Egész életemben a bátyám árnyékában éltem. Már elegem van ebből. Mit tegyek?
Szóval a sztori:
A bátyám 5 évvel idősebb nálam. Egész iskolás évei alatt osztályelső volt(persze most is jár suliba =D), a példamutató gyerek, szinte minden versenyt megnyert, ahol indult, és még verekedni is jobban tud mint én..!Amit nem hasznosít, mert békepárti ember... Én is jó tanuló vagyok, sőt osztályelső, de nem példamutató! A magatartásom eléggé rossz, vagyis nem törtem még ki ablakot, csak kiugrottam az ablakon. És mindig azt hallom, hogy jajj a bátyád bezzeg! Mindig éreztetik a köztünk lévő különbséget. Minden ember azt várja el tőlem, hogy olyan legyek mint amilyen ő volt/most... Olyan mintha nem is léteznék, mintha csak egy 2. Ő lennék :S A gáz az egészben az, hogy még rohadtul hasonlítunk is egymásra... És most azt várják el, hogy ugyanabba az iskolába menjek, ahova Ő járt(gimnázium), de nem oda fogok, persze ezért is kioktat mindenki... Anyuék is csak őt ismerik el... A bátyám szeret engem, vagy nem tudom hogy nevezzem a fiútestvérek közötti köteléket. De úgy érzem, hogy én már lassan csak utálni és irigyelni fogom. Pedig Ő a legjobb barátom, és ez viszont így van, de ha megutálom őt... nem tudom. Mit kezdjek ezzel a helyzettel?
Semmit nem tudsz:-))Amíg velük fogsz élni, megkapod, sőt egész életedben is. Én 34 éves vagyok a nővérem 44 és az anyám most is mondogatja, hogy bezzeg a nővéred....
Még szerencse, hogy ez nem ment a "barátságunk rovására és jó testvérek vagyunk.
tudod, mindig ő lesz az elsőszülött, te meg a kicsi.
Nekem nincs ugyan tesóm, de valamelyest megértem a szituációt.
Ha én mondtam szüleimnek, hogy Feri is meg Sanyi is azt csinálja, csinálta.
Akkor mindig az volt a válasz, hogy ne mást nézz magadat nézd.
De bezzeg ők is tudtak hasonlítgatni ilyen téren, hogy
Nézed meg a Jóskát milyen ügyes-okos- akármi más jelző.
(a nevek csak az ilusztráció céljából lettek írva)
A mások korlátoltsága miatt ne a bátyádat utáld. Kérdezd meg tőle, ő hogyan látja ezt a helyzetet. Kérdezd meg, ő hogy csinálja? =D
Ja, és ne hagyd magad, ha tudod, hogy neked melyik középsuli való, akkor tarts ki mellette és kérd a bátyád segítségét, hogy támogasson ebben.
Mi lenne, ha elbeszélgetnél a bátyáddal, hogy ez téged nagyon zavar és KÖZÖSEN próbáljátok meg leállítani a szülőket (meg mindenkit), hogy ez helytelen, ne hasonlítgassanak hozzá, te egy másik ember vagy.
De egyébként te egyedül is leülhetnél a szüleiddel beszélgetni erről. Szeritnem észbe kapnának. Mondd el, hogy téged ez nagyon zavar és hogy szereted a bátyádat, de emiatt attól félsz, hogy elkezded meggyűlölni, ezt biztos ők se akarják, ugye?
De hatásosabb lenne, ha két testvérként, EGYÜTT beszélnétek erről a szülőkkel.
Csak vígaszul elmesélem, hogy nálunk egy baráti kislány volt a "bezzeg". Letojtam széles ívben, mit mondanak, tudtam, hogy jó vagyok és kész.
Miért főiskolára megyek (mert onnan könnyebb volt az egyetemet megcsinálni egy dobbantással, bekerülni meg százszor egyszerűbb, azért! Fifika is van a világon!), mikor Bezzeg egyetemre megy, mert Bezzeg jól tanul.
Aztán mikor én elvégeztem kitűnővel az egyetemet és Bezzeget kirakták az egyetemről, akkor onnantól én Bezzegeltem nekik (a mai napig azt hallgatják). Nekem van 4 diplomám (és marha sokat keresek :-)), Bezzeg meg adminisztrátorként dolgozik... Úgyhogy ha BÁRMIT bele akarnak szólni az életembe, én Bezzeggel válaszolok rögtön és onnantól néma csönd van :-)))
Szóval leszel te még jobb is, mint a bátyád!
első vagyok
Tényleg a bátyáddal beszéljetek erről, ha jó fej megérti. Ne rá haragudj ezért.
fontos,h. ne a bátyádat utáld emiatt! nem ő tehet róla. attól,h. ő a tökéletes, meg vele példálóznak, még neked lehet jó testvéred és barátod, ezt becsüld meg.
esetleg meg is kérhetnéd,h. hasson a szüleidre....te más ember vagy, más célokkal, más személyiséggel, ezt nem ártana felfogniuk. tedd azt, amit akarsz, menj abba a suliba, ahova akarsz, ha jól tanulsz, akkor nem bukhatnak ki rád különösebben, csak mert nem olyan hűdejó a magatartásod... próbálj meg önmagadra koncentrálni, h. saját magadnak megfelelj és ne az ő ideáiknak, amiket amúgy már a bátyád teljesített...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!