Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek helyemben?...

Mit tennétek helyemben? Véleményetekre lennék kviáncsi nagyon.

Figyelt kérdés
Január 29én lesz a kisfiam 1éves.Édesanyám tegnap megkérdezte tőlem hogy mit veszünk neki.Mondtam leszertném fémyképeztettni műtermi fotossal.Utána néztem mennyi lenne és én már azt fére is tettem neki.Na ezután kikellt magából és üvőltve sirva közölte hogy amiben idáig segitettek elveszi tölűnk mert ő nélkülözik miattunk ezt igy mondta én meg (5000ft-ról van szó)el szuróm a pénzt.Mondtam a gyerekem 1éves lesz és neki adom!Nemérdekelte azt közölte velem hogy nincs nekünk se meg az unokájának se és nem beszél velem többet.Ez igy volt.Hihetettle.Nem is veszi fel a telefont.Belefáradtam hogy 35évesen igy irányitson mert segit anyagilag mindent bekell jelentenem amit veszek és majd ő megmondja hogy lehet v.nem.Én nem tudok már mitcsinálni.Öszintén akkora hülyességet akartam csinálni ezzel a fotozással?
2010. jan. 20. 11:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Anyád depressziós, vagy valami más agybaja van.Ne foglalkozz vele.Ha tényleg csak emiatt húzta fel az orrát, akkor meg is érdemli.Az idő majd megoldja a problémát.
2010. jan. 20. 11:11
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Dehogy mi mindkét kisfiunkat elvittük 1 évesen,hogy legyenek szép,normális műtermi képeink:)

Nálunk az én apám flúgos,14 hónapos a pici,de még nem kapott tőle semmit,pedig nem is lakik tőlünk messze,8 metró megállóra,és összesen 3x látta.

Vagyis kapott egy képeslapot névnapjára,de azt is a nagyobb unokának címezte,mert azt is összekeverte:)

Mutasd meg neki a képeket,akkor majd helyre billen a nagyi:)

2010. jan. 20. 11:11
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű, ne adjon több pénzt.Ha ilyen 10.000 vagy 20.000 forintokat adna, még úgy talán érthető lenne a felháborodása az anyagi részére. Te meg 35 évesen anyafüggő vagy, és hagyod hogy érzelmileg zsaroljon a a saját anyád??! Nanecsináldmár.........
2010. jan. 20. 11:12
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A műtermi fotózás szerintem remek ötlet, nagyon szép emlék lesz még a mai korban is, amikor szinte mindenkinek van digitális képe. Ráadásul nem is drága 5000 Ft-ért - remélem, minőséget kaptok érte, nem gagyit.

Azt viszont jól elrontottad még korábban, hogy anyagi és érzelmi függésben maradtál az édesanyádtól. Egy felnőtt embernek, főleg ha házas, ezt nem szabadna megengednie magának, akkor sem, ha anyagilag rászorulna. A szülőt ebben a korban is szeretni, tisztelni kell, de nem engedelmeskedni kell neki, hanem leválni róla, függetlenedni, önállósodni.

Nagy gond az, hogy mihez kezdjünk a szülők anyagi segítségével. Az én személyes véleményem az, hogy csak akkor fogadom el, ha arra költhetem, amire én akarom. Ha ők akarják megmondani, akkor inkább nem is kell, megvagyunk nélküle, legfeljebb szűkösebben. Ugyanis akarva-akaratlanul visszaélhetnek a segítségükkel, sőt, zsarolhatnak is vele, ami se nem helyes, se nem egészséges.

2010. jan. 20. 11:12
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszaitokat!

1:Igen akkor jol vetted ki depresszios sajnos gyogyszerfüggö és mindenben és mindenkiben csak a rosszat látja sajnos!De már én sem birom belefáradtam.

2:Elviszem lefényképeztettem de neki lehetőségem se lesz megmutetni mert 200km re laknak tölünk és felsem veszi a telefont.

2010. jan. 20. 11:15
 6/15 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyossak vagytok hogy válaszoltok!

Ugyérzem kezdek megkönnyebbülni a gyomorgörcstől már!

2010. jan. 20. 11:16
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Megértem, hogy kiakadtál, de már írta valaki, hogy akkor ne kérj tőle pénzt többet. Ez a megoldás. Mert amíg ad, úgy gondolja, joga van megmondani mire költsd.

Én ezért nem kérek soha a szüleimtől, mert nem akarok függeni senkitől.

Egyébként szerintem tök normális, hogy le akarod fotóztatni a picit. Egy normális nagymama ennek örülne, legalább lenne mit mutogatnia.

2010. jan. 20. 11:20
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd egy darabig anyádat, előbb-utóbb rájön, hogy a lánya felnőtt. Ne is foglalkozz vele, lehet, hogy ez most nehéz, de megéri. Csak leszáll majd a földre, ha látja, hogy az okos tanácsai nélkülis remekül eléldegéltek. :)
2010. jan. 20. 11:22
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, ne fogadj el semmit.

Viszont sztem. nem a betegségével függ ez össze, van, aki egyszerűen ilyen.

Nálunk anyám, mikor terhes voltam, azt mondta, minek eszek annyi gyümölcsöt, az milyen drága.

Vagy, a kislányomnak, kiválasztotta a legrosszabb almát, amikor kért, merthogy először azt kell megenni. (mellesleg ezt nálunk a mi lakásunkban, a miénkből)

Nekünk soha nem adott egy huncut vasat sem, igaz, tőle el sem fogadtam volna. Annak ellenére mai napig beleszólna mindenbe.

Ha felénk nézne, mert már több mint két éve nem láttuk.

2010. jan. 20. 11:43
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyukám is ilyen Szerintem ne hagyd hogy megszabja hogy éld az életed úgyis talál más kifogást amibe beleköthet (saját tapasztalat )
2010. jan. 20. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!