Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek megfelelő ez a...

Szerintetek megfelelő ez a ház egy 1-2 gyerekes (majdani) családnak? Mennyi lehet a fenntartása?

Figyelt kérdés

Ezt a házat néztem ki, ott van, ahol most élünk, 1-2 utca különbséggel. Egyelőre ketten vagyunk (+egy macsek), de rövid időn belül szeretnék gyereket (egyszer 1et, aztán meglátjuk). Viszont a baba előtt jó lenne megvenni a kis fészkünket, ahonnan nem mennénk tovább- ha mnden jól megy, persze.

Férjemnek a városban biztos munkahelye van, 200-250e közt mindig keres, van, hogy többet. Én most váltok munkahelyet, eddig br104e, volt, most br 150e lesz, határozott időre, onnan mennék gyedre. De ha a baba nem jönne addig össze, akkor is van más lehetőség, ahova mehetnék, szóval munkanélküli tartósan nem lennék.

A havi bevétel átlagban 300e megvan.

Most havi 80-100e közt teszünk félre. Elég nagy lábon élünk, amit akarunk, megveszünk, szóval bőven lehetne ezen húzni.

Amit fizetünk jelenleg:

albi: 20e

rezsi: 30e (télen 40e)

tv,telefon, ilyesmik: 10e

kondibérlet: 5e

kaja: 50e

Tehát kb 120e megy el fixen.

A házhoz, amit kinéztünk, 7M kellene felvennünk, 15évre, ez havi 50-55e

Kérdéseim:

Mennyi a rezsi egy ilyen házban (szigetelt, új tető)?

Megfelelő egy ilyen ház 1-2 gyerekhez?

Árban megéri, szerintetek (felénk ilyen olcsóak, lakás már 1,5M-ért van, 3szobás, szép...)?

Nem rossz ez az egymásból nyílós szoba-megoldás?

[link]

(kezes a hitelhez édesanyám lenne, szóval biztosan megkapnánk, illetve a kamattámogatott 6%-os hitelt vennénk igénybe, mielőtt valaki kérdezi, de a kérdésnek nem ez a lényege, hanem, hogy jó-e a ház, megéri-e, és mennyi lehet itt a rezsi. Köszi)

2014. szept. 1. 12:08
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

ja, és jelenleg is a nappaliból nyílik a hálónk, azt szeretem, csak a másik 2vel kellene kezdeni valamit :)

Amúgy, 53%-os, belőled egy van, vagy többen válaszoltatok??

Most olvastam, a korlát is giccses szerinted... nos, nekem az is tetszik...

2014. szept. 1. 12:45
 12/22 anonim ***** válasza:
6%
Szóval ha te a 22 ezres fütést sokallod, akkor nagyon gondolkodj el:DD
2014. szept. 1. 12:46
 13/22 A kérdező kommentje:

egy szóval nem mondtam, hogy sokallom. Azt írtam, hogy a városban drága a távfűtés, ennek ellenére is a max 22e volt.

Anyámék 130nm-es házban fűtenek el 30-40e ft-ot, pedig csak az én régi szobám van lezárva.

DE a kérdés nem ez volt, és megköszönném, ha nem kötekednél tovább még 3 oldalt!

2014. szept. 1. 12:48
 14/22 anonim ***** válasza:

Az egybenyíló szobákhoz. Ezt írtad: "De az majd akkor lesz terítéken, ha kb 10 év múlva külön szobában lesz a két gyerek (először egy szobába szeretnénk, ha ketten lesznek)."

Hát pont ezt írtam (7-es válaszoló), hogy kicsi korbanmég éppen megfelelő, hogy egybenyílik a két gyerekszoba, de amikor már kamaszodnak, pont akkor lesz necces, mert tuti nem lesz kellemes nekik, hogy az egyiknek át kell mennie a másik szobáján. Nagy átépítés kéne ahhoz, hogy ezt megoldjátok valahogy.

(meg mondjuk azt sem értem, hogy miért akarjátok egy szobába tenni a két gyereket eleinte, ha megvan a lehetőség a saját szobára. Miért csak 10 év után tennétek őket külön? Spórolás szempontjából?)

