Mit lehet tenni, ha az apa barátnője irigy, féltékeny, önző a gyerekkel szemben?
Mintha ez a kérdés már ki lett volna írva ide.
Azt lehet tenni, hogy a barátnő tovább lép, keres egy gyermektelen pasit. A gyerekünk életünk végéig a gyerekünk marad, és a legfontosabb az életünkbe. Normális esetben. Ha ezt az új társ nem tudja elfogadni, vagy nem jön ki a gyerekkel, vagy nem ért egyet a szülő hozzáállásával, akkor szakítson.
Mindhárom embernek (apának, fiúnak és a barátnőnek) változtatnia kell az eddigieken. Az apának segítenie kell a fiú és a barátnő kapcsolatát, barátságát kialakulni. Közös programok, sok együtt töltött tartalmas idő, hogy megismerjék egymást igazán. Ha a barátnő megismeri a fiút, akkor sokkal könnyebben elfogadja, megszereti és megszűnik a féltékenység. A fiúnak szintén segíteni kell, hogy az apa és a barátnője normális párkapcsolatban tudjon élni, segíteni a barátnőnek beilleszkedni hozzájuk. A barátnőnek pedig segíteni kell az apa és a fiú közötti szülő-gyerek kapcsolat harmonikus működését, ezáltal sokkal szerethetőbbé válik a pasik szemében és minden a helyére kerül.
Röviden mindhárom ember esze és szeretete kell a működőképességhez. Az hogy a nő féltékeny vagy önző, az már valaminek a következménye is lehet. Mindhárom embernek meg kell dolgoznia ezért, nem csak a nőtől várni a csodát.
Ha apuka semmit nem tesz - elvakítja a szerelem, vagy a nő nem előtte csinálja a dolgokat -, akkor semmit.
A legegyszerűbb: a gyerek lépjen le minél előbb. NEM neki kéne, de menjen, a SAJÁT érdekében.
Nálunk ugyanez volt a szitu, és én hlye nem léptem. Most, hat évvel később lelki roncs vagyok, akivé a mostohám tett az állandó megalázásával. Az első ilyennél helyre kellett volna tennem, leszrva, ha kidob. Vagy apával beszélni, hogy csináljon már valamit a drága barátnőjével, mert egy álnok r.banc.
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy lány az apuka gyereke,szóval sokkal rosszabb szitu,mintha fiú lenne.A vicc az,hogy a barátnőnek is vannak gyerekei,ráadásul az apának fontosabb a barátnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!