Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg el kell nekem viselni...

Tényleg el kell nekem viselni azt, hogy a párom a gyerekei miatt ennyit dolgozik és nincs rám ideje?

Figyelt kérdés
Kettő hónapja vagyok együtt a párommal akit szeretek, maga a kapcsolat kémiai része működik, szeretjük egymást, nagyon jól kijövünk, jó hogy van nekem és ő is örül hogy vagyok neki. Neki viszont van az előző házasságából két kisgyereke, akikre gyerektartást kell fizetni (36.000 Ft) és hogy megéljen normálisan, nem szűkölködve, sok plusz munkát is bevállal hogy legyen pénze. Ezt én értem is, csakhogy ez a mi kapcsolatunk rovására megy, nem egy hétvége ment már sztornóba az miatt, hogy hirtelen elhívták dolgozni és ő ilyenkor kapott az alkalmon, a velem való programot lemondta. Amikor én ezt szóvá teszem mindig azt mondja, hogy miattam csinálja ezt, hogy nekünk is jó legyen, jobb legyenek a körülmények ha majd odaköltözök hozzá. Azt mondta akkor is sokat fog dolgozni, de próbáljam meg támogatni őt ebben, ha szeretem, mert azért teszi, hogy ne szűkölködjünk. Meg lehet ezt érteni? Ha nem is szűkölködnénk, akkor sem mennék el semmilyen programra, kirándulni vagy ilyesmi, vagy ha mégis, de közben jön valami munka, akkor azt is lemondja? Mi ilyenkor a helyes?
2014. szept. 14. 10:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
59%

Két hónap még nem nagy idő, át kell gondolni a dolgokat, mielőtt még jobban belelovalnád magad a kapcsolatba.

Az a két kisgyerek mindig a gyereke lesz, mindig előbbre valók lesznek nálad, erre készülj fel. És ezt most nem a párod ellen mondom, mert nagyon jól teszi, egy apának ez a KÖTELESSÉGE, jöjjön akármilyen új barátnő, a gyerekeket el kell tartani, foglalkozni kell velük, gondoskodni róluk.

Neked azon kell elgondolkoznod, hogy ezt így tudod-e hiszti nélkül vállalni. Támogatni őt. Nem rövid távon, hanem egy ÉLETEN ÁT. Elfogadni őt a két gyerekkel együtt.

Nem vagy köteles ezt elviselni. Én például nem tudnám, én is voltam hasonló szituációban, bimbózó kapcsolat egy apukával, de átgondoltam, és azt mondtam, hogy nekem ez nem megy. És azóta is ez az elvem, elvált, gyerekes férfival nem kezdek. Mert természetes, hogy az apának kutyakötelessége a gyerekét az első helyre tenni, de az is természetes, hogy te fiatalon, gyerek nélkül nem erre vágysz.

Ezt nagyon fontos átgondolni, mérlegelni, és ha úgy látod, akkor felszámolni a kapcsolatot. 2 hónap után még talán nem sérül annyira egyik fél sem.

2014. szept. 14. 11:13
 12/20 anonim ***** válasza:
57%
*és szerintem ő alapból ilyen, csak úgysem értenéd meg, ezért jön a gyerekekkel.
2014. szept. 14. 11:14
 13/20 anonim ***** válasza:
72%

Nem kell elviselni, nem kötelező gyerekes, családos férfival kezdeni.

Ha viszont vele akarsz lenni, akkor valóban muszáj elfogadnod, mert a gyerekei mindig a gyerekei lesznek, te pedig nem tudhatni, hogy majd egyszer a felesége leszel-e, veled fog-e megöregedni.

Még egészen friss a kapcsolatotok, nem is értem hogy várnád el, hogy te legyél az első. Az első sosem leszel itt, csak a 3., és ez így van rendjén.

Egyébként két kisgyerekre 36.000 ft nagyon kevés, kb. a dupláját tartanám elfogadhatónak.

2014. szept. 14. 11:19
 14/20 anonim ***** válasza:
56%
Ugyanmár.
2014. szept. 14. 11:29
 15/20 anonim ***** válasza:
73%

A gyerekek iránt érzett szeretet teljesen más, mint amit a párunk iránt érzünk. Ugyanúgy fontos mind a kettő és ugyanúgy ápolni kell mind a kettőt. Nem lehet egyiket a másikkal kompenzálni. Az egyensúlyt kell megteremteni a kettő között, amire a legtöbb férfi képtelen, mert lelkiismeret furdalása van a válás miatt és azért, hogy kevesebb időt tud együtt tölteni a gyerekkel.

