.

Szóval szerintetek a fizikai szintű anya szó-n túl,mitől számít valaki JÓ Anyának?

2010. jan. 28. 23:31
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
71%
Szerintem ez akkor derül ki amikor a gyerek felnő és felelősségteljes, értelmes ember lesz belőle aki képes maga élni az életét.
2010. jan. 28. 23:37
 2/23 anonim ***** válasza:
76%
Az a jó anya, aki szereti a gyerekét és következetesen neveli (nem túl szigorú, nem túl engedékeny). Egy jó anyának egy kicsit pedagógusnak is kell lennie, hiszen mint szülő, tanítja a gyerekét beszélni, járni... stb.
2010. jan. 28. 23:40
 3/23 anonim ***** válasza:
73%
23:37 - Anyukámat az anyja csak hátráltatta a céljai elérésében, mégis sikerült, miután kiszakadt a családból, mert már nem volt ott az anyja, aki mindig visszafogta. Anyu kiváló pedagógus lett, híre van, elismerik, szaktekintély, az egyik legjobb. De csak akkor tudott kibontakozni, miután eljött a családjától. Nem a szülő érdeme, ha valaki eredményt ér el.
2010. jan. 28. 23:42
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem az az anya aki megszüli,hanem aki gondosan felneveli :)
2010. jan. 28. 23:44
 5/23 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon sok szeretetet, önzetlenséget, bátorítást kell adni egy igazi édesanyának útravalóul a gyerekének, hogy az önbizalommal, kedvességgel, jóindulattal tele felnőtté váljon! Az olyan aki csak szimplán megszüli a gyereket, és ellátja, nem fog mást kapni a gyerekétől ha nagy lesz! Tudod mi a fura, nem egy olyan példát láttam már, hogy egy rossz anyát imádta a gyerekei, mint egy istent! Pedig elette előlük az ételt, szívta rájuk a cigi füstöt, a buksijukat meg nem simogatta soha! A gyerek meg kapott egy szaloncukrot az iskolába, és haza vitte neki, az anya meg megette!!!
2010. jan. 28. 23:45
 6/23 anonim ***** válasza:
23.44 teljesen igazad van!
2010. jan. 28. 23:47
 7/23 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem egy jó anyának el kell tudni fogadnia a gyerek személyiségét, mert az alapjában véve veleszületett dolog. Ha lépten nyomon keresztbetesz neki, mivel ő nem olyan mondjuk, akkor eléggé megnehezítheti az életét. És a gyerekben nem a gyereket kell látni minden esetben, hanem a leendő felnőttet.
2010. jan. 29. 00:08
 8/23 anonim ***** válasza:

attól mert valaki felelősségteljes, jellemes ember lett, nem azt jelenti, hogy jó anyja volt.

én is ilyen ember vagyok - merem remélni -, pedig anyám nem sokat törődött velem.

2010. jan. 29. 02:56
 9/23 anonim ***** válasza:
73%
Aki mindig ott van, ha kell, de nem nyomja agyon a gyerekét. És valóban, mikor nagyobb a gyermek, akkor derül ki, ki volt az anyja, hogy egyengette a gyermeke útját. Persze, hogy nem a szülő érdeme a gyerek sikere, de azért sokat segíthet egy jó anya.
2010. jan. 29. 06:25
 10/23 anonim ***** válasza:
06:25 - Egy jó anya, de nem csak jó anyák vannak sajnos.
2010. jan. 29. 06:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!