Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egész életemben a bátyám...

Egész életemben a bátyám árnyékában éltem. Már elegem van ebből. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szóval a sztori:

A bátyám 5 évvel idősebb nálam. Egész iskolás évei alatt osztályelső volt(persze most is jár suliba =D), a példamutató gyerek, szinte minden versenyt megnyert, ahol indult, és még verekedni is jobban tud mint én..!Amit nem hasznosít, mert békepárti ember... Én is jó tanuló vagyok, sőt osztályelső, de nem példamutató! A magatartásom eléggé rossz, vagyis nem törtem még ki ablakot, csak kiugrottam az ablakon. És mindig azt hallom, hogy jajj a bátyád bezzeg! Mindig éreztetik a köztünk lévő különbséget. Minden ember azt várja el tőlem, hogy olyan legyek mint amilyen ő volt/most... Olyan mintha nem is léteznék, mintha csak egy 2. Ő lennék :S A gáz az egészben az, hogy még rohadtul hasonlítunk is egymásra... És most azt várják el, hogy ugyanabba az iskolába menjek, ahova Ő járt(gimnázium), de nem oda fogok, persze ezért is kioktat mindenki... Anyuék is csak őt ismerik el... A bátyám szeret engem, vagy nem tudom hogy nevezzem a fiútestvérek közötti köteléket. De úgy érzem, hogy én már lassan csak utálni és irigyelni fogom. Pedig Ő a legjobb barátom, és ez viszont így van, de ha megutálom őt... nem tudom. Mit kezdjek ezzel a helyzettel?

2010. jan. 20. 14:10
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ja, a közös megbeszélés, szép is az, papíron létezik is. Aki nem szív azt ez nemigen fogja érdekelni érdemben és hosszútávon. A szülők is tudnak skatulyázni keményen. Az sem gáz, ha nem téged látnak, hanem élnek a saját kis valóságukban a rólad kialakított képpel. Persze még te is fejlődésben vagy. Egyet jegyezz meg: bizonyos dolgokban a végtelenségig bizonyíthatsz a szülő felé, sohasem lesz elég. Ezt nehéz elfogadni de sajnos létező jelenség. Épp ezért kár is megborulni rajta vagy energiát feccölni bele. Engedd el ezen a téren érzelmileg őket, már most.

Testvérek közötti szakadék mélyülése is egy csodaszép folyamat tud lenni. Arról egy következő mesében szólok gyerekek. Szép családi életet mindenkinek. Ikszdé.

2012. dec. 3. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!