Hanesz1 kérdése:
Mi a véleményetek erről a helyzetről? Párommal albérletben élünk. Pár nap múlva megszületik a kisbabánk. Ő 18 éves korában örökölt egy nyaralót a Balaton parton, amit most eladott, hogy lépni tudjunk.
Figyelt kérdés
A vevő egy bp-i ingatlanát ajánlotta fel beszámítassal. Így fele pénz fele az a lakás. Ott decemberig albérlők laknak. Még örültünk is, hogy nem kell rögtön lakást keresnünk, tudunk foglalkozni a babával, mert így az albérlők kvázi kifizetik a mi albérletünket. Amíg én is dolgoztam kb ugyanannyit kerestünk, mindent felesben fizettünk. Mivel én sajnos minimálbérre vagyok bejelentve kb a harmadára esik vissza az én jövedelmem. Ez nem elég arra, hogy minden menjen tovább úgy mint régen. Most derült ki hogy ő úgy fondolta én továbbra is odaadom neki az albi meg a rezsi felét (hozzáteszem ez az egész havi jövedelmemet el fogja vinni) ő pedig állja a kaját és a gyerek költségeit. Ő úgy tekint arra a plusz bevételre ami a másik lakás bérleti díjából jön neki, mint egy fizetésre ami csak őt illeti meg. Reméltem ez könnyebbséget hoz nekem is hogy ne érezzem magam kiszolgáltatott helyzetbe. Rossz érzés lemenni úgy a boltba tejért hogy tőle kell pénzt kérnem. Gondoltam én leszek majd aki a babadolgokat is megveszi, de hogy mindig rá kelljen várnom hogy kérhessek pénzt pelenkára? Így úgy érzem magam mint egy gyerek, mintha az apámmal élnék együtt. Ha a 70et ő befizetné az albérletünkre és nekem csak a rezsibe kellene beleadnom akkor maradna pénzem kajára és pelenkára is. Nem lenne ez a kiszolgáltatott érzés. Ne tanácsoljátok azz hogy beszéljük meg mert azt ezerszer próbáltam. Csak véleményt kérek hogy jogos e ahogy ő gondolja hogy az a penzt csak az övé én meg fizessek úgy mint eddig. Nem vagyunk házasok de mindjárt lesz egy közös gyerekünk. Úgy gondoltam mostmár mindennek közösnek kellene lennie nem?2014. szept. 3. 00:53
11/35 anonim válasza:
8: "Ha pattogna a munkahelyén,"
Ja, most látom, alultájékozottség edete forog fenn.
NEM a munkahelyen kell pattogni természetesen, hanem az APEH-nél, munkaügyi bíróságon, polgári bíróságon, büntető bíróságon és a Munkaügyi Felügyeletnél.
Ebben az esetben van pár miilió Ft, én nem hagynám a munkáltatómnál ezt az összeget.
12/35 anonim válasza:
Fuu mekkora internetes szájhőssel van dolgunk:D
13/35 mi a fene válasza:
Ciki, mire teszi el a párod a +pénzt.Igaz hogy nem vagytok házasok, de közös élet, közös kassza. Én igy gondolnám.Örülnie kellene hogy könnyebben tudtok élni, nem kellene a fiatal életeteket garasoskodással kezdeni.A szüleiddel beszéltél már, mit szólank , tudnak-e segiteni. A munkáltatóval szerintem nehéz a helyzet, én se mernék pattogni a bejelentés miatt.
14/35 anonim válasza:
Ezt úgy hívják, hogy "pénz az ablakban", magyarán előre inni a medve bőrére. A zavaros helyzetek tömkelege és ebbe emberek belemennek.
15/35 anonim válasza:
És akkor, ha te ne adj Isten munkanélküli leszel, akkor éhen halsz?
Szerintem gusztustalan, és megalázó ez a helyzet. Ezzel a férfivel nem kellett volna gyereket vállalni.
16/35 anonim válasza:
Miért ilyen egyértelmű, hogy neked kell a baba dolgait finanszíroznod a lecsökkent bevételedből?? Őszinte leszek, engem undorítanak az ilyen férfiak. Terhes vagy, gyereket szülsz, nem alszol, fájdalmaid vannak hónapokon keresztül, míg a férfi vígan éli világát, és úgy gondolja, hogy te csak a lábad lógatod.. Lemondtál a fix, normális bevételedről, kiszolgáltatott lettél, és ezt a párod azon nyomban ki is használja. Nornális párok ilyenkor összedobják amik van, és abból gazdálkodnak. Én nem szoktam ilyet tanácsolni, de úgy otthagynám ezt a "férfit", mint macskát sz.rni. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy hogy gondolhatja pár férfi, hogy a felesége felad mindent a közös családért, ő meg semmit. Esetleg mondd meg a kedves párodnak, hogy a gyermek 6 hónapos kora után ő marad otthon minimális pénzért, te meg visszaméz dolgozni, de természetesen a kiadások továbbra is fele-fele arányban osztódnak.
17/35 anonim válasza:
7, 9, 10, 11, 12, gratula! Te egy igazi hős vagy! Sok sikert az élethez. A szájhős témáról...te kezdtél el itt hőzöngeni, ha meg valaki válaszol, azt meg 5 üzenetben leteremted.
18/35 anonim válasza:
Most nézem, lehet a 12. rád vonatkozik.
19/35 anonim válasza:
ne add oda az egész pénzed, max a felét valamennyi neked is maradjon
20/35 anonim válasza:
Ezert erdemes gyerek elott ferjhez menni ugy minden kozos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!