Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon elítélnétek ha megtenné...

Nagyon elítélnétek ha megtenném? Cserbenhagyásnak számítana -e, ha élni szeretném a saját életem? Lsd. Lent.

Figyelt kérdés
Van egy mélyen eltemetett, tudat alatti óhajom, egyedül lenni...Adott egy 4 tagú család:egy alkoholista apa,( nem rendszeresen iszik ugyan de az is elég, emiatt már majdnem elváltam tőle),egy munkanélküli, 20 éves fiú(már nem tanul),egy majdnem 17 éves lány, aki lusta,rendetlen,nem fogad szót, fiúzik,bulizik.Szóval felnőttek, ill. már majdnem azok.Már nem sokáig lesznek a "fészekbe" azaz itthon.Utána meg nézzem életem végéig a részeges, unalmas férjemet? Én néha már úgy érzem ,nem bírom tovább ,nehezen boldogulok a "gyerekekkel" az apjuk,nemigen szól bele a nevelésükbe,csak a horgászat, meg a pia érdekli...Nem becsülik a munkámat,dolgozom, itthon is rámszakad minden.Sokkal jobb lenne elválni, elköltözni,egyedül élni. (mert gondolom a " gyerekek" maradnának a régi megszokott helyükön,amíg külön nem költöznek).Akkor majd megtudnák, milyen nélkülem, utólag megbecsülnének.Magukra lennének utalva.Egy életem van nekem is...Sokszor megbántam, inkább maradtam volna szingli, gyerektelen...Így is,úgy is az öregek otthonába jutok, ha megélem azt a kort....Szóval, ha elválnék ,és elköltöznék, elítélnének miatta,( ha a gyerekek az apjukkal maradnának)Persze, megkérdezném, hogy akar -e valamelyik,vagy mindkettő velem jönni...)Jogom lnenne-e hozzá erkölcsileg? Hozzáteszem csak eljátszom a gondolattal, mert ahhoz elég gyáva lennék ,szerintem hogy meg is lépjem a dolgot( De hátha mégis...) Csak értelmes ,építő jellegű hozzászólásokat kéremk, a " beszólogatósok " kíméljenek...
2010. jan. 19. 08:31
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Miért is ne tehetnéd meg? Bárcsak azon nők, akik így gondolkodnak, lennének minden esetben olyan bátrak, hogy meg is lépjék a vágyaikat. Sokan nem lépnek ki egy egyébként rossz házasságból, a gyerekek miatt, de a Te gyerekeid már nem picik, sőt, a fiad már dolgozó ember kellene, hogy legyen. Ha nem vagy boldog, a férjed mellett nem vagy teljes életet élő ember, akkor szerintem lépj. Nem erkölcstelen, hogy nem mondasz le az életed hátralévő részében a boldogságról.

Ha úgy érzed a férjeddel már nem lehet újra összemelegedni, vagy nem partner, hogy ez újra így legyen, akkor ne várj. Ahogy írtam is, sokan nem lépik meg, pedig nem bűn a boldogságot keresni!

2010. jan. 19. 08:37
 2/45 anonim ***** válasza:
83%

Persze, hogy megteheted!

Én azt vallom, hogy akár feleségként, akár anyaként, mindig elsősorban te vagy a fontos.

Hiszen ha te magad nem vagy boldog, szenvedsz, hogy tudnál gondoskodó anya, szerető feleség lenni?

Persze ezt csak képletesen írtam, hisz ahogy írtad, gondolom, nem a szerető feleség státuszra pályázol.

De merj nyugodtan változtatni, tedd azt ami szíved szerint a lehető legjobb számodra!!

Sok sikert!

2010. jan. 19. 08:40
 3/45 anonim ***** válasza:
86%
Igazat adok az elsőnek.Én is kilépnék ebből a kapcsolatból.
2010. jan. 19. 08:42
 4/45 anonim ***** válasza:
83%

Nem hogy csak megteheted hanem meg is kell tenned hanem akarsz tönkremenni. Ha 20 éves a nagyobbik gyerek akkor még te is fiatal vagy.

