Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mondják így a nők hogy...

Miért mondják így a nők hogy "van két gyönyörű gyerekem"?

Figyelt kérdés
Bemutatkozás után nem sokkal, amikor a családi állpotra terelődik a szó, minden nő így mondja. Miért nem elég csak annyit közölni, hogy van x gyerekem? Itt is azt írják mindig hogy pld.szültem két gyönyörű gyereket. Ezt miért kell mindig hozzátenni?
2014. nov. 15. 22:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem szoktam pontozni, nem ezért kérdeztem.
2014. nov. 15. 22:41
 12/20 anonim ***** válasza:
75%
Érdekes, és igazad is van tulajdonképpen, de a kérdés címe alapján most valamiért tökre nem erre számítottam, hogy a gyönyörű jelző lesz így kihangsúlyozva. Hanem hogy van két gyerekem. Az enyém, csak és kizárólag az én érdemem. Mintha a pasi nem tett volna hozzá semmit. Pedig ő is kellett, hogy ilyen gyönyörűek legyenek. Szóval akkor inkább "van két gyönyörű gyerekünk a férjemmel". :D
2014. nov. 15. 22:41
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

Egyes nők kizárólag a saját érdemüknek tartják, hogy gyereket szültek, és ezt dicséretre méltónak tartják. Úgy tesznek, mintha csak ők szültek volna, mások nem.

Igaz az is, hogy az anyák többsége a ronda gyereket is szépnek látja.

2014. nov. 15. 22:46
 14/20 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem is idegesítő, és dicskvő. Anyukám inkább olyan mond, hogy van egy nagy és lusta lánya, de persze csak viccből. De nem szoktak dicsekedni az érdemeimmel, valószínűleg nem érzik szükségét. Ha hülye buta lennék, biztos mondanák, hogy okos vagyok, és minden nyelvvizsgát kikürtölnének.
2014. nov. 15. 22:46
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. nov. 15. 22:48
 16/20 anonim ***** válasza:
63%

Egyébként neked van gyereked?

Nincs nagyobb problémád az életben?:D

Én se szoktam hozzátenni, de megértem, ha valaki hozzáteszi. Persze a férfiak is hozzátesznek, de azért lássuk be, a nő szenved vele 9 hónapot és a vajúdást és a szülést is ő végzi. Ezért dicsekednek így vele a nők, mert büszkék a gyerekükre és magukra is. Én is büszke vagyok rá, hogy már van egy kislányom-én inkább max azt teszem hozzá, hogy imádnivaló, vagy hasonlókat. És nekem ő a leggyönyörűbb, de nem így szoktam mondani. A második meg hamarosan megszületik-karácsony körül:D Úgyhogy nemsokára nekem is lesz két gyönyörű gyerekem:DD

Az sem igaz, hogy azért mondják, mert nem az. Valamelyik válaszoló ezt érzékelteti azzal, hogy azt mondja, "ha hulye lennék valószínű a szüleim azt mondanák, van egy okos gyerekem" Egyébként én megpróbálom reálisan beállítani a gyerekemet mindenki előtt. Tudom mik a hiányosságai és miben jeleskedik és nem csak azzal dicsekszem, hanem hozzáteszem, hogy hát igen, kicsit ezen meg azon csiszolni kéne még, mert ebben még nem olyan jó.

2014. nov. 15. 23:02
 17/20 anonim ***** válasza:
68%
Én aztán háklis vagyok, de ebben nem látok semmi rosszat. Inkább meghat, mert az anya a szeretet szemüvegén keresztül olyan gyönyörűnek látja a gyerekét, amilyennek más nem hiszem, hogy fogja. És ez így van nagyon rendjén.
2014. nov. 15. 23:03
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam, hogy ha valaki azt mondja, hogy szép, akkor biztosan csúnya. Félreértett a sok okos lepontozó. De gyakran ezzel kompenzálnak valamit a szülők. Volt osztálytársam, akinek az anyukája mindik dicsekedett az eredményeivel, a csaj pedig nem volt egy zseni csak jól magolt meg puskázott. A szülei meg nem engedték sehova, ha nem volt kitűnő. Az én szüleim sose érezték szükségét, hogy ilyeneket hozzátegyenek. Alsóban főleg nem mondtak semmit, pedig akkor még versenyeket nyertem. Most már többször hallom, hogy apukám mond ilyesmit ismerősöknek, de az egyetem óta nem is vagyok színötös. Szóval én látok összefüggést, de le lehet pontozni.
2014. nov. 15. 23:10
 19/20 anonim ***** válasza:
Amúgy kérdező, ez egy OFF lesz, de a például, azaz pl, helyett miért pld-t írsz?: D
2014. nov. 16. 10:07
 20/20 anonim ***** válasza:

Nekem itt a GyK.-n tűnt fel, mikor felteszik a kérdést, de nemcsak a nőknél,hogy hozzáteszik,hogy 1-2-3 gyönyörű gyerek van.

Ha nem volna gyönyörű,is az ő gyerekük, és egy szülőnek ált.-ban a saját gyereke szép,ritka aki nem elfogult.

De nem hiszem,hogy emiatt írják így.Inkább csak hangsúlyozzák.

Én nem szoktam írni,se mondani,miért?

Elég az hogy van 2 gyerekünk, akik már felnőttek.pl...

De mindenki szíve joga, hogy úgy írja, ahogy akarja...

viszont nekem is feltűnt ez már.

2014. nov. 17. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!