Mi a véleményetek erről a helyzetről? Párommal
albérletben élünk. Pár nap múlva megszületik a
kisbabánk. Ő 18 éves korában örökölt egy nyaralót a
Balaton parton, amit most eladott, hogy lépni tudjunk.
Figyelt kérdés
A vevő egy bp-i ingatlanát ajánlotta fel beszámítassal. Így fele pénz fele az a lakás. Ott decemberig albérlők laknak. Még örültünk is, hogy nem kell rögtön lakást keresnünk, tudunk foglalkozni a babával, mert így az albérlők kvázi kifizetik a mi albérletünket. Amíg én is dolgoztam kb ugyanannyit kerestünk, mindent felesben fizettünk. Mivel én sajnos minimálbérre vagyok bejelentve kb a harmadára esik vissza az én jövedelmem. Ez nem elég arra, hogy minden menjen tovább úgy mint régen. Most derült ki hogy ő úgy fondolta én továbbra is odaadom neki az albi meg a rezsi felét (hozzáteszem ez az egész havi jövedelmemet el fogja vinni) ő pedig állja a kaját és a gyerek költségeit. Ő úgy tekint arra a plusz bevételre ami a másik lakás bérleti díjából jön neki, mint egy fizetésre ami csak őt illeti meg. Reméltem ez könnyebbséget hoz nekem is hogy ne érezzem magam kiszolgáltatott helyzetbe. Rossz érzés lemenni úgy a boltba tejért hogy tőle kell pénzt kérnem. Gondoltam én leszek majd aki a babadolgokat is megveszi, de hogy mindig rá kelljen várnom hogy kérhessek pénzt pelenkára? Így úgy érzem magam mint egy gyerek, mintha az apámmal élnék együtt. Ha a 70et ő befizetné az albérletünkre és nekem csak a rezsibe kellene beleadnom akkor maradna pénzem kajára és pelenkára is. Nem lenne ez a kiszolgáltatott érzés. Ne tanácsoljátok azz hogy beszéljük meg mert azt ezerszer próbáltam. Csak véleményt kérek hogy jogos e ahogy ő gondolja hogy az a penzt csak az övé én meg fizessek úgy mint eddig. Nem vagyunk házasok de mindjárt lesz egy közös gyerekünk. Úgy gondoltam mostmár mindennek közösnek kellene lennie nem?
Én sem szoktam ilyet tanácsolni,de most tipli. Mindig kuncsorognod kell majd pénzért és folyamatosan a fejedhez fogja vágni majd, hogy az az ő lakása, az ő pénze.Idővel ez csak rosszabb lesz,ne halogasd, apasági teszt,ahogy egy korábbi válaszoló mondta és vissza a szüleidhez.
2014. szept. 3. 08:28
22/35 anonim válasza:
Én sem írattam automatikusan a ház felét a páromra csak azért mert együtt élünk. A házat én fizettem, így a tulajdonjog is engem illet 100%-ban. Szép dolog a szerelem, de a házasságok fele válással végződik, és akkor már lehet szívni utólag. A nők persze kivágják a hisztit ha nem tudják minden vagyonra rátenni a kezüket, de az ilyen aranyásókat el kell hajtani messzire. A párom is örökölt nagyobb összeget, és eszem ágában nincs azt mondani neki, hogy azonnal dobja be a közösbe, az az ő pénze. A rezsit és gyerekkel kapcsolatos dolgokat közösen fizetjük, senki nincs átverve, egyenlőek a terhek.
Ha valaki amiatt hagyja el az apát és fosztja meg a gyerekét tőle, az annyit is ér, nem kár a pénzéhes nőkért. Ha valaki jól akar keresni akkor az tanuljon és keressen jó munkahelyet, nem kell meggebedni egy sehová nem vezető állásban csak mert félsz változtatni. Aki meg azt mondja hogy nem lehet pattogni, annak nincsen ambíciója a jobb életre, annak jó a minimálbér és a nyomor, az életrevalók pedig boldogulnak. Mindig voltak győztesek és vesztesek.
2014. szept. 3. 08:37
23/35 anonim válasza:
Megmondom őszintén, nem értem mi a különbség részéről a között, hogy beleadsz a rezsibe, ő meg az albérletből befolyó pénz maradékából vesz kaját és pelenkát, vagy nem adsz a rezsibe, ő kifizeti a rezsit és Te meg veszel kaját és pelenkát a te maradék pénzedből.
Számodra a különbség értelem szerűen az, hogy utóbbi ésszerűbb megoldás, hiszen Te tudod mi kell a gyereknek. Neki meg kvázi mindegy, a pénz így is úgy is el lesz költve.
Szóval ha ragaszkodik a leírtakhoz, akkor eléggé értetlen egy pasid van.
