Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha a 17 éves...

Mit csináljak ha a 17 éves lányom rendetlen?

Figyelt kérdés

Van egy 17 éves lányom, 3 hónap múlva betölti a 18at. Jó tanuló, a viselkedésével sincs probléma. Az egyetlen dolog ami aggaszt, hogy a szobájában nem képes rendet tartani. A ruhái szanaszét, az iskolás dolgai a földön, az asztalán különböző smink-felszerelések.

Ha előre bejelentem, hogy hétvégén vendégek jönnek, akkor kitakarít. Amúgy talán 8-10 naponta porszívózik. A szellőztetés az egyetlen dolog amit rendszeresen csinál.

2010. jan. 25. 15:37
1 2 3 4
 21/31 anonim válasza:
78%

Szegény gyerek:)

Fiatal később meg fog változni, ha most nem neveled rendre akkor sem lesz egész életében rendetlen. Ha ő jó érzi magát a kupiban akkor hagyd békén csukd be az ajtót. Hagyj egy kis magán életet neki.

Ha jönnek vendégek kitakarít, szellőztet(nincs szag se), és szinte hetente porszívózik is. Vele egykorú gyerekek rosszabbak! örülj, hogy ilyen lányod van.

2010. jan. 25. 16:34
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

"Elöre bocsájtom, hogy négy gyereken "estem túl", ez tipikus erre a korra.

A legjobb, ha elöször is a szobáját a magánterületének tekinted: nem csinálsz benne semmit, nem keresed össze a szennyest se - ha nincs tizsa ruhája, amikor kellene, az is az ö baja"

Ez a válasz eddig jó, de onnantól, hogy direkt égesd le a vendégek előtt már nem, mert az még rosszabb, mintha csak simán követelnéd tőle a rendrakást. Így meg alattomosan hátbatámadnák, hát jó én nem szólók bele szavakkal, de majd akkor is elérem, hogy azt csináld a szobádban amit modnok alapon.

Addig örülj míg csak ez a baj vele és csak a szobája "disznósól", nem terjeszti ki az egész házra. Az enyém mindent de mindent képes volt belakni. Régen sokat költöztünk, kb. két hét után már a konyha ablakpárkánya is a lomjaival volt tele. Visszaszorítottam a szobájába, mert azt meg lehet vele értetni, hogy a közöshelyiségekben nekem zavaró és kellemetlen ez a szokása. De a szobájára nem tudtam neki olyan indokot mondani, hogy miért tegye rendbe. Ha egyszer ő jól érzi magát benne, nekem tényleg nem okoz vele gondot, de ezt belátni nem egyszerű.

2010. jan. 25. 17:40
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem hagyod, hogy magától alakuljon ki rá az "igénye" hogy rendet tegyen, hanem mindig a sarkában fogsz loholni, hogy takarítson ki, akkor csak azért fogja megcsinálni, hogy békén hagyd, de ha egyszer elköltözik, akkor meg fogja enni a kosz, mert nem fog mögötte állni anyuka, hogy csináld meg kislányom, mert azt mondtam. Nem lesz, ami elindítsa és motiválja.
2010. jan. 25. 17:43
 24/31 anonim válasza:
52%

csak 10-ig maradhat?szegény gyerek...

én kitűnő tanuló vagyok mégis hagynak élni a szüleim:D

a rendetlenséget meg majd kinövi

17/L

2010. jan. 25. 18:00
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is ilyen volt,még egyetemistaként is. Már nem mentem be a szobájába,mert mint tájkép csata után.... Ma már családja van,saját lakásuk,pici gyerek,és olyan sarkos rend,olyan tisztaság,hogy enni lehetne a padlóról. Azt szokta mondani,most érti már,milyen rossz lehetett nekem az Ő rendetlensége. Szóval hidd el,amit otthon lát. Ha otthon rendet lát maga körül,felnőttként Ő is azt fog tartani.Fel a fejjel,már csak pár év:))
2010. jan. 25. 19:55
 26/31 anonim válasza:
100%

Hát mintha engem írtál volna le.

