Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feleségek, család mellett mit...

Feleségek, család mellett mit dolgoztok?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok hogyan lehet összeegyeztetni a munkát a családi élettel. Feleségként épp munkát keresek, de úgy érzem, hogy néha túl nagyok az elvárásaim: szabad hétvégék, lehetőleg ne legyen túlóra, stb. Még épp nincs gyerek, de ha lesz, és vissza akarok majd menni oda dolgozni, akkor jó előre tervezni. Nos, bebizonyosodott, hogy ilyen munka nincs a szakmámban a környéken. Kíváncsi lennék, hogy más feleségek tegyük fel gyerek mellett milyen munkát végeznek, főképp hogy milyen időbeosztással, esetleg hétvégente is vagy nem, túlóra, stb.. Ha nem titkos, akkor írjátok meg a körülbelüli fizut, mert kaptam egy munkaajánlatot és összehasonlítanám az árakat (ha végre lesznek hajlandóak kerek-perec meghatározni) és a programot.
2014. okt. 15. 15:16
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
83%
Mi csak szeretnénk gyereket. Heti 6 napot dolgozom, változó, hogy milyen munkarendben, változó, hogy hány órát. Teljesítménybérem van, és megbízotti jogviszonyom. Havi 40 és 140 között keresek, de sosem tudom előre, mennyit kapok.
2014. okt. 15. 19:15
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
apukám szerelő, változó munkarend és fizetés, anyukám családi napközit üzemeltet otthon8-17-ig hétköznaponta, így otthon van vele hugom is (2 éves, jól elvan a többi babával :)). a család összbevétele 200-400 000 között mozog, szerelések számától és gyerekek számától függően :)
2014. okt. 15. 19:45
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értem ezt a problémát. Miként más feleségként dolgozni, mint férjként, nagymamaként, nagynéniként, unokatestvérként, szingliként, istentudjamiként?

Semmiben nem más. Anyaként munkát keresni más lenne, de annak, hogy kapcsolatban él az ember semmi köze a munkához.

Irodában dolgozom jó beosztásban nemzetközi szállítmányozásban, ritkább nyelvekkel. Az irodában nincs hétvégézés, nincs éjszakázás, túlóra van, ha épp olyan nap van (ha 5-kor fut be a hajóra a konténer, nem hagyjuk állni egy napot ugye, hanem még megcsináljuk a papírokat). Az időbeosztás nálunk egyébként rugalmas, és havi 1 szabadnapot ki lehet venni túlórából, ha összejön, havi 10 óra pedig átvihető a következő hónapra, ill. bármikor lehet csúszót kivenni és később menni/korábban eljönni, ha az ember megbeszéli a munkatársaival ill. a beosztottjait tájékoztatja.

2014. okt. 15. 20:26
 24/25 A kérdező kommentje:
Azért más feleségként, mert legutóbb például egy olyan munkaajánlattal találkoztam, amelynek köszönhetően a férjemmel reggel 6 és fél 7 között találkoztunk volna egész héten, és minden második hétvége munkával telt volna, tehát egy hónapban 4 nap és pár órát találkoztunk volna összesen. Ez azért szingliként elmegy, de családosként nem. Plusz az ember igyekszik olyan munkahelyet keresni, ahova - szülési szabadság után - lesz még visszaút.
2014. okt. 15. 22:08
 25/25 anonim ***** válasza:
Nincs még gyerekem, de az egyik kolléganőm most jött vissza szülés után. Mi 8-16:30-ig vagy 8:30-17-ig dolgozunk. Túlóra nincs, hosszított van, akkor sincs túlóra, mert később jössz dolgozni. Hétköznap dolgozunk csak, bónusz és fizuemelés évente.
2014. okt. 16. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!