Mit tennél, ha meghízna a párod/férjed?
Ne legyunk mar alszentek: persze hogy szamit a kulso.
Raadasul 70-rol 110-re hizni azt jelenti, hogy teljesen mas kinezetu ember lett belole.
"nem csak elméletben ismerem a problémát, és ezekből is lehet finomakat főzni. Ha nem tudod, akkor inkább te nem ismered"
Persze, ezekböl is ehet finomat fözni, csak akkor van baj, ha akinek fözöd, az nem szereti és ezért nem eszi meg.
Pl. sok mindenki van, aki nem eszik csirkét, csak disznót, abból is a csülköt meg tarját, akinek a párolt zöldség nem köret, ahhot kell még sok krumpli, rizs vagy nokedli, a salátához meg úgy áll hozzá, hogy ha nem muszáj, akkor elkerüli.
Ez kb ugyanolyan, mintha egy vegetárianusnak föznél finom pörköltet vagy kijevi jércemellet (vagy nekem pl terngeti jherkentyüket) - ha nem szereti, akkor hiába finom, nem eszi meg.
"Most a külseje miatt szereted vagy a belseje miatt? Ha a külseje számít, mi lesz később, amikor megöregszik? Kicsit túl sok jelentőséget tulajdonítotok a külalaknak."
Persze, hoyg nem CSAK a külseje számít valakinek. De azt ne mond, hogy neked nem számítana, ha egy vékony, izmos valakit megismersz és NÉGY év alatt egy löttyedt zsírpcn lett belöle. Ez NEM az öregedéssel járó MÉRSÉKELT hízás, hanem ennék sokkal súlyosabb eset, mert a kérdezö párja másfélszeresére hízott ennyi idö alatt.
A kérdezö világosan megírta, hogy néhany kiló nem zavarná, de NEGYVEN azért igencsak sok.
Az meg, hogy a belös tulajdonságait szereted: addig rendben van, szivesen vagy vele, beszélgestsz, stb. de ha szexröl van szó, ott azért valamennyire számít a külsö is, mert egy gusztustalan kinézetü embert nem fogsz megkívánni, akármennyire is értékes emberileg.
Exem is 80 kg volt, mikor összejöttünk. 2 év múlva 120....
De szerettem, és különösebben nem zavart.
Évekkel később szétmentünk (köze nem volt a súlyhoz a szakításnak.)
Ellenben ha én le tudtam adni odafigyeléssel közel 20 kilót (úgy, hogy ebből a fele alapból rajtam volt, a másik fele terhesség alatt jött fel), Ő is le tudott volna, és a párod is le tudna. Ha akarna.
Az a baj, amíg ő nem határozza el magát, addig a fejed tetejére is állhatsz, ő csak "ba$zogatásnak" veszi.
Akik meg azzal jönnek, hogy miért nem a belső számít.... Az is számít, de aki nem beteg, csak túl kényelmes, és el van hízva (nem 10-15 kg felesleg, hanem tényleg), az valahol igénytelenség. Nem szabad úgy hozzáállni, hogy "na van valakim, akkor már le$zarom
hogy nézek ki."
Nem kell maximálistának lenni szuperkülsővel, de egy alapvető igénye mindenkinek legyen már. (Tisztálkodás, öltözködés, és legalább egészségügyi értelemben véve normál testalkat. Nem kell izomagynak lenni, sem Brad Pittnek, senki nem ezt várja el...)
Hagyjuk már ezt a főzős témát. Írta a kérdező, hogy nem laknak még együtt. Akkor ennek semmi köze nem lehet a főztjéhez és nem is tudja befolyásolni vele egyelőre.
Szerintem is tök másképp néz ki így egy ember, elhiszem, hogy már csak az árnyékát látja annak, akivel összejött. Pár hete részt vettem egy baráti összejövetelen, és volt egy srác, akit mindig is vékonynak ismertem, de mostanra meghízott. Komolyan mikor megláttam, azt hittem felpumpálták egy matracpumpával, vagy hirtelen fújtak bele sűrített levegőt, iszonyúan taszítónak találtam a látványt. Én megértem a kérdezőt, mert ha valakinek az élete párja torzul el ennyire, az igencsak hagy dilemmát maga után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!