Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A fiam és a keresztanyja...

A fiam és a keresztanyja összejöttek, mit tegyek? A helyzet ennél még rosszabb. Tényleg nem lehet már mit tenni?

Figyelt kérdés
Én egy aggódó édesanya vagyok, a fiam még 19 évesen kiment Ausztriába tanulni, ahol a keresztanyja dolgozik pár éve. Mi örültünk először, hogy ott lesz mellette egy megbízató, jól ismert ember. És telefonon rendszeresen tartjuk a kapcsolatot. A keresztanyja az én legjobb barátnőm volt kisgyerekkoromtól kezdve, és mikor itthon volt, rendszeresen látogatott minket, a fiamra kiskorában sokszor vigyázott, születésétől kezdve ismeri, tehát nagyon szerettük, megbíztunk benne, de ő teljesen elárult miket. Pár hónappal, miután kiment, olyannal hívott fel minket a fiunk, ami teljesen ledöbbentett. Azt mondta, hogy nagyon szereti a keresztanyját, és ez a szeretet már több, egy pár lettek. Mi megharagudtunk rá, de a keresztanyjára még jobban, de nem tudtunk ilyen távolról semmit tenni. Aztán egy év múlva meg már azt mondta a telefonba, hogy eljegyezték egymást, és a jegygyűrűt a bankszámlájára félretett pénz jelentős részéből vette, amit eredetileg nem ilyenre kellett volna költenie. A fiam most 21 éves, és tegnap hívott fel a legváratlanabb, lehető egyik legrosszabb hírrel, hogy a keresztanyja babát vár, és hogy milyen boldog. Én nem értem, hogy lehetnek boldogok, én ezt teljesen elítélem, és tanácstalan vagyok, nem tudom mi lesz ebből. A fiam nem győzi mondani, hogy ő boldog, de én ezt el se hiszem, és nem örülök neki, hogy így lett az. Felvettük a keresztanyával is a kapcsolatot, számon kértük, ő meg csak azt mondta, hogy törődjünk bele, ne haragudjunk rá. Én annak ellenére, hogy nagyon szeretem a fiam, ez egy olyan dolog, amiben nem tudom támogatni, az apja már szóba se akar állni vele, de azt tervezik, hogy Magyarországon házasodnak majd össze. De a kisbabájuk miatt már semmit sem tudok megállítani.

2014. okt. 4. 10:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Hány éves a keresztanyja?
2014. okt. 4. 11:57
 12/23 anonim ***** válasza:
37%
Egyvalamit tudsz tenni ,azt hogy elfogadod őket így EGYÜTT ! Beleszólásod nincs ,ez a fiad élete ..az ő választása . Próbáljatok meg megbékélni a helyzettel ,legalább a fiatok és a születendő unokátok kedvéért. Nem azt mondom ,hogy kötelező szeretnetek a menyeteket .. de legalább egy átlagos ,nyugodt ,veszekedésektől mentes kapcsolatot vele is ápolhattok .
2014. okt. 4. 12:05
 13/23 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a keresztanyja?
2014. okt. 4. 12:10
 14/23 anonim ***** válasza:
64%

Kiborulnék, hogy ilyen buta, naiv fiút neveltem, és nem vettem észre a barátnőm beteges hajlamait. Mégsem volt olyan megbízható, ha azzal jött össze, akit kb. fiaként nevelt, valamint az agyával is lehet valami baj, ha egy 19 évesben találja meg élemedett korára a lelni társát.

Nem tudsz mit tenni, de tökéletesen érthető a reakciód. Én sem támogatnám a dolgot. Ez beteges mindkét fél részéről. Mivel nem tudsz a dolog ellen mit tenni, ne űzd el magadhoz a fiadat, mert legalább ha a problémák jelentkeznek a kapcsolatukban, lesz hova visszatérnie, nem kell beleragadnia a kapcsolatba. Problémák pedig lesznek. Egyenlőre fogadd el a döntését, a keresztanyával viszont felesleges megjátszani magad, én nem nagyon tudnám emberszámba venni, de a fiamra való tekintettel eltűrném, ameddig kell. Puszta udvariasságból. Majd felnő a gyereked pár év múlva, de ha addig kizárólag a "párja" áll mellette, olyan befolyással lesz felette, hogy már nem tud szabadulni akkor sem, ha rájön, egészen másféle életet szeretne élni.

