Miért mondják így a nők hogy "van két gyönyörű gyerekem"?
Egyes nők kizárólag a saját érdemüknek tartják, hogy gyereket szültek, és ezt dicséretre méltónak tartják. Úgy tesznek, mintha csak ők szültek volna, mások nem.
Igaz az is, hogy az anyák többsége a ronda gyereket is szépnek látja.
Egyébként neked van gyereked?
Nincs nagyobb problémád az életben?:D
Én se szoktam hozzátenni, de megértem, ha valaki hozzáteszi. Persze a férfiak is hozzátesznek, de azért lássuk be, a nő szenved vele 9 hónapot és a vajúdást és a szülést is ő végzi. Ezért dicsekednek így vele a nők, mert büszkék a gyerekükre és magukra is. Én is büszke vagyok rá, hogy már van egy kislányom-én inkább max azt teszem hozzá, hogy imádnivaló, vagy hasonlókat. És nekem ő a leggyönyörűbb, de nem így szoktam mondani. A második meg hamarosan megszületik-karácsony körül:D Úgyhogy nemsokára nekem is lesz két gyönyörű gyerekem:DD
Az sem igaz, hogy azért mondják, mert nem az. Valamelyik válaszoló ezt érzékelteti azzal, hogy azt mondja, "ha hulye lennék valószínű a szüleim azt mondanák, van egy okos gyerekem" Egyébként én megpróbálom reálisan beállítani a gyerekemet mindenki előtt. Tudom mik a hiányosságai és miben jeleskedik és nem csak azzal dicsekszem, hanem hozzáteszem, hogy hát igen, kicsit ezen meg azon csiszolni kéne még, mert ebben még nem olyan jó.
Nekem itt a GyK.-n tűnt fel, mikor felteszik a kérdést, de nemcsak a nőknél,hogy hozzáteszik,hogy 1-2-3 gyönyörű gyerek van.
Ha nem volna gyönyörű,is az ő gyerekük, és egy szülőnek ált.-ban a saját gyereke szép,ritka aki nem elfogult.
De nem hiszem,hogy emiatt írják így.Inkább csak hangsúlyozzák.
Én nem szoktam írni,se mondani,miért?
Elég az hogy van 2 gyerekünk, akik már felnőttek.pl...
De mindenki szíve joga, hogy úgy írja, ahogy akarja...
viszont nekem is feltűnt ez már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!