Barátom finnyás, anyám meg nem bírja nézni. Enyhíthetek valahogy ezen, vagy törődjek bele?
Szóval anyám nagy konyhatündér, eszméletlen jól főz, imádom majdnem minden ételét, viszont nagyon nehezen viseli el a kritikát. Azt sem lehet elmondani neki, ha elsóz valamit, mert felháborodik rajta.
A párom pedig eszméletlen finnyás. Ha egy kis csontot, porcot, vagy bármi fura dolgot talál a kajában, már túrja az ételt/hányingere lesz/öklendezni kezd/ stb. Nem tehet róla, nem bírja.
Fogásokból is kevés dolgot szeret, mert évek óta nem evett normálisan elkészített ételt. Az anyja rendeli a kaját valami színvonalon aluli étteremből, csak hétvégén főz, és akkor is húslevest, és rántotthúst, vagy spagettit. Csak azt. Nem vicc :D És csak hétvégén. Vagy esetleg pizzát rendelnek, ami még a jobbik eset.
Szóval a lényeg, hogy mikor néha napján lejönnénk hozzánk, anyám már hangoztatja, hogy nem fog külön főzni, meg ő nem nézi végig ahogy a párom túrja az ételt. A barátom soha nem tett megjegyzést az ételre, egyszerűen, ha nem volt olyan amit szeret, szólt nekem, hogy inkább enne egy szendvicset, vagy valamit. Totál diszkréten. Általában előre szólok itthon anyámnak, ha jövünk, és akkor olyan menüt állítunk össze, amit mindenki szeret. Anyám viszont ezt szóváteszi néha.
Én csak próbálom a konfliktus lehetőségeket minimálisra csökkenteni, ezért kérem, hogy "x" kaja legyen, mert azt mindenki szereti, és talán nem lesz vita belőle.
Van valaki hasonló cipőben mint én? Lehet ezen enyhíteni valahogy? Barátomat is próbálom rávenni különböző ételek megkóstolására, de az anyja olyan szinten elcseszte ilyen téren, hogy ha összeköltözöm vele, az elejétől kell kezdenem főzés terén mindent, és így tágítani a menüt folyamatosan... elég nehéz eset..
Bocsánat a kisregényért, bunkók kíméljenek, ha nem világos valaki kérdezzetek, ne vagdalkozzatok :) Köszi :)
Az exem volt olyan, hogy alig evett meg valamit itt nálunk, mert ő gyúr, és nem eheti meg a szilvás gombócot... Aztán meg hallgattam, hogy éhes és nálunk sosincs normális kaja, meg mi az, hogy csak ebédre van meleg kaja, vacsorára nincs...
Fárasztó tud lenni az ilyen állandó minősítgetés. Úgy lehetne áthidalni talán, hogy ha megy hozzátok, akkor olyan kaja van, amit szeret.
Én anyámat is megértem, meg a barátomat is. Mindkettőnek megértem az álláspontját, és igyekszem elkerülni az esetleges konfliktusokat.
Nem sűrűn fordul elő, hogy nálunk vagyunk, nincsenek ebből hatalmas harcok, és nem a vőlegényem. Ezeket nem tudom egyesek honnan vették, de nem is érdekel. Aki normálisan válaszolt annak megköszönöm, aki csak bunkózni tudott annak meg remélem szebb lett ezel a napja :)
1. dehogynem tehet róla, mint írtad, finnyás.
Anyudnak igaza van, én sem főznék olyan embernek, akin látom, hogy a háta közepére nem kívánja a főztöm.
Ja, és ha az én párom lenne, nagyon gyorsan megtanulna MAGÁRA főzni, mert én nem lesném a kívánságait, meg a hisztijét.
Persze, gyerekkorban előfordul a válogatósság, felnőtt korra viszont a normálisabbja kinövi. Aki meg nem, az így járt.
Jó, abban normális a barátod, hogy akkor max. eszik szendvicset, de jó ötlet a menü főzés is - viszont anyudat is megértem.
Próbáld meg leszoktatni erről, mert pokollá fogja tenni a főzést hosszú távon.
A szendvicsekre nem finnyás?
Az nem zavarja, hogy azokban mi van?
"Tápiókakeményítő, tej- és szójafehérje, burgonyakeményítő: mind megtalálhatók egyes sonkákban és felvágottakban, húskészítményekben. A jellegért és az ízért felelősek. Nem a hús, nem a fűszer, hanem ezek.
A felvágottak többségében oda nem illő, növényi eredetű fehérjék, összetevők, vagy tej-származékok is lehetnek. Bár első ránézésre a Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) meghatározása szerint a húson és fűszereken túl nem kerülhet egyéb növényi adalék a készítményekbe, a megfogalmazás elég nagy teret enged ezeknek. Tehát a felvágottak:
különböző, de legalább 40 mm átmérőjű, természetes, vagy mesterséges bélbe töltött homogén húspépbe ágyazott hús és/vagy szalonna mozaikokat tartalmazó, jelleg- és ízkialakító anyagok felhasználásával készült, főzéssel, füstöléssel tartósított, esetlegesen szárítással utóérlelt, jól szeletelhető húskészítmények."
Ha még látná is, hogy hogyan készülnek a felvágottak és társai, biztos, hogy soha többet nem enne egyetlen félét sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!