Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Élettársi kapcsolat! Ezek...

Élettársi kapcsolat! Ezek után mi a teendő?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, a barátom akivel élek 28. Ő kamionos. 3 hetente találkozunk 1 hétre. Eleinte jó volt, hogy nem lógtunk egymás nyakán állandóan, telefonon, skype-on naponta beszéltünk. Ő azt mondta, költözzek hozzá így megspórolunk egy csomó pénzt. Odaköltöztem. A sors úgy hozta, hogy engem kirúgtak a munkahelyemről és sajnos azóta se találok állást. A barátom, mondta hogy nyugodtan nyúljak a közös kasszához, neki a pénzre úgy sincs szüksége, csak amennyit eszik kb. Eléggé szégyenlem, de eltartott nő lettem. Hiába próbáltam állást keresni, nem ment, máshol lett volna lehetőség, de nem akartam elköltözni. Jóformán az ő pénzéből taníttattam magam. Elvégeztem egy pénzügyi szakot és egy nyelvvizsgát, jogsit. Ő mondta, hogy neki ez így kényelmes, hogy otthon vagyok, és nem bánja ha a "családi" kasszával gazdálkodok. 4 évig voltunk együtt, ebből kettőt együtt laktunk. A minap rákérdeztem, hogy hogy viszonyul a gyerekneveléshez és a házassághoz. Kinevetett. Azt mondta, hogy soha nem fog megházasodni és a gyerekeket ki nem állhatja. Nem ilyennek ismertem. Mindig nagy drukkba volt, mikor esküvőre mentünk és a kis unokatesóimmal és a saját keresztfiaival, és a barátja gyerekeivel is jókat szokott játszani. Nem gondoltam soha, hogy ezt így gondolja.

Megmondtam neki, hogy én viszont szeretnék gyerekeket és még 30 éves korom előtt szeretnék megházasodni. Valóban nem beszéltünk erről 4 év alatt, de én nem gondoltam volna hogy ennyire tartózkodó. Sőt.

Most elköltöztem tőle. Mostanában új szokása, hogy fenyegetőzik, hogy felnyújtja magát ha nem megyek vissza, 2 órára rá meg feltesz facebookra az új csajával képet. Azóta már letiltottam. 2x cseréltem telefonszámot. Az egyik sms-ébe azt írta, hogy feljelent, hogy megloptam őt és kihasználtam a pénze miatt. Szó nincs erről! Mindig felírtam neki, hogy mire mennyi pénzt vettem ki. Saját hobbira pár száz forintot költöttem havonta, mindenről kértem számlát, pedig sose kérte tőlem. Nincs titkolni valóm. Nincs szégyellni valóm. Feljelenthet azért pl, hogy vissza adjam neki a tanfolyamok költségeit? Hogy működik ez?

2014. okt. 21. 16:36
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Amikor megismertem 20 éves voltam. Bulizós és a társaság középpontja voltam. Én sem gondoltam akkor még gyerekre, hogy ezt az elején még leszögezzem. Később megkomolyodtam, láttam, hogy egyre több velem egy korú vállal kisbabát, házasságot köt, stb. Nem jártam el már bulizni, a barátnőimmel is csak facebookon avgy skype-on beszéltünk legtöbbször. Nagyon ritkán jöttek át hozzánk egy kávéra vagy ilyesmi. Magányos voltam a négy fal közt. Örökbe fogadtam egy kiskutyát is a menhelyről, őt is magának követeli, pedig 2x találkozott vele, mikor itthon volt. Tudja, hogy mivel bánthat meg, hogy mivel árt nekem. Már szeretném lezárni, de nem engedi. Még mindig felkeres és bánt szóban és fenyeget. Még egy fenyegető sms-t ír és feljelentem. Ez biztos.
2014. okt. 25. 16:42
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Mivel minden harmadik héten éltetek együtt nem ismerhettétek ki egymást annyira, mint akik minden nap együtt vannak.

Lásd, ez egy veszíteni nem tudó, erőszakos, hisztériára, bosszúra hajlamos alak.

Örülj neki, hogy megszabadultál tőle.

A tanfolyam árát valóban megfizetném neki, inkább mástól kölcsön kérnék, de az önérzetem miatt elsősorban.

A többi úgy van, ahogy előttem írták: az egyik házon kívül, a másik otthon dolgozott: senki nem tartozik a másiknak.

2014. okt. 25. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!