Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jó, hogy "szájrapuszizna...

Miért jó, hogy "szájrapusziznak" a kisgyerekekkel!?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősömék állandóan a kislányuk szájára adnak puszit (3 éves) és egyszer, mikor nekem adott puszit, akkor a számra akarta adni, szerencse, hogy időben elkaptam a fejem! Pedig én ennek a kislánynak senkije sem vagyok, néha játszok vele, és ennyi.

Aztán tegnap voltam a Telenorban, ott volt egy 7-9 körüli fiu, és mikor az apja elköszönt tőle, akkor ő is a szájára adott puszit!

Lehet, hogy csak én látom így, de szerintem ez undorító, belehatolnak a kicsik intim szférájába.

Szerintetek?

16/N

2014. szept. 12. 05:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem mindenki törődjön a saját dolgával.Ha neked lesz gyereked,adj az arcára puszit,ilyen egyszerű.Nem kötelező a szájára.Nem lesz semmi baja a gyerekeknek amúgy egyik verziótól sem.
2014. szept. 12. 06:16
 2/15 anonim ***** válasza:
82%
Nekem sem szimpatikus dolog, sőt, nagyon furcsa.
2014. szept. 12. 06:20
 3/15 anonim ***** válasza:
20%
Itt talán az lehet a gond, hogy téged ez valamiért zavar. A kisgyerekeknek nincs szexualitása, mintát követnek. Ha úgy nézzük, a (leg)szorosabb összetartozást jelképezi, csakúgy, mint a szerelmespároknál.
2014. szept. 12. 06:39
 4/15 anonim ***** válasza:
82%
A válaszokból is láthatod, hogy sokan nem fogják fel, hogy ez miért nem jó. A szájra puszi csak a szerelmeseknek való. Kisgyereknek gusztustalan és egészségtelen is.
2014. szept. 12. 06:54
 5/15 anonim ***** válasza:
87%
Engem is zavar, sőt annyira, hogy egyenértékűnek találom a szexuális zaklatással. Szerintem a szájcsók a szexualitás része, izgatásra alkalmas. Nekem nagyon durva, mert gyerekkoromban sehol nem láttam ilyet. Nem tudom honnan jött, de én már nem is tudnám megszokni. És nagyon zavarna, ha mondjuk a férjem mint nagypapa a lány unokánkat szájon csókolná.
2014. szept. 12. 06:55
 6/15 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy nem csak én látom így. Mikor összejöttem az első barátommal, (megjegyzem, hogy még mindig együtt vagyunk) elutaztam a nagymamám testvéréhez. Felszedett egy pasit, aki engem kétszer is ugymond lesmárolt, "mert náluk ez a szokás". Napokig sírtam ez miatt, édesanyám fel is akarta jelenteni, de nagyi lebeszélte róla.
2014. szept. 12. 07:02
 7/15 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon gáz, nekem is forog tőle a gyomrom. Teljesen aberrált dolognak tartom.
2014. szept. 12. 07:04
 8/15 anonim ***** válasza:
86%
nagyon furcsa! a kisgyereknek is joga van az intim szférájához.
2014. szept. 12. 07:14
 9/15 anonim ***** válasza:
28%
Kedves kérdező! Szépen leírtad a kommentedben, hogy mi bajod van a szájrapuszival. Remélem a párkapcsolatodra nincs ennyire mély hatással.
2014. szept. 12. 07:16
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is hülyeség, de a valószínű eredetére most jöttem rá, hogy van gyerekem.

4 hónapos és kb másfél hónapja elsőszámú érzékszervvé lépett elő a szája. Mindent beletöm, mindent megpróbál megnyalni, szájba venni.

Amikor puszit adunk neki, ráfordul a szánkra és kinek-jobb-a-reakcióideje játék lesz belőle. A legnagyobb igyekezet mellett is sikerül kb hetente egyszer lesmárolni, mert ő a gyorsabb. Ha az arcára kapja, akkor ráfordul a mi arcunkra és végignyalja, mint egy lelkes kutya.

Gondolom ezen a ponton szoktak a szülők a könnyebb ellenállás irányába menni és hagyni, hogy a gyerek kialakítsa ezt a szokást.

Jelenleg, ha rajta múlna, csak nyelves csók létezne, mert állig érő nyelvvel, tátott szájjal igyekszik a felé közelítő tárgyak felé (a szánk is ide tartozik).

Ez a "szám is érzékszerv" dolog leépül később, kivéve, ha a szülő megtartja ezt a szokást és nem próbálja ilyenkor kissé oldalra fordítani a gyerek fejét, hogy a puszi tényleg az arcára menjen. Szóval ez egy tanulási folyamat, csak néha nem a gyerek tanul a szülőtől, hanem fordítva és a szülő nem veszi észre magát, hogy csecsemőkoron túl már annyira nem ártatlan játék.

2014. szept. 12. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!