Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek? A férjem...

Mi a véleményetek? A férjem nagyapja nem szeret kezet mosni, én mégis megkérem rá. Volt itt nálunk, megkértem hogy mosson kezet, a válasz: A lábamat ne mossam meg?

Figyelt kérdés
Végül is megmosta, de minden alkalommal meg kell kérnem, holott a babám csak 1,5 éves múlt.Mit csináljak egy ilyen emberrel? Én nagyon felhúztam magam rajta. Nem lenne természetes a kézmosás pici babánál, meg a mostani influenzás időkben? Nem ez lenne a minimum?
2010. jan. 24. 11:09
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
70%
van még ilyen ember a 21. században?? Mert ha magára igénytelen, mit bánnám, de tulképp egy 1,5 éveshez is megy látogatóba, megfogja meg ilyesmi......Megmondanám neki, jöhet, ne mosson kezet, ha neki ez presztízskérdés (ne legyünk tiszteletlenek ugye az idősebb emberekkel...), de hogy a gyerekhez nem nyúlhat az is tutiszáz!!
2010. jan. 24. 11:14
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz vele, akkor is kérd meg minden alkalommal és ha mondja, hogy a lábát is megmossa e , válaszold neki azt, hogy ha akarja azt is lehet, sőt a tusolnia is szabad. Nagyon sajnállak mert ez nagyon idegesítő lehet. Beszélj a férjeddel is, hogy próbáljon meg hatni rá!
2010. jan. 24. 11:14
 3/30 anonim ***** válasza:
85%
Nem hinném , hogy tiszteletlenség illendően megkérni a kézmosásra! A te házadban tartsa be a te szabályaidat, otthon lehet koszosan is!
2010. jan. 24. 11:16
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
Mi akkor is mindig kezet mostunk, mikor hazaértünk, amikor még nem volt baba. Elemi dolog.
2010. jan. 24. 11:32
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen a 21. században. Egy ismerős, fiatal házaspár sosem mos kezet pl. wc után és a gyerekeiknél ugyanezt látom. Sajnálatos.:S
2010. jan. 24. 12:12
 6/30 anonim ***** válasza:
42%
OFF: de egy 1,5 éves az már nem pici baba, hanem kisgyerek - annyira azért nem kell sterilen tartani, semmi baja nem lesz - vagy a játszótéren 5 percenként fertötlenited a ygereket?
2010. jan. 24. 14:22
 7/30 anonim ***** válasza:
51%
Nem hinném, hogy a sterilizációnak köze van a kézmosáshoz és a 1,5 éves gyerek még igenis pici! Az előző válaszolótól megkérdezném, hogy ő nem szokott naponta többször kezet mosni? Vagy ha szokott úgy érzi, hogy steril? A kérdezőnek igaza van! Naponta 1000x mondják, hogy mossunk kezet ebben a téli időszakban amikor tombolnak az influenza járványok! De az is lehet, hogy a nagyapa előtte volt Wc-n. Szerintem ha ennyire felháborítónak tartja a kérést akkor nem szokása a sűrű kézmosás! Különben is teljesen mindegy, az számít, hogy meg lett kérve és ez nem nagy dolog. Az sohasem baj ha valaki tiszta! Ő lehet, hogy idősebb de az anyának is jár némi tisztelet! Ez az egyszerű kérés igazán teljesíthető!
2010. jan. 24. 17:00
 8/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sajnos a saját otthona is egy koszhalmaz, tele morzsákkal, zsírfoltokkal és egyebekkel, és mivel férfi, valószínűleg kénytelen WC közben megfogni...undorító ha utána megfogja pl. a csörgőt, ami 2 perc után a gyerek szájában van. Szerintem se egy nagy kérés, és még ha nem lenne igazam, akkor is teljesíthető. Nem azt kértem hogy mártsa sósavba. Volt egy idő, mikor még " cikinek" éreztem hogy szóljak, de figyeltem hogy miket fog meg és utána mostam le mindegyiket. De azért szerintem mindennek van határa.
2010. jan. 24. 18:16
 9/30 anonim ***** válasza:
45%

Én állapotos vagyok,kényszerhelyzet van és édesapáméknál lakom a párommal egyenlőre és ő(édesapám) nemhogy kezet nem mos de szerinte egészségtelen mindennnap tisztálkodni!!!!!!!

Havonta fürdik.

Mindennap veszekszem vele de nem hat rá az sem hogy kisbaba lesz nemsokára:-(

2010. jan. 24. 19:21
 10/30 anonim ***** válasza:
37%

A tegnap 14:22-es vagyok: természetesen szoktam kezet mosni, spt elég sokszor is,

DE ennek ellenére még mindig fenntartomazt a véleményemet, hogy egy másféléves gyerek már nem egész pici, az immurendszere már teljesen kifejlödött, ezért nem annyira kényes a fertözésekre.

A kásik kérdésem az volt, hogy egy játszótéren mit csinálsz a gyerekkel? Nem engeded játszani, vagy percenként mosogatod a kezét? Ott szabad hozzáérnie a hintához, mászókához? Pedig azt is megfogja sok mindenki koszos kézzel, a madarak lecsinálják, stb.

Szabad a kertben mászkánia vagy esetleg homokoznia? Gondolj bele, hogy mi az aminek van értelme és mi az ami túlzás

Szóval nem kell annyira nagy gondot csinálni ebböl - az igaz, hogy a bácsi megmoshatná a kezét, de ha nem teszi, attól még nem lesz baja a gyerekednek.

2010. jan. 25. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!