2014. szept. 1. 12:53
 15/22 anonim ***** válasza:

Ha neked megfelelő a ház akkor hajrá, nézzétek meg. Sokat nem írnak róla de rezsi attól függ milyen a ház állapota. A fűtés jóval kevesebb lesz ha van normális szigetelés a házon (min 15 centi legyen, az 5 centi semmit nem ér), ha van padlásszigetelés, ha a nyílászzárók jól zárnak és nem engedik ki a meleget... stb. Ezt a helyszínen kell megtudakolni.

Nekem nem jön be a ház, rossz az elosztása. Ha nem főfal akkor két kisszobából én csinálnék egy nagyobbat de inkább bele se kezdenék hanem keresnék olyat ami számomra jobban megfelel.

2014. szept. 1. 12:59
 16/22 anonim ***** válasza:

Engem csak a szobák elosztása zavar, bár megmondom őszintén, ha lenne munkalehetőség és 7 milláért jutnék egy 4 szobás házhoz, lehet, hogy nem gondolkodnék.

Ettől függetlenül szerintem alkalmas lenne két gyereknek, sokan nem így nőnek fel, én sem így nőttem fel, összesen volt 2 szoba 4-ünkre, mégis itt vagyok. Nem volt szerencsés vagy túl szép, de túléltük az öcsémmel.

Valóban ezen elég lesz majd akkor agyalni, ha nagyobbak lesznek a gyerekek.

2014. szept. 1. 13:19
 17/22 anonim ***** válasza:
a lakás önmagában nagyon tetszik,nekem a környékkel van bajom. egyre jobban leépülő városról van szó, aki tud menekül onnan. a leendő gyerek(ek) szempontjából tekintve, nekem jobban megérni egy kisebb de pécsi lakás/ház.
2014. szept. 1. 14:19
 18/22 anonim ***** válasza:

A kérdésere válaszolva, a ház megfelel egy család részére, olcsó, ha nektek tetszik, menjetek és nézzétek meg.

Az elrendezése tényleg nem túl jó, de lakható, igazából nektek kell, hogy tetsszen.

Én azért nem venném meg, mert ahhoz, hogy jobb elrendezése legyen, rengeteget kellene költeni rá, falakat átrakni, csövezni, stb..., az viszont már tényleg sokban kerülne. Keresnék olyat aminek megfelel az elrendezése, nem kellene rá sokat költeni, e ha nektek tetszik, akkor hajrá!

Megmondom neked őszintén, én ledöbbentem, hogy van olyan része az országnak, ahol 7 millióért ilyen viszonylag új, vagy felújított 4 szobás házat lehet venni.... :-OOOO

Elárulnád hogy melyik banknál adna 7 milliót 15 évre 50-55 ezerért? 2 éve vettünk fel kamattámogatott kölcsönt, 5 milliót, 25 évre 50 ezerért..... Nem kötekedeni akarok, de tényleg érdekel!

2014. szept. 1. 14:49
 19/22 A kérdező kommentje:

"Miért csak 10 év után tennétek őket külön? Spórolás szempontjából?)"

Nem, természetesen nem lennének addig egy szobában, arra értettem, hogy 10 éves korukig talán nem zavarná őket, ha át kell menni a szobán.

Nagybátyáméknál 2 nagy szoba volt, abból csináltunk 3at, egy falat ki, kettőt be, plusz ablakot tenni középre is. Ezt családilag megoldottuk, szerintem itt is meg lehetne csinálni, ha kellene.

Én amúgy 1 gyereket szeretnék, így lehet, nem is lenne szükség az átalakításra.

Komló valóban nem a legjobb hely, de van esély, hogy megnyissák a bányát, talán akkor kissé fellendül. Ugyanakkor Pécsett ennyiért normális helyen egy 40nm-es lukat kapnék. Nem örülök a komlói életnek, de jobb, mint a semmi.

A hitelt itt kalkuláltam:

[link]

Államilag támogatott lakáshitel

Lakáscélú hitel forint alapon:

1-180 hónap: 52 626,- 4.70%

Lakáshitel forint alapon, 5 vagy 10 évig változatlan törlesztő részlettel:

1-180 hónap: 66 766,- 8.33%

ez a két véglet, a kettő közt is vannak még ajánlatok.

7M ft-tal számoltam

2014. szept. 1. 15:07
 20/22 anonim ***** válasza:
Én fűtésre ajánlanám a vízteres kandalló központi fűtésre kötését.Nekünk horror lenne a gáz, így havi 15 ezerből kijön és még meleg vizet is ad, ráadásul feldobja a kandalló a házat.
2014. szept. 1. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!