2014. szept. 3. 08:57
24/35 anonim válasza:
Utolsó, és szerinted az a normális, hogy a pár egyik fele feladja a közös cél érdekében a jövedelme 2/3-t, és ezek után a másik fél mintha mi sem történt volna elvárná, hogy azért a kiadások megoszlása ne változzon? A kérdező sem azt várja, hogy a párja írja a nevére az ingatlant, csak annyit, hogy a bevételeknek megfelelően osztozkodjanak a kiadásokon, ha már ő áldozatot hozott a közös család érdekében. Nekem meg olyan férfi nem kéne, aki ezt nem így gondolja.
2014. szept. 3. 08:59
25/35 anonim válasza:
Bocsi, utolsó előttinek szólt :)
2014. szept. 3. 09:00
26/35 anonim válasza:
Nem ertem ,hogy lehet kulon kasszan elni egy csaladban,a fiud (ezt elettarsi kapcsolatnak nem lehet csufolni) hatalmi jatszmazik a loveval.Sajnalni nem tudlak,ezert erdemes megismerni akivel kozos gyereket vallalsz,nevetseges hogy "jogokrol" kell beszelni egy ilyen helyzetben .Nem targyaloterem.joga biztos van hozza,hogy megalazzon de attol meg patkanysag marad .Probald rabeszelni,hogy mindent dobjatok a kozosbe es onnan intezze mindenki a kiadasokat.Valojaban a felnott emberek ezt a legnagyobb felelosseg vallalasa elott atbeszelik mi hogy lesz.azert duhito olvasni is mert ez a gyerek is csonka vagy nyomorult csaladban fog felnoni .
2014. szept. 3. 09:24
27/35 Kései Sirató válasza:
Ha otthagyod és indítasz ellen apasági pert, akkor jó esélyed van arra, hogy a bíróság havi 30-40 ezer Ft-os tartásdíjat állapít majd meg.
Én ezt tenném, ezzel a szarrágó alakkal az egész életedet megnyomorítod, ráadásul a gyereked sem lesz boldog egy ilyen családban, ahol nem a szeretet, az önzetlenség az együttélés alapja, hanem az érdekek.
Keress egy ügyvédet és mielőbb lépj. Menj külön, vagy albérletbe, mondjuk egy garzonba, vagy átmenetileg költözz a szüleidhez.
2014. szept. 3. 10:43
28/35 anonim válasza:
A vőlegényemmel 2 éve élünk együtt, az ő lakásában. Közös kasszán vagyunk, tehát hónap elején mindenki beteszi a pénzét egy helyre, és együtt gazdálkodunk belőle, közös. Nincs olyan, hogy enyém-tiéd. Ami marad hónap végén, az automatikusan a közös spórolt pénzünk amit félrerakunk. Hiába övé a lakás, sosem éreztette velem azt, hogy az az ő tulajdona, és hogy örüljek, hogy ott lehetek. Mert nálatok kb az van kérdező, hogy örülj neki, hogy a gyerek részeit ő fizeti..sosem értettem ezt az enyém-tied felállást egy házasságban/élettársi kapcsolatban. Nem tudnék így élni... és nem is tudnék egy olyan férfival együtt lenni, aki filléreskedik, meg a bevásárláskor nézzük a blokkot,hogy akkor ki mit eszik meg , ki mit vett magának stb...én a helyedben lépnék az biztos.
2014. szept. 3. 12:09
29/35 anonim válasza:
"Ha otthagyod és indítasz ellen apasági pert, akkor jó esélyed van arra, hogy a bíróság havi 30-40 ezer Ft-os tartásdíjat állapít majd meg. "
Persze főleg ha ő is minimálbére van bejelenve mint a kérdező,akkor a 20 ezernek is őrölhet nemhogy 40 ezeret kapna.
Más rész hogy a fenébe lehetett így gyereket vállalni, szegény gyerek azért nőhet fel egy csonka családban mert szülei nem voltak képesek leülni beszélni gyerekvállalás előtt.
2014. szept. 3. 15:01
30/35 anonim válasza:
miért lenne megalázó ? szerintem a kérdező érzékeny túl mivel én olyat nem olvastam hogy ha kért a férjétől pénzt a szemére hányta volna vagy olyat sem olvasok hogy ne fizetne szerintem a kérdező a saját pénzével gazdálkodjon ne a társáéval ha az végül is kifizeti a dolgokat vagy az miben különbözik ha a kérdező veszi a babának a dolgokat és a kérdező párja pedig azt amit addig a kérdező ? mivel az pedig hogy nem azt csinálja hogy amint megkapja fizetését hó elején az egészet beteszi pl. egy befőttes üvegbe és mindenki vesz ki belőle pénzt és "közös kassza ) van az szerintem még rosszabb mert akkor néha az ember a szokottnál több dologra fölöslegesebbekre is költ mint amire kéne mert nincs hozzá szokva annyi pénzhez :/ de ez csak az én véleményem .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!