Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek megfelelő ez a...

Szerintetek megfelelő ez a ház egy 1-2 gyerekes (majdani) családnak? Mennyi lehet a fenntartása?

Figyelt kérdés

Ezt a házat néztem ki, ott van, ahol most élünk, 1-2 utca különbséggel. Egyelőre ketten vagyunk (+egy macsek), de rövid időn belül szeretnék gyereket (egyszer 1et, aztán meglátjuk). Viszont a baba előtt jó lenne megvenni a kis fészkünket, ahonnan nem mennénk tovább- ha mnden jól megy, persze.

Férjemnek a városban biztos munkahelye van, 200-250e közt mindig keres, van, hogy többet. Én most váltok munkahelyet, eddig br104e, volt, most br 150e lesz, határozott időre, onnan mennék gyedre. De ha a baba nem jönne addig össze, akkor is van más lehetőség, ahova mehetnék, szóval munkanélküli tartósan nem lennék.

A havi bevétel átlagban 300e megvan.

Most havi 80-100e közt teszünk félre. Elég nagy lábon élünk, amit akarunk, megveszünk, szóval bőven lehetne ezen húzni.

Amit fizetünk jelenleg:

albi: 20e

rezsi: 30e (télen 40e)

tv,telefon, ilyesmik: 10e

kondibérlet: 5e

kaja: 50e

Tehát kb 120e megy el fixen.

A házhoz, amit kinéztünk, 7M kellene felvennünk, 15évre, ez havi 50-55e

Kérdéseim:

Mennyi a rezsi egy ilyen házban (szigetelt, új tető)?

Megfelelő egy ilyen ház 1-2 gyerekhez?

Árban megéri, szerintetek (felénk ilyen olcsóak, lakás már 1,5M-ért van, 3szobás, szép...)?

Nem rossz ez az egymásból nyílós szoba-megoldás?

[link]

(kezes a hitelhez édesanyám lenne, szóval biztosan megkapnánk, illetve a kamattámogatott 6%-os hitelt vennénk igénybe, mielőtt valaki kérdezi, de a kérdésnek nem ez a lényege, hanem, hogy jó-e a ház, megéri-e, és mennyi lehet itt a rezsi. Köszi)

2014. szept. 1. 12:08
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
9%
Ma Magyarországon nincs olyan, hogy biztos munkahely. Vidéken lévő házra meg, ha csak nem Nyugati részen van, szinte kicsukva.
2014. szept. 1. 12:14
 2/22 A kérdező kommentje:

Jajj, annyira tudtam, hogy ebbe bele fogtok kötni.

Oké, nincs. Lényegtelen a kérdés szempontjából.

2014. szept. 1. 12:17
 3/22 anonim ***** válasza:
9%

Ráadásul itt nem csak a hitel a probléma, hanem masszívan költeni kéne a házra, mert izléstelen. Mind kint a terasz, mind bent az elrendezés. Élhetetlen.

Erre a házra, ahhoz, hogy szép legyen,élhető minimum 5 millió Ft kell.Nézd meg a konyhát hogy néz ki.Szörnyű. Azonnal szedném szét.Meg ateraszkorlátos giccsözön. Sajnos ennél is látni, hogy a tulajnak nem ippeg erőssége az izlés.

2014. szept. 1. 12:18
 4/22 anonim ***** válasza:
14%
Ennél falakat kéne bontani, vezetékáthelyezésektől kezdve, normális befejezésig, szinezés, vakolás mindent és akkor még a keritésről ne is beszéljünk, ami 1 mFT egy sima kis ezres telek esetében, legolcsóbb megoldásként.
2014. szept. 1. 12:20
 5/22 anonim ***** válasza:
18%
Szóval kicsit úgy érezlek, mint egy gyereket, aki beszabadult a játékboltba. Kicsit lassabra vedd a tempót és óvatosabb legyél. Marha jól hangzik a 7 MFt-Pesti árakhoz képest, de ha mindezeket végig gondolod, akkor te magad jössz rá, hogy ha mindent belefektetsz, se hozza vissza az árát, mert maga a ház olyan helyen van, ahol nincs értéke az ingatlannak.
2014. szept. 1. 12:23
 6/22 A kérdező kommentje:

nem tudom, mi a baj a konyhával, meg a terasszal, nekem tökéletesen megfelel, tetszik is. Lehet, te szétvernéd, én biztos nem. Más az ízlésünk, úgy tűnik.

A vezetékeléssel sem nagyon értem, mit akartok, meg hol akartok erre még 5M-t rákölteni :O

Nem mondom, hogy nem kell, mert kell, de azért ez egy kicsit erős...

2014. szept. 1. 12:27
 7/22 anonim ***** válasza:
91%

Kérdezted az egybenyíló szobákat. Én egybenyíló szobás lakásban élek. Ha egyszer saját lesz, szeretnék nem egybenyílósat. Pl. itt egyik oldalon ott lenne a nappali, abból nyílik mondjuk a hálószoba. Ez még akár rendben is lenne. De a másik kettő lenne a gyerekszoba, az egybenyíló itt már nem szimpi, hogy az egyik gyerek mindig át kell menjen a másik szobáján.

Vagy egyik első szoba a nappali, másik első szoba a háló. a két benti pedig a két gyerekszoba. Itt is az van, hogy egyik gyereknek át kell mennie a szülők hálószobáján.

Hosszú távon, amikor a gyerekek már kamaszok, akkor ez már elég kellemetlen tud lenni, hogy a testvére vagy a szülők hálószobáján jusson be a saját szobájába.

2014. szept. 1. 12:35
 8/22 anonim ***** válasza:
23%

6 Én nem akartalak megsérteni, de masszívan izléstelen az egész.

90nm-es ház esetében a kifütése a háznak, sem 2 Fillér. Egy ujabb háznál nem igen tudod megcsinálni, hogy csak 1 szobát fútesz, mert ha nem fütöd rendesen ki a falakat, akkor bizony a penész állandó vendégként meglátogat:D

Az egybenyiló szobák meg, mint ahogy az előttem lévő irta, szintén nem szerencsés.

2014. szept. 1. 12:39
 9/22 A kérdező kommentje:

igen, az egybenyíló szobák nekem sem szimpik. De az majd akkor lesz terítéken, ha kb 10 év múlva külön szobában lesz a két gyerek (először egy szobába szeretnénk, ha ketten lesznek).

Jelenleg 67nm-en élünk, távfűtéssel, ami itt nagyon drága, és így volt a legmagasabb fűtésünk 22e.

Tudom, hogy drágább, nyilván, hisz családi, de nekem ennyit megér.

Számomra nem ízléstelen, a konyha kifejezetten tetszik... egyedül az egybenyílással van bajom, de azon mint írtam, legalább 10 évem van gondolkodni :)

2014. szept. 1. 12:42
 10/22 anonim ***** válasza:
4%

6-os sajnos nálad az is baj, hogy nem vagy tisztában az árakkal, mi mennyibe kerül.Hiszen a válaszodból azonnal látszik. Egy 110nm háznál csak egy tetőbedobozolás(tehát zárás) 550 eFt volt 2005-ben. Csak 20nm a különmbség és sorolhatnám még. A kazánról már ne is beszéljünk, hogy a legolcsóbbat rakták-e be, vagy a legjobbat. Havi 50-nél kezdődik a fütés és ez csak a fütés.

Lehet számolni.

2014. szept. 1. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!