A gyerekeid meg ha azt vallják hogy felnőttek, akkor már felelősséggel sem tartozol értük. A gyerek 18 évesen jogilag is felnőtté válik nem kell hagyni hogy lelkileg zsaroljanak. Persze a te döntésed, és ha lépsz akkor egy ideig baromi rossz lesz de csak az hogy nem kell kiszolgálni senkit, aztán szépen magadra találsz újra és hidd el sokkal boldogabb leszel mint "rabszolgaként". Sok sikert:)

29/L

2010. jan. 19. 08:45
 5/45 anonim ***** válasza:
74%

Szerinmtem is jól teszi! De a gyerekek hát nem tudom. Ahogy leírta így sem a legjobb gyerekek. Nem fél ha esetleg az apjuknál maradnak csak rosszabb lesz nekik?

Akkor inkább vigye magukkal mindenképpen

2010. jan. 19. 08:48
 6/45 anonim ***** válasza:
81%

Én inkább élnék egy javaslattal: valamilyen indokkal menj el otthonról hossdzabb időre: mondjuk ond azt,hogy kórházba kell menned messze rehabilitációra,mert beutalt az orvos. Közben pedig nyaralj egyedül egyet a család nélkül. Tudom pénz kérdés is az egséz. De csak vannak barátok akik tudának segíteni olcsón bérelni egy kis házat, lakést valahol vagy szobát mondjuk 2 hétre a Mtárában vagy ami tetszik? Vagy tényleg kérj ilyen kórházi beutalót és mnej el oda. Hogy látogatnak-e vagy sem az ő dolguk. Te meg pihenhetsz egy kicsit, ők meg rájönnek mi lenne velük nélküled. Hiszen akkor a lánynak kéne előbb utobb a háztartásra ránézni, meg a srácnak. A férjed hát biztos kiakadna, meg nem tenne semmit, de legalább a srácok befognák.

Persze lehet, ohgy lenne elkanászodás és lehet,ohgy még nagyobb kupira mennél haza. De hátha nem.

abból amit leírtál én úgy látom belefáradtál a küszködésbe és ezért lenne jó egyedül. Erre mondom azt ,hogy utazz el legyél egyedül. Aztán ha ennek nem volt semmi hatása akkor lehet gondolkodni a váláson.

Úgy látom ezen nem gondolkodtál komolyan, mert nem ezt érzed megoldásnak de betelt a pohár. Próbáld ki az utazást. Te pihensz feltöltődsz új embereket ismersz meg, a családod jó esetben rájön,hogy nélküled nem is olyanok a dolgok amilyenek most.

Sok sikert és kitartást!

2010. jan. 19. 08:49
 7/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A cserbenhagyást úgy értettem, hogy a gyerekeimet nem hagyom -e ezátal cserben, ha ők maradnának a megszokott helyükön? Mert itt a kisvárosban én lennék az elhagyó anya,ha elmennék.( csak abban az esetben nem, ha a piás férj miatt mennék el,de akkor is a gyerekekkel együtt kéne elmenni,nem egyedül)Higyjétek el, Pesten ,meg más nagyvárosban az ilyesmi megszokott, dolog ,fel se tűnik, de itt nem ez a helyzet.Attól félek (többek közöttt), hogy a lelkiismeretem is bántana életem végéig, hogy elmentem...
2010. jan. 19. 08:52
 8/45 anonim ***** válasza:
100%
Valamit mindenképpen tegyél, ne hagyd, hogy így maradjon. Jó ötlet a kivonulás egy időre, gondolj át mindent. Félelemből ne maradj egy szituációban, vagy ne gondold, hogy nem érdemled meg a jobb életet. Csak hagyj időt átgondolni az egészet.
2010. jan. 19. 08:54
 9/45 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan tedd meg! Úgy erkölcsileg, mint jogilag megteheted, senki nem kötelezhet hogy maradj. Keress egy csendes kis albérletet, és élj! :)
2010. jan. 19. 08:56
 10/45 A kérdező kommentje:
Öreg még éppen nem vagyok,41 éves,nem titok:)De értitek, mire akarok kilyukadni, ha én elmegyek, én leszek a "rossz", aki marad,a férj, meg az elhagyott " Mártír"....
2010. jan. 19. 08:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!