2014. okt. 4. 13:13
 15/23 A kérdező kommentje:
Igen, a korkülönbség is zavar, mert a nő 42 éves, de nem ez a legnagyobb probléma, hanem az, hogy ő a keresztanyja. Én a helyében képtelen lennék egy olyan fiúra párként/férjként/férfiként/gyerekem apjaként nézni, akit születésétől kezdve ismerek és törődök vele. Ez nekem bizarr. És ilyen helyzetben az unokámat se biztos, hogy úgy tudnám kezelni, szeretni, mint normális esetben. Régebben, mikor megpróbáltam lebeszélni erről a kapcsolatról a fiamat, azt mondta ő is, hogy ő már felnőtt, és ő így jónak látja, és szeretné, ha mi ezt elfogadnánk. Ugyanígy viselkedett kamaszkorában is, mikor megpróbált valamit kierőszakolni, és ezért gyerekesnek és felelőtlennek tartom a döntését.
2014. okt. 4. 13:16
 16/23 anonim ***** válasza:
91%
Majd megtanulja a maga kárán - vagy boldog kapcsolatban el, amig meg nem hal. Nem lehet , nem is szabad a gyerek helyett dönteni, plane nem, ha felnott ember es parkapcsolatról van szo. Ennyi, fogadd el.
2014. okt. 4. 13:20
 17/23 anonim ***** válasza:
71%

Felnőtt és ez az ő élete, te nem avatkozhatsz bele, főleg, ha gyerekük lesz. Az, hogy te nem tudsz úgy viszonyulni a gyerekhez, a te bajod lesz elsősorban.

Én se örülnék valószínűleg, de nem vagyunk mindenhatóak, sokszor le kell nyelni a békát.

2014. okt. 4. 15:18
 18/23 anonim ***** válasza:
48%
A "felnőtt" túlzás. Majd 4-5 év múlva. De nagykorú, úgyhogy az égvilágon semmit nem tehetsz érte azon kívül, hogy biztosítod a visszavonulását szükség esetén. Amúgy igen, a keresztanya a legbetegebb az egész történetben. Lehet, hogy nem vér szerinti fiú, de akkor is rokonként nevelte eddig. Persze a kapuzárási pánikkal nők is ugyanúgy hülyét csinálnak magukból olykor, mint a férfiak.. kár, hogy ez lesz a fiad tanulópénze. Az unoka viszont nem tehet semmiről, és ő így is úgy is része marad a fiad életének, úgyhogy őt nem kell hibáztatni. Persze lehet, hogy pont őt fogja felhasználni a keresztanya, hogy rajta keresztül elfogadtassa magát.. ez esetben tiéd a döntést, hogy lemondasz róla, vagy látszólag elfogadod vele az anyját is.
2014. okt. 4. 15:57
 19/23 anonim ***** válasza:
60%

Fuj. Ez nagyon abszurd. Ez a no a leghulyebb az egesz tortenetben, kepes osszeallni a keresztfiaval.

En sem tudnam elfogadni, le lehet pontozni. Egyebkent sem ertem miert irjatok, hogy legalabb nem vmi drogos, ciganyk**rvaval jott ossze. Mind, ha csak ez a veglet lenne, a keresztanyjan kivul.

2014. okt. 4. 20:35
 20/23 anonim ***** válasza:
93%
A fiad felnőtt ember, úgy néz ki szeretik egymást hisz közel két éve együtt vannak (ha jól gondolom), tehát ez nem egy futó fellángolás, plusz jön a baba is. Tetszik - nem tetszik, ezt el kell fogadnotok és meg kell békélnetek ezzel a helyzettel. Ha együtt maradnak abban támogasd a fiadat, ha külön mennek, akkor meg abban. Tudom, hogy nehéz, de próbáld meg higgadtan, békével kezelni ezt a helyzetet. Ez a legjobb amit tehetsz, ha nem akarod elveszíteni a fiadat.
2014. okt. 5. 00:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!