Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom eltitkolta, hogy újra...

A párom eltitkolta, hogy újra dohányzik. Ti hogy reagálnátok az én helyemben?

Figyelt kérdés
Voltak már szeptembertől erre utaló jelek, de én annyira vak voltam, hogy elhesegettem a gondolatot is. Tegnap bukott le. Több mint 2 éve vagyunk együtt, és annyit nem érdemlek, hogy megmondja, hogy dohányzik, sőt titkolja előttem. Persze mindenki más tudta, rákérdeztem a közös barátoknál. Nem csinálok belőle nagy ügyet, lehetne rosszabb is, de akkor is bánt, hogy titkolózik. Néha cigi szagú volt a keze, erre azt mondta, hogy a munkatársa cigijét fogta... én persze elhittem. Néha a leheletén is éreztem, de nem kérdeztem rá, gondoltam, hogy most ilyen a lehelete. De tegnap ezzel bukott le, rákérdeztem, mert nem hagyott nyugodni a gondolat. Mit csináljak? Lehet, hogy mást is eltitkol... kérdeztem, de azt mondta, hogy csak erről nem akart szólni, mert amit nem tudok, az nem fáj. De így sokkal rosszabb megtudni. Meg azzal hárít, hogy még mindig jobb, mintha inna. De a kettő nem zárja ki egymást. A munkája olyan, hogy hajlamosít az ilyen dolgokra :-(
2010. jan. 19. 08:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Lehet, hogy velem van a baj, de ha nekem valaki egyszer hazudik, annak többet nem tudok hinni. Nem számít hogy egy pohár bort titkol el előlem, vagy egy gyilkosságot, a hazugság az hazugság, a szándék a lényeg, nem az, hogy mennyire komoly dologról van szó. Aki arra vetemedik, hogy a párja előtt titkolózik, hazudozik neki, az az én szememben nem ember. Szóval én dobnám. De nem muszáj rám hallgatnod, én csak azt írtam le, mit tennék ilyen helyzetben. Ha úgy gondolod, meg tudsz neki bocsátani, akkor tedd meg és adj neki még egy esélyt!
2010. jan. 19. 08:24
 2/13 anonim ***** válasza:
Nyilvánvalóan megengedném neki, hogy dohányozzon! Nem kisgyerek már, bizonyos dolgokat úgy és azt tesz, amikor akar. Megette a fene az egészet, ha ennyire bekorlátozod, hogy titkolnia kell azt, hogy pl. dohányzik.
2010. jan. 19. 08:48
 3/13 anonim ***** válasza:
De mégis miért titkolja, h dohányzik? :o
2010. jan. 19. 08:48
 4/13 anonim ***** válasza:
*+ahogyan
2010. jan. 19. 08:49
 5/13 anonim ***** válasza:

Nemrég nálunk is emiatt volt balhé. Férjem 10 évet dohányzott, 5 éve leszokott. Néha mikor elmegy a haverjaival el-elcsattant egy-egy szál, amiért nem szóltam. Kikapcsolódott, persze, belefér. Ő maga állította folyton, hogy nem fog rászokni ne aggódjak. Ünnepek alatt többször lazult, akkor már otthon is rágyújtott, de mindig hozzátette nem szokik rá. Egy napon hazaértem és mondom olyan fura szag van. Mire jájöttem, hogy neki van ilyen bagószaga, és tagadta, mikor már nyilvánvaló volt. Hát én akkorát csalódtam. Teljesen úgy éreztem magam, mint egy házisárkány, akinek nem lehet elmondani semmit, és pont úgy, mint nálad kérdező, rögtön beugrott mit nem mond még el.

Látta rajtam a csalódottságot, meg is beszéltük a dolgot. Visszaállt a régi rend.

Valóban nem nagy dolog, hogy cigizik, tényleg, de a titkolást nem értem.....

Ha ráhagyom minden következmény nélkül, akkor máskor is megcsinálja, mind a cigizést, mind a titkolózást. Most legalább tudja mit gondolok!

2010. jan. 19. 09:09
 6/13 anonim ***** válasza:
08:48, nehogy már a kérdezőt hibáztasd! Nem azzal van a baj, hogy dohányzik a fazon, hanem hogy hazudozik meg titkolózik.
2010. jan. 19. 10:00
 7/13 anonim ***** válasza:
Itt szerintem arról van szó, hogy megbíztok-e egymásban és mennyire engedtek szabad teret a másiknak. Lehet, hogy a párod azért titkolta el, mert te korlátozni akarod (ami nem helyes) és emiatt nem akart összetűzésbe kerülni veled. Ebben az esetben engedd meg neki, tényleg két ember nem azért van együtt, hogy lekorlátozza egymást és tiltogassanak dolgokat, mindenki szabad ember...Hagyjátok egymást kibontakozni, ha nem tetszik, hogy dohányos, le kell lépni mellőle, vagy eleve olyannal összejönni, aki szintén nem bagós. A hazugságról, titkolózásról még annyit, hogy azért ez nem dícséretes tett, lehet, hogy ez egy jellemhiba a párod részéről, ami nem egyenlő azzal, hogy más, komolyabb dolgokat is eltitkolna!!! Segíthetsz neki kinőni ebből, ha neked megéri! Aki meg ezért dobná a párját akit állítólag szeret, arra nem tudok mit mondani...Örüljetek,,hogy ez a legnagyobb gond vele, mások félrelépnek, vagy verik a barátnőjüket, esetleg lelkileg nyomorítják meg, na az már katasztrófa. Szerintem mindenki nézzen magába, mielőtt erkölcscsőszt játszik, mert olyan ember aki sosem füllentett/hazudott/titkolózott volna, szerintem nem létezik. Persze aki mégis úgy érzi, hogy ennyire hibátlan...az keressen csak magához méltó tökéletes párt.
2010. jan. 19. 10:24
 8/13 anonim ***** válasza:
Maximálisan egyetértek a 10:24-essel. Azon kéne elsősorban elgondolkoznod, hogy mégis miért kényszerült rá a párod, hogy titkolózzon előtted a dohányzás kérdésében. Valószínűleg hosszú hónapokig/évekig rágtad a fülét emiatt és veszekedtél vele, így úgy döntött, hogy jobb a békesség és inkább titokban csinálja. Ne próbáld megváltoztatni, az soha nem vezet jóra! Vagy szeresd így ahogy van, vagy keress olyat, aki megfelel az igényeidnek. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy mást is titkolna. Ez nem egy olyan volumenű dolog, ami ilyen feltételezésekre okot adhatna.
2010. jan. 19. 10:39
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
17 évig dohányoztam.A leszokó fázisban néha titokban rágyújtottam.Nem mondtam el a kedvesemnek,mert nem akartam,h csalódjon bennem.Szerintem próbáld így látni.Mást nem titkolok előtte,egyenes ember voltam/vagyok.A cigi vmilyen szinten drog.Ezért mutatkozik még időnként a párod életében még mindig.Kedvesen,szeretettel reagáld le...és bíztasd,h meg tud szabadulni tőle,mert Ő az erősebb!Ennyi.
2010. jan. 19. 10:58
 10/13 anonim ***** válasza:
-még:)
2010. jan. 19. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!