Mit tegyünk? Költözzünk vagy ne? Elviseljük vagy ne?
Albérletben laktunk, hazaköltöztünk, mikor tesóm elköltözött itthonról, hogy apum ne maradjon egyedül.
akkor terhes voltam, azóta van egy 3 hónapos gyermekünk.Mióta megszületett apám teljesen kifordult magából, mindig piszkál mindennel, tudja, hogy este már csendnek kell lenni, ő akkor járkál be a szobánkba meg ordítozik kintről. Már régebben rájöttünk, hogy iszik is, bár nem olyan vészesen, de rendszeresen.
az unokáját imádja, de a férjemet és engem állandóan piszkál mindennel az égvilágon. Takarítok, főzök, mosok, mindig minden rendben van, ameddig ő haza nem jön. Azt mondanám ok, az ő háza, ha szétpakol, hát szíve joga és én vagyoj a hülye, amiért összepakolok újra és újra. De ilyeneket csinál,hogy pl. eszünk a férjemmel a konyhában ő meg a konyhaajtó előtt megáll és rendesen erőlködik, csak hogy odafingjon nekünk.Mikor tudja, hogy alszik a baba direkt csapkod, kalapál, mindent csinál, csak hogy a gyerek felkeljen és én idegeskedjek, amiért sír.
Sokáig azt mondtam, hogy csak véletlenek sorozata, de mostmár tuti nem, direkt csinálja. Mikor szóbajön, hogy elköltözünk"ugyan miért költöznétek el???"Meg mondja nekem, hogy"azt hiszed, ha elmész nyugalmad lesz, csak menekülnél!" Mi miatta költöztünk haza, mert nem akartuk egyedül hagyni. A tüzelőt mi vesszük, a kaját és mindent mi veszünk, neki csak a fennmaradó rezsi van, ami max. 25E Ft.Mostanában már többet iszik is és olyankor teszi az agyát, ami engem nagyon-nagyon idegesít. Rossz így látnom az én kedves kicsi apukámat(mármint aki régen volt).
Anyagilag kijönnénk, ha elköltöznénk. Csak félek őt itthagyni egyedül, mert akkor tuti alkesz lesz és csakakkor enne főtt kaját, ha én hoznék neki, arról nem is beszélve, hogy megenné a kosz. 1000x próbáltam vele beszélni, mondtam, hogy nagyon nem jó az irány, amibe halad. erre ő: "nekem már semmit se szabad?" A lényeg az, hogy tagadja, hogy iszik. tegnap úgy jött haza autóval, hogy ivott, koppanásig nyomta a gázt a garázsban. Mindenhol dugipiái vannak és teljesen úgy viselkedik, mint aki megbolondult.Mikor kérdezem, hogy zavarjuk-e azt mondja, hogy nem. De csak zavarjuk vagy mi lehet????
Ti mit tennétek?
Hát, már bocs, de ha a apád lecsúszott alkesz akar lenni, akkor is az lesz, ha te üdvhadsereget játszol otthon.
Ha meg majd a férjed megunja, akkor majd csodálkozol, hogy mi a baj.
Arra meg godnolhatnál, hogy mit mondanál a gyereknek, ha majd együtt esztek az asztalnál és a benyomott papi odafingik az orrotok alá? Jaj gyermekem ne is foglalkozz vele, ez így normális?
Költözz el! Hidd el,én 30 éve óvom-védem a szintén alkoholista szülőmet és majdnem belerokkantam idegileg.(Még most is ezeket az éveket próbálom kiheverni.)
Sajnos neki nemigen van jövője, a babád,a családotok előtt még ott az élet,ne vedd el ezt magatoktól.Apukád sorsát csak ideig-óráig kozmetikázhatod,tartós változást nem fogsz tudni elérni az ő akarása nélkül.
Sajnos ő egyáltalán nem gondol rád, te viszont túl sokat akarsz neki nyújtani (ahhoz képest,amennyit érdemelne)...és ezt mind a babától veszed el.Arról nem is beszélve,hogy ez a minta nem fog használni a kicsidnek.
A legjobbakat kívánom!
Köszönöm a válaszokat!
Reméltem, hogy egyértelmű megerősítést kapok tőletek, hogy igenis el kell költöznünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!