Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Közös-, ill. külön kassza van...

Közös-, ill. külön kassza van nálatok?

Figyelt kérdés
Megkeresett pénzeteket összeteszitek párotokéval, vagy külön-külön éltek belőle? Melyik módját tartjátok életszerűbbnek?

2014. okt. 13. 12:57
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
63%
Akik közös számlán vannak, azoknál a megtakarítás kinek a nevén van?
2014. okt. 13. 14:45
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Közös. Mindenképpen közös!
2014. okt. 13. 16:28
 23/27 A kérdező kommentje:

Szinte mindent külön álltok, az nem közös kassza. ;) De megy a zöld kéz.

2014. okt. 13. 17:13
 24/27 anonim ***** válasza:
24%

Kulon.

A szuleim is igy csinaltak es egyutt vannak 30 eve("elkepzelhetetlenek tartom egy hazassagban a kulon kasszat").

Nem ettol lesz rossz egy csalad...

2014. okt. 13. 18:03
 25/27 anonim ***** válasza:

Kozos kasszan a megtakaritas is kozos, legalabb is nalunk.

A kulon kasszat fel sem tudom fogni, hogy kivitelezheto hazassagban....

2014. okt. 14. 02:59
 26/27 anonim ***** válasza:

#20-as vagyok, és nem jól írtam le teljesen a helyzetet, lehet ezért tűnhet, hogy nem közös kasszán vagyunk. Illetve szerintem a külön azt jelenti, hogy ha x forint a közös dolgaink, akkor a felét ő, a felét én fizetem. Ha utána a hónapban nem eszek, akkor is. Na nálunk nincs ilyen. Leginkább azért vannak úgymond így leosztva a dolgok, mert mivel nem vagyunk még házasok alakulhat máshogy (remélhetőleg nem, le is kopogom) így lélektani szempontból jól esik ránézni a számlámra hónap végén, hogy igen, sikerült megspórolni pár ezret és nőtt a megtakarítás. Tudom és úgy is lesz, hogy ez közös pénz. Illetve néha előfordul, hogy én kifutok a készpénzből, akkor ad, hogy ne kelljen feleslegesen fizetnem a pénzfelvételi díjat. (kártyával nem fizetek, mert horribilis összeget raktak rá használati díjként, de egyelőre macerásabb lenne váltani, mert egyéb szempontból jó típusú számla) Következő hónapban pedig nem kell visszaadnom, hanem pl ha kirúgunk a hámból és gyorsétteremben kajálunk általában ő fizet, na ilyenkor azt mondom, "visszaadom" és fizetek. Szintén elsősorban lélektani dolog nem pedig tényleges visszaadás. :)

Tudom mennyi van a számláján, mennyit keres. Ő is nekem, a nagyobb kiadásokat megbeszéljük és az fizet akinek éppen belefér a lélektani számlaegyenlegbe. Volt hogy én fizettem, mert épp megjött egy bónuszom, volt, hogy ő, mert megjött a karácsonyi pulykapénze és a nagyobb összeget kiadva kb ugyanannyi maradt a számlánkon és úgy jobban nézett ki. Tudom gyerekes indok. :D

Konkrétan közös számlánk csak azért nincs és nem is lesz, mert családban már volt befürdés miatta (hagyaték, csak névlegesen szerepelt a férj rajta, mert egy külföldi munkához kellett a mastercardos számla, erre a felét zárolták, hiába csak a feleség által került rá bevétel) és egyedül képtelenség bármit intézni vele kapcsolatban. De ha nem lenne ennyi gond vele, már rég azt mondtam volna, hogy oké, legyen közös, egyszerűbb lenne vezetni illetve nem lenne ez a sok lélektani macera.. :D

2014. okt. 14. 07:34
 27/27 A kérdező kommentje:

#20, köszönöm a részletes kifejtést, így nekem is világosabb, hogy nálad mit jelent a közös-, illetve külön kassza. Valahol irigyellek, és irigylem azokat, akik képesek külön kasszán élni, hiszen szerintem több bizalom és szorgalom szükséges ehhez. Hiszen voltaképp egyszerűbb összedobni a kereseteinket egy kalapba, mint külön-külön számolgatni a kiadásokat, észben tartani, ki mikor "soros" a meghívásban, hogy egyenlőség alakuljon ki.

Köszönöm a válaszokat! :)

2014. okt. 14. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!