Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Közös-, ill. külön kassza van...

Közös-, ill. külön kassza van nálatok?

Figyelt kérdés
Megkeresett pénzeteket összeteszitek párotokéval, vagy külön-külön éltek belőle? Melyik módját tartjátok életszerűbbnek?

2014. okt. 13. 12:57
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Közös. Két számlánk van, praktikussági okokból, de a pénzünk közös.
2014. okt. 13. 13:11
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
külön számla de közös kassza
2014. okt. 13. 13:13
 13/27 anonim ***** válasza:
84%

Én ha valakivel együtt élek,közös a címünk,az ágyunk,az életünk,akkor kivitelezhetetlennek tartom a közös kasszát.És ha valakinek idő előtt elfogy a pénze ,kölcsönkér ,vagy mit csinál ? Nálunk én dupla annyit keresek,mint a férjem (teljesen lényegtelen egyébként ,volt fordítva is) ,ha külön kasszán élnénk,kifizetnénk a rezsit és a kaját felesben ,én utána még élek mint a kiskirály,ő meg egész hónapban a következő fizut várja ? abszurd számomra.

Vagy ha munkanélküli lesz valaki? Ha gyerekkel van otthon a hölgy ? Lerokkan az egyikünk ?

2014. okt. 13. 13:23
 14/27 anonim ***** válasza:
94%
Közös, mióta megismertük egymást...
2014. okt. 13. 13:31
 15/27 anonim ***** válasza:
74%
Közös háztartás,közös kassza.
2014. okt. 13. 13:31
 16/27 A kérdező kommentje:

Nem azért kérdeztem, hogy ezzel felháborítsak bárkit is, de volt már rá példa, amire én is felhúztam a szemöldököm. Csak azért tettem fel a kérdést, ti mit szóltok hozzá. :)

Sajnálom, akit lepontoztak a trollok, mindenkinek zöld kezet nyomok!

2014. okt. 13. 13:32
 17/27 anonim ***** válasza:
67%
hazassagkotes ota kozos kassza.
2014. okt. 13. 13:37
 18/27 anonim ***** válasza:
53%
Közös-nem tudnam elkepzelni a külön kasszat hazassagban.
2014. okt. 13. 13:39
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen közös kassza van nálunk amióta összeköltöztünk. Valahogy fel sem merült a külön kassza. 7 éve így működik. Nem tudom, hogy jobban jönnénk-e ki a a különnel, elképzelhető, de nem gondolom, hogy előrébb lennénk.
2014. okt. 13. 13:43
 20/27 anonim ***** válasza:
54%
Mióta összeköltöztünk közös kassza, de külön számla (nem vagyunk még házasok, de utána is marad a külön számla praktikussági okokból, ahogy már valaki írta is). Mivel kétszer annyit keres, mint én, ezért ő fizeti az albérlet, rezsit. A háztartással kapcsolatos kiadások és a kaja az én pénzemből megy. Szórakozás esetén mikor melyikünk fizet, a ruha, cipő, stb, mindenki saját számláról intézi. A megtakarítás is saját belátás szerint történik. Én lekötöm a pénzem és havonta rakok félre 5-10 ezret, mikor hogy sikerül. Neki csak gyűlik a számláján vagy épp mínuszban megy egy hónapban. (a fizetéséhez képest, nem a számla szerint) Ajándékok vagy közös buli (összedobja a társaság a kaja árát, ilyesmi) esetén felesben fizetünk. Eddig bevált ez a rendszer.
2014. okt. 13. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!