Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem zavaró, ha valaki csak...

Nem zavaró, ha valaki csak úgy ad 1 becenevet a gyereknek, mert az övet kisajátítja az apjának?

Figyelt kérdés

Tehát van egy apa-fia. Egy a nevük.

Az apát mindenki Bébének hívja.

A 10 éves gyereket mindenki, mindenhol Bécinek.

Az apának most lett egy nöje, aki elkezdte az apát Bècizni, holott tudta, hogy ez a gyere neve!A gyereket pedig Bécónak hívja. Amellett, hogy ez egy idétlen becenév, senki nem hívta soha így. Most a rokonságban is kezdenek rákapni.

Nem fura, sõt zavaró dolog ez? Eddig õ volt a Béci, most az apját hívja így a nõ. Ez szerintem fura váltás. Õt pedig milyen jogon kezdi el a nõ, majd erre mások is így hívni? Ha ezt a becenevet szánták volna neki, akkor ez lenne.

2014. nov. 11. 17:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%

10: Ennél nagyobb gondod sose legyen :)

Nálunk is vannak azonos nevek a családban. És akkor mi van, ha egyszerre többen kapják fel a fejüket? Semmi!

2014. nov. 11. 18:08
 12/19 anonim ***** válasza:
81%
Elhiszem, hogy nagyon utálod a volt pasid új nőjét, de a becézésbe belekötni elég szánalmas dolog.
2014. nov. 11. 18:17
 13/19 anonim ***** válasza:
69%

"nem kaphatja fel mindkettő a nevét"

Hát ezen azelőtt kellett volna elgondolkodni, mielőtt elnevezted a gyereket.

Amúgy ismerek olyan családot, ahol a szűk körben 10 János van.... hát nocomment

2014. nov. 11. 18:21
 14/19 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem semmi baj azzal, ha új becenevet talál ki neki. Hadd döntse már el, hogyan szólítja, szerintem nem idétlen, hanem aranyos. Ha a gyereknek nem tetszik, majd úgyis szól miatta. Ez tipikusan az az eset, amikor már nem tudsz mibe belekötni...
2014. nov. 11. 18:23
 15/19 anonim ***** válasza:
74%

Te jó ég, micsoda gyerekes gondolkodás? "elvette a gyerek nevét".

Miért, soha többet nem használhatja azt a becenevet? Ha már a nevekről van szó, az milyen ötlettelen, hogy ugyanazt a keresztnevet adják a gyereknek, mint az apjának, hm, kérdező?

2014. nov. 11. 19:15
 16/19 anonim ***** válasza:
80%
Van annak a gyereknek szája, majd megmondja, ha zavarja. Ha meg őt sem, meg az apját sem zavarja, akkor meg jó az úgy. A beceneveket nem szánják, jönnek, a legkülönbözőbb helyzetekben. Engem egy kör malacnak hív, egy érdekesen sikeredett disznótor óta. Gondolhatod, hogy nem a szüleim 'szánták' ezt a nevet :D
2014. nov. 11. 20:21
 17/19 anonim ***** válasza:
66%
Engem inkább az ilyen szánalmas emberek zavarnak, mint te. Nem akarlak feltétlenül sértegetni, de gondolkodj el a dolgaidon egy kicsit.
2014. nov. 11. 22:31
 18/19 anonim ***** válasza:
64%

Nem kaphatja fel mindkettő a fejét...

Mondjuk, ha nem lenne azonos a keresztnevek, rögtön nem lenne ilyen probléma. Még egy érv az úgynevezett családi hagyomány ellen. Sosem értettem, miért jó, ha mindenkit ugyanúgy hívnak egy családban.

2014. nov. 22. 23:16
 19/19 anonim ***** válasza:

Meg kellene kérdezni, hogy a gyereket zavarja-e, mert eddig ezt nem tudjuk. Nem minden gyerek mer szembeszállni egy rakás felnőttel, de ha kérdezik, a véleményét azért elmondja.

(magánvélemény: eleve extra kib.szás volt egy gyereket Bélának elnevezni...)

2015. márc. 8. 01:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!