Az a helyzet, hogy 15 éves vagyok és teljesen kikészültek az idegeim, már abban sem vagyok biztos, hohy mikor felnőtt leazek normális lesz-e a lelki állapotom. Mi tegyek?
Szia. Hasonlóképpen voltak az én szüleim is. Írták korábban, hogy beszélj velük! Ne! Ne beszélj. teljesen midnegy mit mondasz, úgysem jut el az agyukig. Mondhatnál nekik bármit, nem érdekli őket úgysem, mert te csak egy "szaros kölyök vagy, aki visszapofázik". De tudnod kell, hogy nem vagy az, bármit mondanak. Te felnőttebb avgy, mint ők ketten, ezt kell tudnod.
És még néhány dolgot tenned kell:
1. Amint 18 leszel adj be egy kérvényt, hogy vegyék el tőlük a kisebbeket és majd te leszel a gyámjuk. Valószínűleg, őket is ugyanezek a sérelmek érték, mint téged. Legalább ti tartsatok össze, ha a szüleitek vadbarmok.
2. Tanulj! Légy szorgalmas, menj egyetemre, tanulj szakmát, nyelvvizsgázz le, bármi, csak tanulj az iskolába!!! Ez már rajtad múlik. A tudás az egyetlen dolog, amit soha de soha nem vehetnek el tőled.
3. Hétfőn keresd fel az ifjúságvédelmis felelőst a suliban vagy beszélj osztályfőnököddel és kérd el az iskolapszichológus telefonszámát. Ő nagyon sok mindenben fog neked segíteni. Nekem is ő segített.
4. Ne hagyd magad. Nem szabad, hogy kiakadj. Mikor majd 21 éves leszel, mint most én, akkor majd rádöbbensz, hogy erősebb vagy, mint az átlag emberek fele. A kitűzött céljaidat, álmaidat érd el bármi áron és soha de soha ne hagyd, hogy bárki az utadba álljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!