Annak a férfinek, aki folyamatosan érezteti az új párjával, hogy csak a második vagy a sorban, soha nem lesz boldog és tartós párkapcsolata. Igenis egyenlően kell foglalkozni a gyerekkel és a társsal is, mindkettő nagyon fontos a maga pozíciójában. Egy okos társ pedig nagyon sokat tud segíteni ebben a férfinek.

2014. szept. 14. 11:33
 16/20 anonim ***** válasza:
75%
36 ezer Ft egy gyerekre kéne, nem kettőre, szóval ez sajnos így elég kevés.
2014. szept. 14. 11:55
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell elviselned és

nem a gyerekei miatt dolgozik annyit:ű

"hogy megéljen normálisan, nem szűkölködve, sok plusz munkát is bevállal hogy legyen pénze"

"Amikor én ezt szóvá teszem mindig azt mondja, hogy miattam csinálja ezt, hogy nekünk is jó legyen, jobb legyenek a körülmények ha majd odaköltözök hozzá"

A pluszmunkákból szerzett pénzt nem a gyerekeire költi, hanem magára és a veled való programokra.

"Kettő hónapja vagyok együtt a párommal" "nem egy hétvége ment már sztornóba az miatt, hogy hirtelen elhívták dolgozni"

A 8 hétvégéből, amióta együtt vagytok.

És hány hétvégén volt ezalatt a gyerekeivel?

Neked sosem lesz elég jó ez a kapcsolat, mindig lesz valami ellen kifogásod. A sok munka, a gyerekeivel töltött idő, a gyerekeire költött pénz.

Mindkettőtöknek jobb lenne, ha mást keresnétek.

2014. szept. 14. 12:10
 18/20 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem próbàld meggyőzni arról, hogy fontosabb az, hogy együtt legyetek, minthogy mennyi pénzt keres, mert te elfogadod azt, hogy nem jut mindenre pénz, csak legyetek együtt.
2014. szept. 14. 13:07
 19/20 anonim ***** válasza:
52%
A kedvesem egy gyerekre is legalább a tripláját költi egy hónapban, bár szerencsére a munkája miatt ő meg is teheti ezt, nagyon jól keres. Nálunk az elfoglaltság sem a munkából adódik, hanem a gyerekből. Többet van az apjánál, mint az anyjánál, én pedig olyankor nem megyek át hozzájuk. Csak akkor találkozunk, ha a gyerek nincs vele, és mivel ez ritka, így nagyon kevés időt tudunk együtt tölteni. Mi 5 hónapja vagyunk együtt. Egyelőre elvagyok, és eszembe sem jut szemrehányást tenni neki emiatt, hisz a gyerekéről beszélünk, könyörgöm. De amint ilyen gondolatok merülnének fel bennem, hogy én akarok az első lenni, és nem tűröm, hogy a gyerekeire áldoz pénzt és időt (akár személyesen, akár a munkával, amit szintén a gyerekért tesz), elhagynám, mert ilyen fajta önzőség nem fér bele egy kapcsolatba.
2014. szept. 14. 13:14
 20/20 anonim ***** válasza:
80%

Nem csak a gyerekeire keres, hanem magára is meg rád is. Annyit dolgozik amennyi pénzre szüksége van az igényeihez. Ez akkor is így lenne, ha nem lennének gyerekei. 2 hónap után még korai lenne kihátrálni. Ilyenkor még nem vagytok úgy összeszokva, nem alakult ki az igazi kötődés. Adj időt ennek a dolognak.

Több gyerekes apához mentem feleségül, de soha egyetlen pillanatban sem éreztem, hogy nekem a gyerekek miatt le kéne mondanom valamiről, vagy hogy bármikor is engem a háttérbe szorított volna a szerelmem a gyerekeivel szemben. Ha ilyet tapasztalsz akkor el kell gondolkodni, hogy jó helyen vagy-e, megfelelő ember mellett vagy-e. Mert az butaság, hogy csak mert valakinek gyereke van akkor már az az ember nem tud a kedvesével annyit lenni vagy nem tudja azt annyira szeretni mint ha nem lenne gyereke. Nem ugyanazon a síkon mozog a párkapcsolat meg a szülő-gyerek kapcsolat. Ezért a kettő nem tudja megelőzni egymást vagy összeütközni. Ha igen, akkor ott óriási baj van!

2014. szept. 14. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!