Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom eltitkolta, hogy újra...

A párom eltitkolta, hogy újra dohányzik. Ti hogy reagálnátok az én helyemben?

Figyelt kérdés
Voltak már szeptembertől erre utaló jelek, de én annyira vak voltam, hogy elhesegettem a gondolatot is. Tegnap bukott le. Több mint 2 éve vagyunk együtt, és annyit nem érdemlek, hogy megmondja, hogy dohányzik, sőt titkolja előttem. Persze mindenki más tudta, rákérdeztem a közös barátoknál. Nem csinálok belőle nagy ügyet, lehetne rosszabb is, de akkor is bánt, hogy titkolózik. Néha cigi szagú volt a keze, erre azt mondta, hogy a munkatársa cigijét fogta... én persze elhittem. Néha a leheletén is éreztem, de nem kérdeztem rá, gondoltam, hogy most ilyen a lehelete. De tegnap ezzel bukott le, rákérdeztem, mert nem hagyott nyugodni a gondolat. Mit csináljak? Lehet, hogy mást is eltitkol... kérdeztem, de azt mondta, hogy csak erről nem akart szólni, mert amit nem tudok, az nem fáj. De így sokkal rosszabb megtudni. Meg azzal hárít, hogy még mindig jobb, mintha inna. De a kettő nem zárja ki egymást. A munkája olyan, hogy hajlamosít az ilyen dolgokra :-(
2010. jan. 19. 08:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én nem dohányzom, de vannak ismerőseim, akik igen, azt mondják, nagyon nehéz leszokni, még belekezdeni is. Van, aki tudja magát tartóztatni bizonyos helyeken, vagy csak alkalmi dohányos, de akik rendszeresen dohányoznak, azok mondják, hogy tudják, hogy nem jó, de nem tudják letenni, és ne szokjon rá, aki még nem tette.
2010. jan. 19. 11:11
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy egyből arra kell gondolni, hogy még mi mindent nem mond el - ez olyan házisárkányos hozzáállás.

Azt sem mondanám rád, hogy ez a vége, ha korlátozod valamiben - hiszen az egészségéről van szó, normális, hogy nem örülnél, ha 47 évesen tüdőrákban meghalna és úgy hagyna ott 2-3 gyerekkel, s ennek szerintem ő sem örülne.

Egyszerűen próbáld magad a helyébe képzelni: örül, hogy törődsz vele, a kedvedért és saját belátásából letette a cigarettát. Megy is egy darabig, büszke magára, te is büszke vagy rá. A kollégákkal azonban csak kimegy egy-egy cigiszünetre, vagy sörözni, megkívánja (örökre nem lehet állítólag leszokni, csak hosszú időre abbahagyni) és megbicsaklik az akaratereje. Egyszer, kétszer, többször, vesz magának egy dobozzal, fogadkozik, hogy csak ezt az egy dobozt... és már vissza is szokott. De hogyan mondja el neked azt, hogy gyenge, alulmaradt? Persze, hogy fél. Titkolja, tudja, hogy letolod majd ezért. Nem akar neked csalódást okozni.

2010. jan. 20. 14:46
 13/13 anonim ***** válasza:
k
2014. márc. 9. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!