Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A legtobb csalad ilyen?

A legtobb csalad ilyen?

Figyelt kérdés

En egy vegyes hazassagban elek, a ferjem magyar en olasz allampolgar vagyok. Nalunk otthon nagyon fontos a csalad anya, apa es testverek, meg a hazassag utan is szoros marad a kapcsolat.

A ferjem es a testvere nem szoros kapcsolatuk van. Bar kozel laknak ritkan beszelnek. A szuleink nem nagyon messze laknak olyan 20km re megis nagyon ritkan talalkozznak.

Egy ismeros lany mondta hogy itt nem olyan fontos a csalad miutan a "gyerek" meghazasodott, a lany nem keri es nem szereti a szulok tanacsait - ne mondjak meg neki - mit hogy kell csinalni.

Kis baba szuletesenel az elso idoben (nalunk olyankor az edesanya es a noi rokonok sokat segitenek) nem latjak szivesen a mamat.

De a beszelgetes egy ebed alkalmaval kezdodott. Nalunk az ettermekben nagy asztalok vannak es egyutt eszik a csalad mama, anya, unoka, nagybacsi, apos.....

Itt sokszor lattam hogy anyuka es a gyerekek, apuka nem sokszor tart veluk es a csalad tobbi tagjanak a tarsasagat nem kivanja.

Miert alakult ez igy?

2014. szept. 22. 22:46
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Nekem januar szuleit az elso baba. A ferjem anyukanak momdtam gyerre nekunk lakni par napig, hetig mikor szuletik a baba es segitesz nekunk mert te 2 baba nevelted es nekem elso lesz es te segitesz , es a anyukaja azt mondta nekem , hat jo kezdodik hat nekem szulod a gyerek??

Es akkor utana dontottunk hogy otthon szuletik a baba es a nagymamam is szivesen segit aki 70eves es az edesanyam is es meg az edesapam is segit nem is kell momdani.

2014. szept. 22. 23:33
 12/32 anonim ***** válasza:
95%

Remélem egy nap az én lányom is megkér, hogy költözzek hozzájuk egy időre, amikor megszületik az első babája :)

Ez nagyon szép, aranyos dolog. Nagymamaként ennél többet nem kívánhat az ember lánya.

2014. szept. 22. 23:36
 13/32 anonim ***** válasza:
51%
igen, sajnos Mo-n a legtobbcsalad ilyen. nagyon keves kicetelt lattam, a mienk sem tartozik kozejuk. nincs tolerancia,mindenki a mas eletevel van elfoglalva, ha hibat keres es a sajatjaval, ha osszefogas jellene. soha annyi rosszindulatu kiveszelest,askalodast, megjatszast,alakoskosast nem lattam mashol,mint az atlag magyar csaladban. pedig tobb mas orszagban is eltem nar huzamosabb ideog.
2014. szept. 22. 23:38
 14/32 anonim ***** válasza:
58%

Jaj, azért nem kell eljátszani ezt. Nyilván olasz családokban is vannak olyanok, akik nem szívlelik egymást, és magyarban is olyanok, akik imádják a másikat.

Hogy tanultál meg ilyen jól magyarul, ha most itt "nem erteni miert ilyen lenni"-zel?

2014. szept. 22. 23:55
 15/32 anonim ***** válasza:
Igen ilyen. A tanácsokat sokszor úgy adják a szülők, hogy elvárják, hogy utána úgy is csinálja a gyerek, és ha ellenkezni merne, akkor megsértődnek. Gondolom te sem örülnél, ha a különálló háztartásotokban a férjed anyukája azt mondaná, hogy márpedig lila lesz a fal és ha nektek ez nem tetszik, akkor duzzogna. A közös programok pedig sajnos már gyerekkorban is hiányoznak, nem tudom Olaszországban ez hogy megy, de itt a szülők inkább beültetik a gyereket a számítógép elé, csak ne zavarja őket. Nagyon sok családban folyamatos az ordibálás, veszekedés, nálunk például szerintem még nem is volt olyan karácsony, hogy a szüleim ne ölték volna szinte végig egymást. Van, ahol nem ilyen durva a légkör, mert inkább eljátsszák, hogy ők milyen boldogok, de a feszültséget akkor is lehet érezni. Sajnos kevés az olyan család Magyarországon, ahol tényleg békében együtt tudnak élni, és így nem csoda, hogy aki ilyen családban nő fel, az örül, ha kiszabadul onnan. Nem tudom ennek mi az oka, talán a kommunikáció hiánya és hogy sokan túlhajtják magukat, hogy egyáltalán meg tudjanak élni és nincs idejük a másikra, türelmetlenek egymással.
2014. szept. 23. 00:12
 16/32 anonim ***** válasza:
38%

Érdekes!

A legelső kérdésedben még nem törted a magyart!!

2014. szept. 23. 00:14
 17/32 anonim ***** válasza:
16:legyszi dobj egy linket az elso kerdesrol
2014. szept. 23. 00:19
 18/32 anonim ***** válasza:
0%
Ott van a zöld téglalapban kiemelve.
2014. szept. 23. 00:24
 19/32 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyenkor (kisbaba születésekor), leginkább attól félnek, hogyha engedik beköltözni a mamát, akkor majd "véletlen" ott ragad. Belemászik az életükbe, irányítani, rendezkedni akar, és ha már bent van nagyon nehéz megszabadulni tőle.

Nyilván normáliséknál ennek nem így kéne lennie, de biztos majd mindenki tudna mondani egy-két ilyen esetet, sőt itt gyakorin is elő-elő fordulnak ilyen kérdések.

Elővigyázatosságból jobb már az ajtóban megálljt mondani.

2014. szept. 23. 00:45
 20/32 anonim ***** válasza:
57%

"En egy vegyes hazassagban elek, a ferjem magyar en olasz allampolgar vagyok. Nalunk otthon nagyon fontos a csalad anya, apa es testverek, meg a hazassag utan is szoros marad a kapcsolat. "

Itt még -szinte- perfekt magyar!

" A ferjem anyukanak momdtam gyerre nekunk lakni par napig"

Itt meg már nem tudni á mágyár...

Szóval NAGY KAMU a kérdező!!!

2014. szept. 23. 02:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!