Mit csináljak ha a 17 éves lányom rendetlen?
Van egy 17 éves lányom, 3 hónap múlva betölti a 18at. Jó tanuló, a viselkedésével sincs probléma. Az egyetlen dolog ami aggaszt, hogy a szobájában nem képes rendet tartani. A ruhái szanaszét, az iskolás dolgai a földön, az asztalán különböző smink-felszerelések.
Ha előre bejelentem, hogy hétvégén vendégek jönnek, akkor kitakarít. Amúgy talán 8-10 naponta porszívózik. A szellőztetés az egyetlen dolog amit rendszeresen csinál.
Van komoly udvarlója, lassan 2 éve. A fiú már hozzászokott, esetleg ő elpakol hogy le tudjon ülni az ágyon stb.
Próbáltam vele beszélni, hogy hogyan tarthatna nagyobb rendet. Reggel elrakja az ágyneműt, ez kb 2 perc. Sminkelés után mindent berak a szekrénybe vagy polcra, ez is 4-5 perc. Ami koszos, az mehet a szennyesbe, ami nem az a szekrénybe vissza. A könyveinek is van helye, ami nem kell, rakja oda. Porszívózás is délutánonként 6-7 percet vesz igénybe. Havi egyszer port töröl, 2-3 óra alatt megvan, közben hallgathatja a zenét stb.
1 hónapig meg, aztán megunta.
19éves vagyok és az én szobám is általában kupis. Nem direkt csak valahogy így alakul. :D Ha rendet is rakok, akkor az estig vagy max. másnap délutánig marad olyan. Anyukám mindig kiabál és veszekszik velem emiatt, de sajnos ilyen vagyok és hiába mond bármit is, nem tud rám hatni. Tudom, hogy neki van igaza, mert egy lánynak legyen szép és rendezett a szobája, de sokkal kényelmesebb amikor minden kéznél van és csak úgy ledobom az ágyamra vagy a földre. :D
Szóval szerintem nem nagyon tudsz semmit csinálni vele. Majd kinövi. Szerintem ez egy ilyen tipikus kupis időszak az ilyen korú fiataloknál, mert mikor fiatalabb voltam, akkor nagyon tisztaságmániás voltam, és a konyhában, nappaliban, fürdőben most is az vagyok. Heti többször takarítok, de valahogy a szobámban szeretem ha rendetlenség van. :D Talán ez is egyfajta lázadás anyu ellen. :)
Csak annyit szoktam neki mondani, hogy szombaton jön ebédre XY, ha lehetséges ne csináljon magának programot, de ha már van akkor emiatt ne mondja le, és legyen itt. Nem kötelező, csak nekem jól esne ha itt lenne.
Ilyenkor veszi a lapot és kitakarít.
Nem akarom ráerőltetni, de szerintem ha most megtanulná, hogy minden nap tartson rendet, könnyebben állna meg a lábán. Ha saját lakása lesz, nem lesz elég, hogy: "De a saját szobámat kitakarítottam!".
Most csak 1 szobát kellene takarítania, nem még másik helységeket.
amig otthon laktam,nekem is ilyen volt a szobám...
most albérlet,és ugyanez...
ágyon nincs semmi,de egyébként minden szerte szét:D
szerencsére anyám nem látja,rosszul lenne lehet...
párom meg megszokta,neki otthon csak azért van rend,mert az anyja csinál...
most készülünk összeköltözni,nem adok magunknak 2 hetet,hogy mnden szanaszét legyen...
de egyenlőre nem zavar...
hagyd békén,majd ha ugy érzi,rendetrak,ő "felségterülete"...
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!