Mit gondoltok, megtehetem ezt?
Délután jön hétvégére a párom ovis gyereke. Jól kijövünk egymással, de újabban bőségesen van probléma a gyerek viselkedésével. Én pedig a sok meló meg családi gondok miatt feszültebb vagyok, mint máskor.
És egyszerűen nekem most nincs kedvem egy neveletlen óvodással küzdeni, meg jópofizni, meg pakolni utána.
Ezért arra gondoltam, hogy fogom magam, beülök a kedv3enc könyvemmel a sarokba, és egész hétvégén ki se mozdulok onnan. Nem teszek keresztbe egyetlen szalmaszálat se, nem én fogom megfürdetni, nem csinálok reggelit, majd esznek hideget, nem rohanok oda segíteni, ha megint ordítva hisztériázik a gyerek, és ezen a hétvégén nem leszek hajlandó vigyázni rá egy percig sem.
Szerintetek ez bunkóság lenne a részemről? Kell nekem foglalkozni a párom gyerekével? Kezdek besokallni és úgy érzem, ez nem az én gondom és nem az én feladatom.
#14 vagyok, én is normális választ írtam, meg sokan mások is - mégis durván lepontozták ezeket is.
Sajnos ilyen jellegű kérdéseknél tényleg többségben hormonzavaros, sérült lelkű emberek pontoznak.
Igen, ez, ahogy így leírtad, oltári bunkóság lenne a férjeddel szemben is.
Őt ugyanis csomagban kaptad, kivéve ha már együtt voltatok, és akkor csalt meg. Hozzá tartozik a gyereke is, akármennyire neveletlen.
Előadhatod, hogy te nem akarsz foglalkozni vele egyáltalán, amíg a hétvégén itt van, de én a férjed helyében nagyon furcsán néznék rád, és végül átértékelném a kapcsolatunkat is.
Az nem bunkóság, ha egy hétvégén túl fáradt és feszült vagy ahhoz, hogy gyerekezz. A vérszerinti anyákkal vagy apákkal is megesik. Mindenkinek lehetnek rosszabb napjai, akkor is, ha elkötelezte magát valami mellett, vagy felelősséget vállalt valamiért. Szerintem ezt egy normális párkapcsolatban meg lehet beszélni.
Ahogy előadod, az viszont már bántó lehet a párod számára. Azzal érvelnél, hogy nem a te dolgod az ő gyereke? Igen, persze. Különálló emberek vagytok. Mindkettőtöknek megvan a maga családja, a maga munkahelye, a maga gondja baja. De vajon ha a párod mondjuk elveszíti a munkahelyét, nem támogatod és segíted abban, hogy új munkahelyet találjon? Pusztán mert nem a te dolgod? Vagy ha a szülei valamelyike ápolásra szorul, nem állsz mellette, és nem segítesz be, csak mert az sem a te dolgod? Egy pár vagytok, szövetségesek, társak. Egészséges elvárás egy párkapcsolatban, hogy a felek résztvegyenek egymás ügyes-bajos dolgaiban. Ha rosszul esik a párodtól, hogy ő ezt természetesnek veszi, akkor a hiba a te készülékedben van.
Persze ha a párod aránytalanul minden feladatot rád testálna, az megint nagyon nincs rendben. Az a legjobb, ha partnerek tudtok lenni minden felmerült helyzetben (legyen az a párod gyereke, vagy a te kimerültséged).
Minden egyes hétvégén ott van a gyerek? Neveletlen? Az anyja ellened neveli?
Szerintem mondd el a párodnak, mi a problémád. Szó nélkül ne bújj a sarokba, mert lehet, hogy az apuka azt hiszi, hogy te szívesen vagy az ovissal és nem is sejti, hogy ez neked fárasztó! A kicsi szeret téged? Ha egyébként jóban vagytok, nem értené, mitől lettél hirtelen ilyen ellenséges és rosszul esne neki.
Kérd meg apukát, hogy vigye el valahová a gyereket hétvégén. Pl. kirándulni, játszóházba, állatsimogatóba stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!