Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A hugom miatt darabokban a...

A hugom miatt darabokban a családom. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Régebben ezt a kérdést tettem fel és azóta csak bonyolódott a helyzet.Hugom (16) már magántanuló.Megvan az orvosi szakvélemény,anyum nem tudott mit tenni,beadta a szülői kérelmet is,ami a magántanuláshoz kell.Apum persze neheztel anyukámra,úgy gondolja ő tette a hugom olyanná,amilyen lett,és úgy véli nagy hülyeséget csinál,elszúrja az életét,mert nem lehet mindig a problémák elől menekülni.Úgy gondoltuk viszont,hogy legalább most már nyugodt lesz,örül,hogy elérte,amit akart,de nem így van.Talán velünk már nem ordibál,de a barátjával annál többet.Már nekem kellemetlen a szomszéd szobából,ahogy a sráccal beszél,mert úgy érzi,nem foglalkozik vele.A srác 22 éves,fősuliba jár,most van vizsgaidőszakja és nem ér mindig rá a hugomra,megértem,hogy nem hiányzik neki a hiszije,ajtó csapkodása,sírása.A szüleim már kezdi sajnálni a fiút.Mondtuk a hugomnak,hogy ne beszéljen így vele,mert nagyot fog koppani.Néha kedves vele,valamikor meg mindennek lehordja ,mert negyed órát késett a tanulás miatt.Félek ha a hugom egyedül lesz otthon,lévén nem jár iskolába,csak eldurvul a helyzet,közben meg csak ezt szeretne,azt szeretne(új szoba,jogsi,bútorok) és a magántanulósdit se ideiglenesnek gondolja,ahogy a szüleim,hanem,hogy ő már így lett érettségiig.Anyukám nagyon ideges miatta,volt mikor nyugtatót vett be és mindig fáj a gyomra az idegtől,de már apummal sem tudja ezt megbeszélni,viszont amikor a tesóm jó hangulatában van,akkor lelkiznek egymással,de ha megbántja és ordibál vele a másik pillanatban,anyunak annál jobban fáj.Mit tehetnék én?Úgy érzem darabokra hullunk.A párom szerint,akivel lassan 3 éve vagyok együtt,sokat van nálunk,tehát rálát a dologra,a hugom annyira hisztis,hogy már attól lett pszichológiai alany és erre még rásegít a kamaszkor,ránőtt a szüleim fejére és itt már nincs mit tenni.Szerintetek?

Bocsánat,hogy hosszúra sikeredett,de olyan jó volt kiírni magamból.

21 l

2010. jan. 18. 16:31
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
97%
Postázd el a húgodat egy hónapra, majd én megnevelem! :-) De komolyan, mégis mit várnak a szüleid? Hogy a gyerek egyszer majd jobb belátásra tér és nem fogja lenyúlni őket? Hát nem. Először csak a nagyszoba kell majd, aztán majd ha már unja a banánt, akkor meg fogja kérni a szüleidet, hogy költözzenek ők el, mert neki kell a lakás, stb. Tönkre fogják a szüleid is tenni magukat és a kislánynak sem lesz jó, mert ha a szüleid meghalnak vagy már nem tudják majd támogatni, nem lesz olyan hülye senki, hogy eltartsa és hallgassa a hisztijeit. És mivel életképtelen a húgod, így éhen fog halni és mehet a híd alá. Hacsak persze te be nem fogadod, hogy utána a te családodat terrorizálja. Szóval ha most még nem fogjátok meg, akkor egyre rosszabb lesz. Én azt csinálnám vele, hogy elkezdenék a kis parancsolgatásaira nemet mondani. Aztán ha hisztizni kezd, akkor úgy csinálnék, mintha nem hallanék semmit. Ha netán megüt vagy rángatni kezd, akkor felpofoznám. 1 hónap alatt garantáltan megtanítanám neki, hogy hol a helye. Nehogy már egy kis taknyos uralja a családot!
2010. jan. 22. 08:33
 22/24 anonim ***** válasza:
75%

Azt már megszoktam, hogy ezen a fórumon szinte minden kérdés hemzseg a kötözködőktól, mégis, csupán segítőszándékkal újra és újra leírom a VÉLEMÉNYEMET, hangsúlyozva, hogy ez a TUDOMÁSOM SZERINT van így.

