Mit lehet tenni, hogy ha az egyik fél ragaszkodik egy adott névhez (gyerekvállalás), de annyira, hogy semmilyen kompromisszumra nem hajlandó és nem érdekli, hogy a másiknak kifejezetten nem tetszik?
Így kib*szni egy gyerekkel..
Mondd meg neki, hogy a pici nem csak az ő gyereke. Te ragaszkodsz a te általad választott névhez és nem vagy hajlandó engedni belőle.
Aztán majd csak közös nevezőre juttok.
Mindenesetre azt ajánlom, hogy csináld ugyanazt amit ő.
Ha 2 nevet adtok, és egybe szólítjátok, a gyerek nem fogja tudja majd, hogy ő kicsoda, hogy hívják!
Főleg ha apu így szólítja majd nem fogja tudni, hová tenni magát, főleg egy közösségben.
Beteges az egész ötlet. Ha utónevet is akartok, különüljön el attól amit használni fog.
Nekem is 2 nevem van....
Nem tudott anyam valasztani a ketto kozul igy lett ez.. apam soha nem is volt ( hagyjuk hosszu)
PL: Kovacs Anett Katalin... O kedves Katalin! elnezest a nevem Anett.... ( random nevek..) na de erted ugye?!.. olyan hulyeseg 2 neved adni.. engem idegesit a masodik nevem.. ha ferjhez megyek en eskuszom levetetem!
Én keresnék egy 3. nevet, hiába van kedvencem, vagy neki. Olyat próbálnék keresni ami végül mindkettőnknek tetszik. Ha kell üljetek le, és olvassátok el az összes adható npi nevet, ha úgy van hangosan kimondva a vezetéknévvel együtt. Csak találtok 1-et ami mindkettőtöknek megfelel..Közösen kell dönteni, és bizony meg kell tudnotok beszélni ezt a problémát!
Egyébként írta az egyik hozzászóló, hogy a végleges lepapírozás előtt lehet nevet módosítani. Ez így van, mert anno 48 évvel ezelőtt anyukámnak is más nevet adtak a szülei, csakhogy a mamájának nem tetszett, és másnap már másik nevet kapott.. és végül az került neki be az Anyakönyvi kivonatába. :D
nem tudom hol szülsz
de nálam a 3ik gyereknél csak másnap jött a anyakönyves csaj h akkor mi lesz a gyerek neve - mondjuk a másik kettőnél is utólag kérdeztek rá ...
onnantól azt írtam be amit én akartam :-))))
(ok meg volt beszélve h mi legyen és az lett) de a lehetőség adott volt :-DDD
szal ha nem akar változtatni akkor kerüld meg mást nem tehetsz
elvileg az a 2-3 nap amíg bent vagy addig még változtathatsz rajta
ha pasi akkor is ez megoldás lehet...
(és majd válóok majd egyszer...)
szülés után ha megkérdik h: apuka mi lesz a gyerek neve akkor bemondja ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!