Szerintetek megfelelő ez a ház egy 1-2 gyerekes (majdani) családnak? Mennyi lehet a fenntartása?
Ezt a házat néztem ki, ott van, ahol most élünk, 1-2 utca különbséggel. Egyelőre ketten vagyunk (+egy macsek), de rövid időn belül szeretnék gyereket (egyszer 1et, aztán meglátjuk). Viszont a baba előtt jó lenne megvenni a kis fészkünket, ahonnan nem mennénk tovább- ha mnden jól megy, persze.
Férjemnek a városban biztos munkahelye van, 200-250e közt mindig keres, van, hogy többet. Én most váltok munkahelyet, eddig br104e, volt, most br 150e lesz, határozott időre, onnan mennék gyedre. De ha a baba nem jönne addig össze, akkor is van más lehetőség, ahova mehetnék, szóval munkanélküli tartósan nem lennék.
A havi bevétel átlagban 300e megvan.
Most havi 80-100e közt teszünk félre. Elég nagy lábon élünk, amit akarunk, megveszünk, szóval bőven lehetne ezen húzni.
Amit fizetünk jelenleg:
albi: 20e
rezsi: 30e (télen 40e)
tv,telefon, ilyesmik: 10e
kondibérlet: 5e
kaja: 50e
Tehát kb 120e megy el fixen.
A házhoz, amit kinéztünk, 7M kellene felvennünk, 15évre, ez havi 50-55e
Kérdéseim:
Mennyi a rezsi egy ilyen házban (szigetelt, új tető)?
Megfelelő egy ilyen ház 1-2 gyerekhez?
Árban megéri, szerintetek (felénk ilyen olcsóak, lakás már 1,5M-ért van, 3szobás, szép...)?
Nem rossz ez az egymásból nyílós szoba-megoldás?
(kezes a hitelhez édesanyám lenne, szóval biztosan megkapnánk, illetve a kamattámogatott 6%-os hitelt vennénk igénybe, mielőtt valaki kérdezi, de a kérdésnek nem ez a lényege, hanem, hogy jó-e a ház, megéri-e, és mennyi lehet itt a rezsi. Köszi)
Jajj, annyira tudtam, hogy ebbe bele fogtok kötni.
Oké, nincs. Lényegtelen a kérdés szempontjából.
Ráadásul itt nem csak a hitel a probléma, hanem masszívan költeni kéne a házra, mert izléstelen. Mind kint a terasz, mind bent az elrendezés. Élhetetlen.
Erre a házra, ahhoz, hogy szép legyen,élhető minimum 5 millió Ft kell.Nézd meg a konyhát hogy néz ki.Szörnyű. Azonnal szedném szét.Meg ateraszkorlátos giccsözön. Sajnos ennél is látni, hogy a tulajnak nem ippeg erőssége az izlés.
nem tudom, mi a baj a konyhával, meg a terasszal, nekem tökéletesen megfelel, tetszik is. Lehet, te szétvernéd, én biztos nem. Más az ízlésünk, úgy tűnik.
A vezetékeléssel sem nagyon értem, mit akartok, meg hol akartok erre még 5M-t rákölteni :O
Nem mondom, hogy nem kell, mert kell, de azért ez egy kicsit erős...
Kérdezted az egybenyíló szobákat. Én egybenyíló szobás lakásban élek. Ha egyszer saját lesz, szeretnék nem egybenyílósat. Pl. itt egyik oldalon ott lenne a nappali, abból nyílik mondjuk a hálószoba. Ez még akár rendben is lenne. De a másik kettő lenne a gyerekszoba, az egybenyíló itt már nem szimpi, hogy az egyik gyerek mindig át kell menjen a másik szobáján.
Vagy egyik első szoba a nappali, másik első szoba a háló. a két benti pedig a két gyerekszoba. Itt is az van, hogy egyik gyereknek át kell mennie a szülők hálószobáján.
Hosszú távon, amikor a gyerekek már kamaszok, akkor ez már elég kellemetlen tud lenni, hogy a testvére vagy a szülők hálószobáján jusson be a saját szobájába.
6 Én nem akartalak megsérteni, de masszívan izléstelen az egész.
90nm-es ház esetében a kifütése a háznak, sem 2 Fillér. Egy ujabb háznál nem igen tudod megcsinálni, hogy csak 1 szobát fútesz, mert ha nem fütöd rendesen ki a falakat, akkor bizony a penész állandó vendégként meglátogat:D
Az egybenyiló szobák meg, mint ahogy az előttem lévő irta, szintén nem szerencsés.
igen, az egybenyíló szobák nekem sem szimpik. De az majd akkor lesz terítéken, ha kb 10 év múlva külön szobában lesz a két gyerek (először egy szobába szeretnénk, ha ketten lesznek).
Jelenleg 67nm-en élünk, távfűtéssel, ami itt nagyon drága, és így volt a legmagasabb fűtésünk 22e.
Tudom, hogy drágább, nyilván, hisz családi, de nekem ennyit megér.
Számomra nem ízléstelen, a konyha kifejezetten tetszik... egyedül az egybenyílással van bajom, de azon mint írtam, legalább 10 évem van gondolkodni :)
6-os sajnos nálad az is baj, hogy nem vagy tisztában az árakkal, mi mennyibe kerül.Hiszen a válaszodból azonnal látszik. Egy 110nm háznál csak egy tetőbedobozolás(tehát zárás) 550 eFt volt 2005-ben. Csak 20nm a különmbség és sorolhatnám még. A kazánról már ne is beszéljünk, hogy a legolcsóbbat rakták-e be, vagy a legjobbat. Havi 50-nél kezdődik a fütés és ez csak a fütés.
Lehet számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!