Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit a teendő kapcsolat tartás akadályoztatása ügyben? Rendesen fizetem a havi gytartást, láthatáskor időben megyek érte-viszem haza. Telefonon mégsem beszélhetek vele! Holott a gyermekem igényli és szóváteszi.
Kedves Leendő Tanácsadó!
Az én problémám a következő:
a feleségemtől 2 éve elváltam,mert külön utakon akart járni... szóval van egy élettársa akivel ezt annak idején elképzelte van egy 8 hónapos gyermekük... Igen ám de a volt feleségemmel van egy közös gyermekünk, Ő most 6 éves! havi 40e ft gyerektartást fizetek. vettem a lányomnak egy egyszerű mobilt (Ő vette mindig fel) azon hívhattam 2-3naponként,az oviról a napjairól,(mikor jössz értem apa?)témákról beszélgettünk mindig.
de azt mondta az anyja csak akkor beszélhetek vele,ha feltöltöm a kártyáját... hozzá tenném, a gyermekem 1 szer sem hívott engem. Ami természetes,hiszen 6 éves létére nehogy már Ő hívjon!!! De akkor miért töltsem fel,mert majd ők lebeszélik hangzott a válasz... Én nem szidtam a volt feleségemet soha a gyermekünknek,de most nem tudok neki mit mondani... ha kérdezi apa miért ne hívsz??? csak hummögök... aztán ő közbe vág: ja tényleg most jutott eszembe anya kikapcsolta a mobilomat...
a vezetékesen sem hívhatom,nem adják oda neki... az anyja mobilját sem veheti föl a Lányom...
kétségbe vagyok esve,még szerencse,hogy 2hetente egy napra velem lehet...
Tapasztalatok érdekelnek-eredmények,mit lehet gyámüggyel vagy jogi úton elérni ha lépnék abba az irányba... De mindenki véleményét NAGYON VÁROM MÁR NEM TUDOM MIT TEGYEK??? Nem akarom,hogy a harag haragot szüljön,de ha nincs más akkor kénytelen vagyok valóban jogi útra térni... Remélem tudtok-tudnak nekem segíteni.
Előre is nagyon köszönöm!!!
Pál
Mi az hogy megvolt engedve hogy 2-3 naponta beszélj vele?Ő mit szolna ha megszabnák az időt amit vele tölthet?
Te vetted a mobilt, ő meg kikapcsolaja?pfujjjj
Fordulj a gyermekjóléti szolgálathoz, és a gyámügyhöz.De a bíróságon is elpanaszolhatod a gondodat, ők majd eldöntik mi legyen a sorsa, ha akadájozza a kapcsolat tartást.
Látom a pénz az jól jön, meg ami tőled van, de cserébe semmi.Igaz nő vagyok, de utálom az ilyen fajtákat.(már bocs)
Mindenképp fordulj hivatalosszerv(ek)hez.
Ne hagyd annyiban.
Bocs, megint és.Mostmár minden szolgáltatónál van olyan, hogy családi ingyen beszélás.Bevonod az ő számát, és ingyen hívjátok egymást.
Persze anyuka ne kapcsolja ki a telefont, tul.képp semmi köze hozzá.
Hát ez elég szomorú. A családunkban is van hasonló történet, az alapján nem tudlak sok jóval kecsegtetni.
Mindenképpen írjál le mindent a gyámügynek, járj a nyakukra és bizonyítsd be, hogy jó apa vagy és a gyereknek szüksége van rád.
A én általam ismert történetben az anya eljátsza a mártírt és a szuper anyát a gyámügynek, az apát befeketíti ahol csak tudja, úgy, hogy az apát már szinte meg sem akarják hallgatni. Valószínű pénzt is hagy a nő a gyámügynél, mert olyanokra becsukják a szemüket, ami felháborító. Azért írtam, hgoy járj a nyakukra, mert volt olyan, hogy rácsodálkozott a gyámügyes, hogy mik történtek, mert ők az anya oldaláról máshogy ismerték a sztorit. Csak az a fájó, hogy az egyértelmű tényekre rácsodákoznak, amit az anya nem tud megcáfolni. különben pedig mindig az anyának hisznek és ha nem lehet bebizonyítani, akkor mindig az apa a ludas.
