Ti mit gondoltok erről, csak hisztis vagyok vagy jogos hogy haragszom?
Elváltunk a férjemmel, van egy 5 éves lányunk. Tavaly heti 2x ő ment érte oviba, ha ott aludt akkor másnap ő vitte. Bírósági végzésünk van róla, mert az exem nem hitte el, hogy e nélkül betartom majd. Ez nagyon bevált, a lányunk nagyon szerette az apás napokat.
Most viszont van egy új barátnője, és ragaszkodna a minden 2. hétvégéhez. Szeretné módosítani a gyerekelhelyezési feltételeket.
A lányunkat nagyon megviseli, hogy az apja nem jön érte, hogy nem alhat nála.
Tudom, hogy "kényszeríteni" sem jó, de remélem hogyha ragaszkodok a régi rendszerhez, akkor az új barátnő ehhez pár hét alatt hozzászokik és minden marad a régiben.
Mit tanácsoltok? Menjek bele a módosításba vagy ragaszkodjak még egy ideig a mostani végzéshez?
Sajnálom szegény kicsi lányt, őszintén remélem, hogy csak átmeneti az "elmezavar" az apjánál. Szerintem az se jó ha beadod a derekad meg az se, ha ragaszkodsz az eddigiekhez. Mindenképpen az exeddel beszéljétek meg, addig beszéljetek amíg nem tudtok kompromisszumot kötni és akkor az legyen.
Talán többre mész úgy, ha higgadt maradsz végig, meghallgatod az ő érveit is és tiszteletben tartod a magánéletét. Talán akkor észreveszi, hogy téged csak a kislány érdekel és nem őket akarod bántani.
Szerintem ez nem jogos, az apának is kell hogy legyen élete. És egy gyerek bizony komoly hendikep egy hapsinál. Ha még direkt zsarolod is vele, annyit fogsz elérni, hogy a gyereked meggyűlöli az apját. De téged is, ha idősebb lesz, és átlátja, mit csináltál.
Mondjuk a másik oldala, hogy a gyereknek az a természetes, hogy az apja egy rohadt szemétláda mert őt elhagyta, és szenvedjen miatta, ne valami riheronggyal henteregjen. Viszont ugyanez rád is, hogy ha elvetted a rendes apját, ne hozz haza helyette egy kanmajmot.
Konklúzió: mindenképpen elrontottátok, és mindenképpen a gyerek issza majd a levét, és innentől mindenképpen mindenki megszívja majd, akármit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!