Felnőttek, akiknek már saját családja van . Mit szóltak a szüleitek mikor közöltétek, hogy külföldön kezdetek új életet?
En 32 eves vagyok es 8 eve elek kulfoldon.A szuleim mindig tamogattak a kezdetektol, pedig nagyon "anyas apas" vagyok. Ugy ertem en jobban kotodom a szuleimhez es a Nagyimhoz mint a velem egykoruak, megis sosem bantam meg h kijottem, ok is orulnek neki, hazaemegyunk mindig latogatoba, plusz telefonalunk, skype-zunk etc....es en pl mindennap beszelek anyuval telefonon (nem o kerte, ilyen vagyok:-)))))))
Szoval hajra:-)))))
Nálam nagyon nem örültek, a mai napig sem tetszik nekik a helyzet.. Főleg anyunak. De megértem őt is, mert én tényleg nagyon messze kerültem otthonról, évente talán egyszer haza tudok majd járni, ha szerencsém van.
Nekem is nehéz, de mindent összevetve, hosszú távon megéri majd.
Majdnem minden nap beszélünk facebookon vagy skypeon, viberen.
Szóval meglehet oldani a kommunikációt is gyakran :)
24/N
12-es vagyok
"Nálunk is mondogatta ,hogy gyermekkel nem szoktak kimenni "
Komplett családok indulnak útnak. Itt sem mi vagyunk az egyetlenek, sőt nem én vagyok az egyetlen elvált anya, aki a gyerekekkel egyedül indul útnak!
A legtöbb ilyen családban az okok között az egyik épp a gyerekek érdeke és jövője.
"mi hátránya lesz ,ha egy jobb országban ,városban tanulhat ..nőhet fel ?"
Igazad van. A gyerekek nagyon alkalmazkodóak, sokkal hamarabb illeszkednek be mint a szülők. Ráadásul ők anyanyelvi szinten megtanulják a nyelvet, míg te soha.
Akik azt mondják, hogy külföldön mindig idegenek lesztek/leszünk: MI igen, de az anyanyelvi szinten a nyelvet tudó, már külföldön tanuló és végzettséget szerzett gyerekeink már nem. Nekik ez (is) az otthonuk lesz.
Kedves Nagymama/Anyuka!
Tessék nagyon mélyen magába nézni ..ne önös érdekek vezéreljék ! Bizonyára látja ÖN IS ,ez a Magyarország már nem az ,ami 20-30 éve volt . Bizonyára néz híreket ..a tömeges kivándorlásnak oka(!) van !!!! Mint minden szülő ,bizonyára ön is a legjobbat akarja a gyermekének s annak családjának . A legjobb döntést hozta meg a kedves veje mikor külföldön vállalt munkát ..ezzel arra törekedett ,hogy a legjobbat biztosítsa a lányának és az unokájának ,ő is mint sokan mások, belátta ,hogy Magyarországon kevesen boldogulnak ..,Magyarország már egyre jobban csúszik lefelé a lejtőn . Tessék örülni ,hogy a lányáéknak megadatik egy másik országban ugyan de egy jobb élet ! Ne hátráltatni tessék őket az ellenkezéssel ,hanem velük együtt örülni !
Jaa, ez is volt nálunk:
-Nagyon sokan költöznek ki, családdal is.
-Igen, de az mááááááás. :-))))
Örültek nekem, nekünk, támogattak.
Mi évente 3x utazunk haza, hozzánk évi 3-4x jönnek családtagok. Skype-on minden héten beszélünk. A testvérem is épp a kiköltözést tervezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!