Ez jogos kérés az exfeleség részéről és elfogadható megoldás?
Gyereket várok. A férjemnek van már egy ovis kislánya az előző házasságából.
A férjem exneje arra kért, hogy ha megszületett a kicsi, legyen az a rendszer, hogy amikor az ő lánya nálunk van, akkor a férjem kizárólag vele foglalkozzon, én pedig a kicsivel.
Erre azt válaszoltuk, hogy természetesen lesz olyan a baba születése után is, hogy a nagylány és az apukája kettesben csinálnak programokat, de azt nem tudjuk megígérni, hogy a férjem rá se néz a kicsire, vagy pelenkát sem cserél, amikor nálunk van a nagy.
Mondtam, hogy családként kellene funkcionálnia ennek az egésznek, pont úgy, mintha édestestvérek lennének, nem lehet a két gyereket teljesen elszeparálni egymástól, mert az egyikőjüknek sem lenne jó.
Erre a kiscsaj anyukája elmondott engem mindennek, hogy mit képzelek magamról, és mi az, hogy az ő gyereke nem érdemel osztatlan figyelmet akkor, amikor nálunk van "vendégségben", és hogy egyébként is, az ő lányának semmi köze az én "kölykömhöz", nem lesznek testvérek, és egyébként is, nekem sincs közöm az ő gyerekéhez, ne merészeljem azt mondani, hogy ő az én családom tagja.
Nekem ez nagyon rosszul esett, nem is értek egyet vele, és felháborítónak tartom, hogy ilyesmi egyáltalán megfordult a fejében.
Mit gondoltok, mit lehet tenni, hogyan lehet ezt a helyzetet normálisan megoldani? Engedjünk az anyukának és nyeljük le a békát, vagy hogyan lehet ezt a szitut úgy kezelni, hogy egyik gyerek se sérüljön lelkileg? És nem utolsó sorban, hogy én se idegesítsem fel magam, mert így is magas a vérnyomásom, az orvosom aggódik miattam és a baba miatt.
Persze, hogy nem jogos.
De én nem foglalkozék ilyennel, egyik fülemen be, másikon ki. Úgyse lesz ott, és nem ellenőrzi.
8-as: sajnálom a történetedet és tényleg erős, intelligens vagy.
Kérdező: exnek nincs igaza. Ha teheted, ne törődj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!