Én 15 vagyok, és ugyan ilyen. A ruháim és a könyvek a földön, az asztalomon áll a füzet meg a smink. Anya mindig ordítozik, de akkor is nehezemre esik, persze van amikor magamtól rakom rendet, mert már engem is zavar. Azt nem tudom hogy hogy sikerül ekkora kupit csinálnom:)Szellőztetni én is szoktam de a rendrakás...( persze erre NEM vagyok büszke:D

2010. jan. 25. 20:17
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Én is 17 vagyok, ugyanilyen helyzetben. Jól tanulok, kedves vagyok, időben hazaérek, nem iszok, csak rettentő káosz uralkodik a szobámban. Viszont önmagammal szemben nagyon tiszta, rendes vagyok, nem megyek ki foltos ruhában vagy kócos hajjal az utcára pl. Gondolom a te lányod is így vagy. Szerintem ezt fogadd el így ahogy van. Ha nagyon zavar akkor menj be a szobájába és szedd össze a szennyest, meg a mosogatnivaló hatnapos edényeket. Mást ne, mert mérges lesz hogy pakolsz a cuccai között. Én még akkor se takarítok ha vendégek jönnek, csak amikor már nem tudok elmenni az ágyamig a halom cucctól :D Fogadd el így ahogy van, egy hónapba egyszer kérd meg hogy porszívózzon ki, hidd el majd a saját házában már rendes lesz, mert ott nem csinálja meg senki helyette.
2010. jan. 25. 20:46
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon rendetlen vagyok, de próbálok változtatni rajta, mert most már engem is zavar. Manapság már csak az asztalomon van káosz, jobbára. :) Régebben akkor raktam rendet a szobámban, amikor már átestem én is a földre pakolt dolgokon. Anyukám mindig ki szokott borulni, hogy milyen kupi van, mi van akkor, ha valaki váratlanul érkezik stb. Erre mindig az volt a válasz, hogy nem kiállítóterem a szobám. Sosem jött be rendet rakni, amit nagyra értékelek a mai napig is.

Hagyd a szobáját, idővel majd ő is belátja, hogy nem jó dolog a rendetlenség.

20/L

2010. jan. 25. 20:54
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia! 20 múltam :) Nekem ugyanilyen, sőt. Semmi bajom a rendetlenséggel, kifejezetten otthonosnak érzem, amikor minden könyvem a földön van és a ruhák nincsenek a szekrényben :) Nekem az olyan "múzeumos" kinézetű, amikor minden a helyén van. Szóval ne aggódj, nincs ezzel egyedül a lányod. Hidd el, ha majd egyszer valaki kívülálló szóváteszi, akkor kitakarít, de hidd el senkit nem érdekel ez ennyire, hogy szóvá tegye, a válaszokból is ezt vettem ki. Engem sem érdekel ha valaki rendetlenséget tart, még jobban érzem magam ott :):)

Persze ez mosatlanokra, szemétre és romlandó élelmiszerre nem vonatkozik, szóval undorító dolgok azért tényleg nem kellene,hogy szét legyenek hajigálva, de a könyvekkel semmi baj :):)

2010. jan. 25. 20:56
 30/31 anonim válasza:
szia! én is ilyen voltam :) nem mondom, hogy teljesen kinőttem, de amikor albérletbe költöztem és szobatársam lett, hááát már jobban figyelek rá. van, hogy a szennyes a földön hever, meg a könyvek szerteszét, de alapvetően jobban figyelek rá, meg többször jönnek fel ismerősök is. a konyhában meg mindig rend van, szeretek mosogatni :) otthon meg sosem tettem. ha majd az élethelyzet úgy adja, meg fog változni a lányod is ilyen téren. amúgy otthon még mindig csatatér a szobám, ezt szégyellem is kicsit, de tervezem, hogy felszámolom :) 20/L
2010. jan. 25. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!