Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ismerős anyuka nagyon szuperne...

Ismerős anyuka nagyon szupernek érzi magát attól, hogy dolgozik bölcsis, ovis gyerekei mellett, miközben látom a szabadnapjain a férjével mászkálnak, véleményetek?

Figyelt kérdés
Én a 3 gyerekemmel pedig megszakadok;nekem nincs szabadnapom ,mégis én vagyok lenézve hivatásos édesanya létemre
2013. júl. 9. 21:19
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Véleményem? Törődjön mindenki a saját életével. Mindenki azt csinál munkahelyen és otthon is, amit akar. Szerintem te is boldogabb lennél, ha nem foglalkoznál velük.
2013. júl. 9. 21:21
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha szerinted könnyebb gyerekek mellett dolgozni, mint háztartásbelinek lenni, akkor talán ki kellene próbálnod a munkát.
2013. júl. 9. 21:21
 3/29 anonim ***** válasza:
95%
Én is itthon vagyok a 3 gyerekemmel. Majd ha a kicsi oviba megy, akkor én is megyek dolgozni. Én nem adnám bölcsibe a gyerekem, nekem így jó. Ha másnak úgy jó, akko ő úgy csinálja, nem néz le ezzel senki senkit, egyszerűen csak mások az igények. Nézheted olyan pontból is, hogy neki muszáj dolgozni, mert kevés a pénzük, te meg megteheted hogy otthon vagy.
2013. júl. 9. 21:22
 4/29 anonim ***** válasza:
*akkor - lemaradt a "r"
2013. júl. 9. 21:23
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne, hát semmi.

Mindenki úgy oldja ahogy tudja és szeretné.

Ne foglalkozz vele!

2013. júl. 9. 21:24
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem fogom megérteni, hogy akinek ekkora teher a gyereknevelés, hogy majd bele szakad, annak miért kell ennyi gyerek. Ja, hogy ne kelljen dolgozni?
2013. júl. 9. 21:24
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nehéz helyzet. Az az igazság, hogy ha dolgozik az ember, és emellett kell bölcsibe, oviba, suliba menni a gyerekért, plusz még ilyen-olyan hobbija, programja van, akkor annyi felé osztja az idejét és figyelmét.

Csak egy példa, nekem 2 gyerekem van, egy 3 és egy 1 éves. Egész nap itthon vagyok velük, anyukám nyugdíjas, egy házban lakunk, mégis állandó időhiányban vagyok. A barátnőmnek egy 1 éves és egy 8 éves gyereke van, mellettük csinálta a második diplomáját, most volt a szakdolgozat és záróvizsga, és megcsinálta. Egyszerűen muszáj volt, így beosztott az idejét úgy. Én este leülök netezni, ha a gyerekek elaludtak, ő leült a könyvekhez, és tanult éjjel 1-ig, 2-ig.

Minél kevesebb időd van, annál jobban osztod be, szerintem.

A munkahelyemen is ezt láttam. Nekem csomó üresjáratom volt a munkaidőn kívül (amikor még nem voltak gyerekeim), a főnököm 3 gyerekkel, cégvezetőként, percre pontosan beosztott napirend szerint működött, és mindenre megvolt az idő. Sport, tárgyalás, gyerekekkel program. Sokszor sokkal minőségibb időt töltött el, mint én, akinek ott volt az egész délután, vagy este a munka után.

Próbáld meg te is átgondolni, hogy tudnál-e valahol időt lopni magadnak, de az biztos, hogy 3 gyerekkel nem könnyű.

2013. júl. 9. 21:25
 8/29 anonim ***** válasza:
95%

én is dolgozok és büszke vagyok magamra, hogy úgy ahogy megoldom.

reggel kelni, rohanni, ovi, majd meló, aztán délután szintén rohanás mert 4kor még boltba is kell menni, főzni is kell, takarítani, msoni, és persze ugyanúgy menni játszótérre, programokra, vagy csak itthon játszani, na meg aludni is kell :)

ebből a szempontból, biztos könnyebb otthon lenni, mert te osztod be az idődet, délután 2kor már meg tudsz főzni ha van időd, reggel nem kell csekkolni, ha 10 perccel tovább alszotok nem történik semmi, míg én 5kor állok neki a dolgomnak, lehet te már érg készen vagy mindennel otthon :)

de bevallom, én nem bírnék 3 gyerekkel, engem teljesen leszívnak, kikészülnék :D

ez a része meg nagyon kemény lehet neked, szóval nincs olyan, hogy ki a jobb vagy ügyesebb, mind a kettő nehéz, nem is kicsit, de más okok miatt!

2013. júl. 9. 21:27
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
Te sem vagy jobb. Süt belőled a rosszindulat.
2013. júl. 9. 21:27
 10/29 A kérdező kommentje:
Leginkább az ellen van kifogásom ,hogy a szabadnapjain a gyerekei oviba és bőlcsibe vannak lepasszolva , míg az enyéim nyáron nem járhatnak be oviba és bőlccsibe.
2013. júl. 9. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!