A barátommal már 7 éve vagyunk együtt. Ő még nem végzett az egyetemen, mert csúszott 1 évet. Még nem szeretne megállapodni előbb szeretné megteremteni a biztonságot. Én már 2 éve dolgozom, nagyon szeretnék legalább egy eljegyzést. De még semmi jelét nem adja. Jó lenne majd gyereket is szülni ,meg persze az esküvő. De lesz ebből valami ha ő most úgy gondolja, hogy diploma munka, lakás és aztán család? várjak rá évekig vagy lépjek. 7 év elég hosszú idő sok minden összeköt félek ha lépnék nem találnék párt. Meg hát szeretjük egymást. Mi legyen nem tudom. 27 évesek vagyunk.
2010. jan. 22. 11:01
1/6 anonim válasza:
Csak azért ne maradj vele mert félsz hogy nem találsz majd társat. Gondold végig hogy mit érzel. Aztán beszélj vele erről. Nekem már az is egy jel hogy írtál, és nem tudod mit csinálj illetve hogy felmerült benned a szakítás is. Tehát lehet hogy más is van a dologban. Ha szereted vársz ha meg nem akkor tudod mi a helyes lépés...
2010. jan. 22. 11:11
2/6 anonim válasza:
Az én pasim meg 5 év után nem akar gyereket, holott dolgozunk, minden mehetne simán, de ha kínzom ezzel, akkor meg mérges és rossz kedvű lesz, pedig mi is szeretjük egymást, össze se fogunk házasodni szerintem soha, mert hülyeségnek tartja a házasságot, néha én is elgondolkodok hogy szakítanom kéne vele, mert olyan hülye. Hát én nem tudom meggyőzni. Esetleg basztasd, próbálkozz, hátha te ügyesebb leszel, és neked sikerül. Mást nem tudok mondani.
2010. jan. 22. 11:18
3/6 anonim válasza:
A páros elég naív, ha azt hiszi, hogy egy gyereket úgy tud beilleszteni az életébe, mint egy egyenletet. Mi is azt hittük, hogy majd A, meló, B, ház, C, jó anyagi körülmények, mégis becsúszott a baba, és jobban nem is alakulhatott volna a dolog. Az élet furán alakítja a dolgokat. Kérdezz meg pár dolgot magadtól: Tőle akarsz majd gyereket, azt akarod hogy ő legyen az apja? Szereted, vagy csak félsz, hogy ha szétmentek, nem kellesz majd másnak? EZ vajon csak kapuzárási pánik nálad, vagy tudsz még várni pár évet a párodra?
2010. jan. 22. 11:34
4/6 anonim válasza:
hát ha így állsz neki a dolgoknak ...."félek ha lépnék nem találnék párt. Meg hát szeretjük egymást. Mi legyen nem tudom. " Most ha szereted, mi a kérdés? Ha szeret , mi a kérdés? egy kapcsolat ott indul, hogy a felek KÖZÖS döntéseket hoznak. Ha neked A neki meg B, akkor mi az, ami egyben tartja a dolgokat? Szerintem igen is merj beszélni róla MÉG, elmondani, hogy a Te számodra már ideje a családnak. Úgy menni tovább, ahogy reagál.
2010. jan. 22. 11:52
5/6 anonim válasza:
Ha szereted az teljesen jó dolog, ha szeret az is tök jó..de mindenképp tisztázd vele az érzéseid és a terveidet.. ha neki eltérőek bizony lépni kell. Hét év? Ne foglalkozz vele..jön jobb, az az egy biztos.
Ne várja el senkitől h várjon ameddig megteremti a szerinte megfelelő körülményeket... bár nem ismerem az anyagi helyzetét, nem is akarom de az biztos h még 5 év el fog telni... az pedig sok..
A döntés nehéz de Legyél TE a fontosabb magadnak, és ne az akivel vagy bármekkora is legyen a szerelem. És még valami egy fenti válaszban elhangzott egy mondat valahogy így hangzott " baszogasd majd csak sikerül" vagy valami hasonló.. ez Hülyeség... Ne azért legyen gyereketek mert Te "baszogattad" ő meg csak azért hogy békén hagyd, csinált gyorsan egyet... ugye ez szerinted is felelőtlen döntés lenne...
Egy szó mint száz... merj lépni, és légy Te a fontos...
2010. jan. 22. 12:18
6/6 A kérdező kommentje:
De nem gáz 30 felett szülni az elsőt?
Én még nem tudom hány gyereket szeretnék, de biztos, ohgy nem egyet. S minél később szülök annál nagyobb a kockázat.
Igen lehet, ohgy nincs így az egyenlet. De nem költözhetünk egyik szülőhöz sem. Az én szüleimmel pokol lenne az életünk, az ő szülei pedig 50 km-re élnek onnan ahol én dolgozom és ahol ő is munkát keres majd a nyártól miután meg van a diplomája.
Én már érettnek érzem magam és igen is szeretnék gyereket. De miért akadálya egy eljegyzésnek pl az amit a párom mond, hogy még nem dolgozik?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!