Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyek azok a tényezők, amikért mindenképpen elválnál, és melyek azok amik problémák, de nem rúgnád fel a családi életet kisgyerekekkel?
Elsőt még kiegészíteném.
Esetleg ha alkoholista, játék függő vagy valami hasonló lenne, még talán akkor.
Ami miatt azonnal elválnék:
- bántalmazás, erőszak
- kur.vázás, megcsalás (egy megcsalást esetleg megbocsájtok, ha van gyerek, de többet nem)
- pia, drog, szerencsejáték függőség. (Egy esélyt kap, ha kezelteti magát, de többet nem)
- dolgozni nem akarás
A 4. válaszoló szívemből szólt.
A megcsalás számomra egyszer megbocsájtható talán, a többi már nem, az nem véletlen vagy botlás. Erőszak, alkoholizmus vagy valamilyen függőség és a hazudozás.
Én úgy vagyok vele, hogy minden kisebb probléma is lehet utolsó csepp a pohárban, ha a másik nem mutatja fikarcnyi jelét sem annak, hogy változtatna rajta, mert az már régen azt jelenti, hogy nem érdekli a véleményem, és az érzéseimet is letojja magasról.
De ha már a kérdésnél tartunk. Nálam egyértelmű válóok:
-ha a gyerekem vagy engem üt
-ha ok nélkül gyanúsít komolyabb bűnökkel
-ha férfiként uralkodni akar fölöttem, és nem lehet önálló véleményem (és a gyereknek sem)
-ha a gyerek lelkivilágát, önbecsülését sárba tiporja komoly indok nélkül
-ha megcsal
-ha alkoholista, játékgépfüggő stb., és meg sem próbál változtatni ezen, és a pia stb. fontosabb, mint a családja
Amit el lehet viselni hosszabb távon, főleg ha van javulás:
-életritmusbeli különbségek
-apró dolgokon való veszekedés (ki hagyta égve a villanyt, miért nincs itthon tej, milyen színűre fessük a falat stb.)
-anyagi problémák, amiben ő a hibás, addig a szintig, amíg nem kell fedél nélkül lenni
-anyósproblémák egy szintig (pl. ha tenne vmi megengedhetetlent ellenem az anyós, vagy a férjem durva dolgokban anyós mellé állna, mert ő a pici fia, akkor lapát)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!