Ezért írtam erre a kérdésre már 2 hozzászólást, és remélem, hogy a kérdező ezekből IS kiszűri, ami Neki hasznos lehet!

Azt viszont tényleg nem is gondoltam volna, hogy bárki úgy értelmezi azt a mondatomat, hogy a "határok kijelölése egy dolog, a szorongás meg egy betegség", hogy ezzel a másik véleményét kritizálnám!!:) Ez a mondat azt jelenti, hogy valóban fontos a határok kijelölése (azt most tenném hozzá, hogy szerintem eléggé megkésett, ha 16 évesen még nincsenek, ezért írtam, hogy kisgyerekkorban!), de a szorongás egy betegség. Azért tartottam fontosnak hozzátenni az addig leírtakhoz, mert erről itt nem esett szó! Szomorúnak tartom, hogy itt bárkiben is felmerült (egy ilyen súlyos kérdésnél!) hogy itt vetélykedés folyik és nem a segítőszándékból írt véleményét írja ide bárki!! Ha ezt a 21.50-es így látja, vajon mit gondol a saját mondatáról, az nem tudálékosság UGYANAZZAL A SZEMMEL olvasva, hogy "a szorongásnak különböző mértéke létezik, egészségesnél is megjelenik csak más mértékben"? Vajon ez nem tudálékosság, és nem

pont a másik véleményének a kritizálása, amiről ír???

Az a mondatom, hogy "ide nem FELTÉTLENÜL szakértők írnak", ez azt jelenti, hogy szakértők IS,akikről nem tudod, azok-e, és nem szakértők is. Nem azt jelenti, hogy én tudnám, vagy minősíteném, kik írnak ide, és kinek mi a végzettsége, amit a 21.50-es kihozott belőle, figyelmen kívül hagyva, hogy ott van a feltétlenül szó!

Azt meg főleg nem gondoltam volna, hogy az én hozzászólásom itt értékesebb lenne, mint bárki másé, vagy értékesebbnek kéne feltüntetnem, ez kiderül abból is, hogy "úgy tudom", "javaslom", "szerintem", kifejezetten így formálom a véleményemet pont azért, mert tisztelem az összes hozzászólóban, hogy a tőle telhető legjobbat adja a hozzászólásában, és az enyém is csupán csak az én szemszögemből alkotott vélemény.

Attól tartok, hogy sokak figyelmét elkerülte, hogy itt orvosi esetről van szó, amit egy orvos már véleményezett, és akinél én így, távolból, ismeretlenül nem gondolom okosabbnak magamat! (Annak ellenére, hogy a 21.50-es szerint osztom az észt, :)), hát nem gondolom magam okosabbnak!)

Nem zavar a lepontozás, és azért tettem csak utalást arra, hogy "bár lepontoztak", mert vannak, akiknek a szemében egy lepontozott válasz nem megfontolandó vagy kevesebb értékű. Ettől függetlenül remélem és szívből kívánom, hogy a kérdező megtalálja a legjobb megoldást, és minden érintettnek a lehető legjobban alakul a sorsa.

18.53-as harmadszor

2010. jan. 22. 13:19
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Úgy veszem észre, hogy mindig vannak, akik a hisztisebbeket körülugrálják.
2010. jan. 22. 16:38
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Multkor azt irtad, hogy a testvered cigarettazik. Arra is a szuleid adjak neki a penzt gondolom, hiszen a lany meg tanul. Egyertelmu, hogy a szuleid a hibasak.

En sajnalom is a szuleidet, mert hallottam mar tobbszor, hogy ugyanabban a csaladban az egyik gyerek jo es sikeres, mig a masik gyerek csak gond es problema volt.

Te szerintem beszeljel, beszeljel, beszeljel vele mindig es sokat, probald meg eszhez teriteni!

A szuleidnek pedig mond meg, hogy mondjak azt a lanyuknak ha kovetelozik, hogy NEM!!!

2010. jan. 22. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!