Érdemes lenne családnevet változtatni, legalább a
gyerekünknek?
Figyelt kérdés
Férfi vagyok, olyan családnevem van, ami alkalmas gúnyolódásra, engem legalábbis éveken keresztül bántottak vele az osztálytársak általánosban, középsuliban. Apámmal (akitől ugye a családnevem származik) pár éve nincs semmilyen kapcsolatom, miután testvéremmel együtt a sírba tették édesanyám utána meg kisemmiztek minket (és azóta megszületett unokáját).Azon gondolkozom, ezek után érdemes lenne-e megváltoztatni a fiúnk vezetéknevét a feleségemére (feleségem sem vette fel a családnevem szerencsére). Az a név nem ad okot gúnyolódásra és mivel feleségem apukája nagyon jó ember volt (pár hónappal a gyerekünk születése előtt halt meg:( ) méltó emlék lenne, ha az ő nevét viselné, nem pedig az én átkozott nevem. Igaz, megkeresztelve az én nevemen lett, de még gondoltam pár éves korban mindig jobb ezt megtenni, mint más kisiskolás korban.
Az én esetemben meg már nagyon macerás lenne, ugye? Azt gondolom, nekem már mindegy.
Szerintem jó ötlet, és én is arra bíztatlak, h Te is vedd fel az apósod nevét. Szép dolog lenne olyan neved magaddal " horani" aki felé tiszteletet érzel. Nem hinném, hogy macerás, nyilván van költsége az iratok terén, de pl nálunk mindketten felvettük egymás nevét.
2014. aug. 29. 08:51
12/18 anonim válasza:
nekem szerencsére normális családnevem van, de mindig azt gondoltam, teljesen értelmetlen egy rossz családnévvel végigszenvedni az életet.
fölösleges teljesen az embernek ilyennek kitennie magát, amikor nem is tehet az ember erről, és könnyen lehet orvosolni a problémát.
mindenképp a gyereknek más név kell, és a helyedben a sajátomat is megváltoztatnám.
jó ötlet a feleség családnevének a fölvétele, így a néven is látszik, hogy egy család vagytok.
2014. aug. 29. 08:55
13/18 anonim válasza:
ahogy előttem írták felveheted igen a feleséged nevét, de van még egy megoldás is, hogy te felveszed édesanyád vezeték nevét... (van ilyen ismerősöm aki ezt tette) ha a te neved megváltozik, természetesen a gyermek neve is meg fog...
2014. aug. 29. 10:20
14/18 anonim válasza:
Az is megoldás lehet, h valamelyik ősöd nevét veszed fel. Anyakönyvvezetővel érdemes lenne beszélni, lehet h a te esetedben a házassági név megváltoztatásával (feleségedére) elintézhető az egész. Nem kell kérvényezni, olcsóbb is (amúgy a születési név megváltoztatása 10.000 Ft), egyszerűbb.
2014. aug. 29. 10:40
15/18 anonim válasza:
Változtasd meg Te is. Ilyenkor a gyermeked neve is változik.
2014. aug. 29. 14:33
16/18 anonim válasza:
Tényleg zabinak fogják nézni. Változtasd meg a saját nevedet, nem az az egyszerűbb?
2014. szept. 7. 21:33
17/18 mi a fene válasza:
5-ös hetesnek adok igazat, símán meg lehet változtatni az aktő-nél a házassági nevedet, a gyerekedével együtt. ha születési nevedet is meg akarod, az külöm eljárás régen, BM. majd IRM-be kellett küldeni, de az aktő-nél kell benyújtani, az illetéke 10000.-Ft.
2014. dec. 14. 13:24
18/18 anonim válasza:
Én is megváltoztatnám a helyedben a nevem a feleségemére illetve a gyerekét is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!