Hát nő létemre eldobom az agyam az ilyen nőn!!
Nemhogy értékelné az igyekezetedet,hogy kapcsolatot akarsz tartani a kislánnyal!És még azt sem veszi észre,hogy a legnagyobb vesztes a kislány!!Az a kislány csak kicsi,de nem hülye!Pontosan tudja,hogy mi zajlik köztetek,és szenved,mert mindkettőtöket egyformán szeret,és egyformán igényel!5 év múlva meg azzal áll elő az asszony,hogy fizesd a pszichológust a gyereknek??Az ilyen anyát falhoz kellene állítani!
Na most jól kimorogtam magam!
Esetleg valamit nem tudnál beszélni az exeddel,javítani a kapcsolatotokon??Ez nem megalázkodás lenne,csak lezárnátok végre ami volt,kibeszélnétek a dolgokat (sértegetés nélkül),így mindketten tovább tudnátok lépni,és a gyereknek sokkal kedvezőbb helyzet lenne.Ezt azt hiszem semmilyen hatósági felszólítás nem tudná pótolni,inkább csak rontana a kapcsolatotokon,és melegágya lenne további csatározásoknak!
Én elhívnám a helyedben az asszonyt valahova ahol kettesben lehettek,és elkezdeném neki,hogy :Nézd Piri!Sokat gondolkodtam a házasságunk hibáin,egyformán hibáztunk,vége van nincs mit tenni.Amivel megbántottalak elismerem,és bocsánatot kérek.Tudom,hogy nem voltam a legjobb férj,de ez már mindegy.Viszont iszonyúan szeretem a kislányt,és ne szakítsd el tőlem,mert látom a kislányon is,hogy csak szenved.Ha mi nem rendezzük a viszonyunkat akkor ezt a kislányt tönkretesszük lelkileg.Kezdjünk tiszta lappal....
Valakinek kezdeményeznie kell...és a helyedben nekem megérne egy próbát a 6 éves lányom!!
35/N
NAGYON KÖSZÖNÖM A GYORS VÁLASZT NEKTEK-ÖNÖKNEK!!!!
Sokat segített és kicsit erőt is adott a megoldáshoz!!!
Sajnos hiába vinném bele olyan csomagba a telefon,h egymás között ingyen beszélünk,hiszen Én hívom a Lányomat. Nekik semmibe sem kerülne, még akkor sem,ha a hálózati telefont is odaadnák neki, mikor én keresem... Ez merő rosszindulat,nem tudok mást érezni...
Egyébként csak a pénzen van a hangsúly,tegyük fel feltöltöm 5e ft-al,1hét múlva kitalálják megint...
De már kaptam olyan email a volt nejemtől,h adjak neki 50e ft a Lányunk fogszabályzójára,mert kell, nincs rá pénzük!!! havonta 52e ft(gytartás+családipótlék) kap, egy 6 éves gyerekre nem elég? Sőt a fogszabályzóra én adjak pénzt? Majdnem adtam,de egy fogorvos haverom azt mondta ez nem igaz és ne adjak mert ez nevetséges... Egyébként nagy nehezen de a volt nejem,azt mondta jó akkor majd összekaparja... utána jött a telefon mizéria..
Nagyon jó ötlet az,hogy üljek le a volt nejemmel és beszélgessek vele... De nem akar... Telefonon emailbe próbáltam hasonlókat mondani neki,de ki nevet nem érdekel majd én tudom mi jó a gyereknek cím szóval leteszi... Holott tudja a Lányommal nagyon szeretjük egymást,és most nem fényezni akarom magam!!!! De sokszor hazamenni nincs kedve,de nem engedik,h itt aludjon... Még a válás elején úgy volt lemond a Gyerekünkről... De mindegy...
Megírom Neki-Nekik amiket a TI segítségetekkel találtam és ha 24 órán belül nem beszélhetek a 6 éves Lányommal,nem habozok tovább! Így nem lehet élni,nem lehet kibírni...
Továbbra is várom véleményeteket,tanácsaitokat!!!!!!!
Még egyszer Szeretettel KÖSZÖNÖM,hogy így látatlantban segítettek nekem-nekünk!!!
Pál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!