Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lenne a legjobb döntés...

Mi lenne a legjobb döntés ebben a helyzetben? Költözzek el?

Figyelt kérdés

A párom ötéves kislánya kibírhatatlanul viselkedik. Nem fogad szót se az apjának, se nekem, ordítozik, kiabál velünk, kidobálja az ételt a tányérjából (mert nem olyan mint az anyukája főztje), rendszeresen végighúzza a wckefét a csempén, és ami a legrosszabb, hogy simán nekünk támad. Megüti a páromat ha valami nem tetszik neki, nekem pedig a hasamat támadja, próbálja megrúgni, megütni, megharapni(!). 20 hetes terhes vagyok, és rettegek hogy egyszer tényleg sikerül kárt tennie bennem vagy a babában.

Az a fő gond, hogy nem lehet a gyereket fegyelmezni, nevelni. Otthon az anyja mindent megenged neki, mert "az oviban úgyis annyi szabály van, legalább otthon hadd csináljon, amit akar". Amikor pedig nálunk van, nekünk ezt az ordenáré viselkedést el ekll tűrnünk, mert az anyja kilátásba helyezte, hogy ha kiabálunk vele, ha megbüntetjük, vagy ha akár egyszer is azzal megy haza tőlünk, hogy nem érezte jól magát, akkor nem jöhet ide többet. Engem mondjuk nem ijesztett meg az anyuka ezzel a nyilvánvalóan üres fenyegetőzéssel, én tudom hogy ez enm így megy, nem akadályozhatja a láthatást. De a páromat persze sikerült megijesztenie, így tehát a gyerekre nem lehet rászólni, mindig szépen kell beszélni vele és mindent meg kell engedni neki. Én már nem bírom tovább, pedig csak kéthetente jön hétvégére, de simán két hét míg kiheverem azt a két napot.

Tudom hogy a párom gyereke, tudom hogy joga van itt lenni, de én tényleg nem bírom az ilyen viselkedést tolerálni. És nem tudok kedvesen, türelmesen mosolyogva sz@rt vakarni a csempéről a gyerek után, és nem akarok minden éjszaka rettegni, hogy mikor lopózik be hozzám és ugrik rá a hasamra. Mit csináljak? Költözzek el? Lassan már nem látok más megoldást, ha nem nevelhetjük a gyereket, ha nem büntethetjük meg, nem szólhatunk rá, akkor ez a viselkedés csak egyre rosszabb lesz.

2014. nov. 6. 18:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
45%
ez a kérdés kb 2 hetente visszatér...
2014. nov. 6. 19:29
 12/17 anonim ***** válasza:
71%

Én már nagyon sok kérdésedet olvastam és még mindig nem tudom mit lehetne kezdeni a kislánnyal.

De tudod mit mondok neked?

Én a születendő kisbabám érdekében elköltöznék,mert egy terhes nőnek nem szabad idegeskednie, mert az a babára nézve akár veszélyes is lehet. Én sokat idegeskedtem és 22 hetes terhesen befeszült a hasam és véreztem is. Hála az égnek nem vetéltem el. Viszont a gyerek elég idegbeteg :( El fogom vinni kivizsgáltatni, vannak jelei nála hogy én ideges voltam vele terhesen. Költözz el ne gondolja múltra bele a jövőbe nézz, a jövőd pedig a kisbabád. Joga van nyugodtan fejlődni a pocakban. :)

2014. nov. 6. 19:31
 13/17 anonim ***** válasza:
94%
A születendő gyereked érdekében tenned kell valamit, mert ha az a kislány bele talál rúgni a hasadba, az a magzat életébe kerülhet vagy örökre nyomorék lesz, ezzel remélem tisztában vagy. Itt nem az ételdobálás meg a szaros csempe a lényeg, hanem az, hogy a magzat gyakorlatilag életveszélyben van. Elég egy rossz mozdulat is, hogy baj legyen, de itt meg egyenesen arról van szó, hogy a hasadat támadja. És ráadásul szerintem nem a kislány itt a hunyó, hanem az anyja, mert ő lehet az, aki nem tudja elfogadni, hogy a volt férjének új családja van. Ezt sugalmazza át a gyereknek, aki nem értheti még ezt az egészet, hogy minek a közepén van benne. Erre a viselkedésre buzdítják szavak nélkül vagy szavakkal is odahaza a kicsit. Arra gondolok, hogy nem valami szépen válhattak el, esetleg az anyában maradt valami tüske, amit ilyen módon próbál megbosszulni. Ezt a gócot te egymagad nem hiszem, hogy fel tudod felszámolni, mert ahhoz a férjed és az anyuka együttműködése is szükséges lenne. Habár léteznek terápiás módszerek, mint a családállítás, esetleg érdemes lenne valamit bevetni, mert itt már kéne valami szakember. És nem a gyereknek, hanem az anya miatt. Mindenesetre én a te helyedben nem várnám meg, míg megsérül a születendő gyerekem, ha máshogy nem megy, költöznék.
2014. nov. 6. 19:48
 14/17 anonim ***** válasza:
19%

Így jár,aki gyerekes szülővel kezd.

Amúgy meg tudom mit beszélek,mert félárva vagyok,ès apám nője megkeseríti az amúgy is nehéz és szomorú életem.

2014. nov. 6. 20:18
 15/17 anonim ***** válasza:
63%

Istenem mar megint Te, es a "szornyeteg" kislany...

Mar eleg sok valaszt kaptal a problemadra, nem?

2014. nov. 6. 20:49
 16/17 anonim ***** válasza:
66%
Én is olvastam már jó pár kérdésed, úgy látszik nem oldódik meg ez a probléma. Én mondjuk a régebbi kérdéseknél a kislány érdekeit is néztem, de ha tényleg ekkora a probléma, hogy ennyiszer kiírod a kérdést, ha van lehetőséged költözz el. Én exfeleség vagyok, 5 éves gyerekkel, az ex férjeméknél már megszületett a baba is, tehát tök hasonló szitu, bár szerencsére mi tudunk együtt működni és nincsenek ilyen problémák. Még is ezt tanácsolom.
2014. nov. 7. 08:20
 17/17 anonim ***** válasza:
Mi újság veletek kérdező???
2015. márc. 5. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!