Nagyon összejött most minden, mit csináljak?
Én egy ideje álláskereső vagyok.Közben nemrég meghalt idős édesanyám, az egyetlen anyagi (és egyéb) segítségem.Van egy felnőtt lányom.Igaz, ő is segít, amiben csak tud.Csak anyagilag nem tud.Nos, a temetés miatt rengeteget járkáltam, ügyintézések már vagy 2 hete nap mint nap.És még nincs minden elintézve, várnak még rám hivatalos elintéznivalók bőven.Közben festik a lakásunkat, napok kellenek, mire rendet rakunk.
Most az a kérdés:Nem tudom, jól tettem-e hogy közben továbbra is adogattam be az önéletrajzokat.Eddig nem nagyon érdekelt senkit, de most lányom segített nekem az önéletrajzírásban és hívnak a munkáltatók ide-oda, tanfolyamra is jelentkeztem.Ez persze nagyon jó, de most megrémültem, mert nem tudom, mit csináljak, úgy felszaporodtak a tennivalók.Mindenki csak arra agitál, hogy dolgozzak.De azon aggódom, hogy ha felvesznek dolgozni és muszáj lesz elkéredzkednem az új munkahelyemről az ügyintézések miatt, akkor rövid úton úgyis kirúgnak.A munkáltatók nem a megértésükről híresek.
Eleinte at hittem, lehet egyszerre csinálni mindent, de most kezdem úgy látni, inkább kéne valami sorrend.Előbb kitakarítani, aztán lerendezni a hivatalos dolgokat, amennyit csak lehet, majd aztán ha teljes a nyugalom, akkor jöhet a munka is és nem kell azon aggódnom, mi lesz...
Lányom sajnos nem nagyon érti meg, azt mondja, kifogásokat keresek, hogy ne dolgozzak, miközben én csupán félek, hogy nem fogom tudni összeegyeztetni a munkát az intézni valóimmal és kirúgnak.
Most is, a temetés elhúzódott bizonyos okokból, nem is tudom, mi lett volna vele, ha van munkahelyem, sehol nem engedték volna meg, hogy kb 2 hétig emiatt távol legyek.
Fogalmam nincs, munka mellett hogy intéztem volna el.
Mit csináljak?Ti mit csinálnátok?
Második:Nem, sajnos nem kitaláció, hogy el kell intéznem a temetési segélyt, meg kell próbálnom személyesen átvenni a halotti anyakönyvi bizonyítványt, hogy ne kelljen rá még 2 hetet várnom(ennek elintézése is vagy fél nap, mert kígyózik a sor nap mint nap az iroda előtt).Aztán a halotti anyakönyvvel el kell caplatnom a biztosítókhoz, legalább 3 szolgáltatóhoz átíratni (víz, gáz áram), ezek ráadásul baromi messze vannak egymástól.Aztán az OTP-hez, lezáratni a bankkártyáját.Szerintem még valamit ki is felejtettem .És akkor még lányomnak is segíteni kellene bizonyos ügyekben, amit levélben nem lehet intézni.
Gondolom, te még nem intéztél ilyesmit.
Ezek bizony nem kitalált tennivalók, hanem nagyon is létezők és fontosak, nem olyan dolgok, amit vasárnap is el lehet intézni, vagy majd valaki megcsinálja helyetted.
Mindenki nagyon okos, amíg nem kerül hasonló helyzetbe...
A két gyanúsító, sokértelmű válaszolónak:
Ha nem akarnék dolgozni, akkor nem kérnék itt tanácsot, hogy hogyan oldjam meg, illetve egyeztessem össze a tennivalóimat, hanem nyugodtan ülnék a seggemen, sőt, nem fáradtam volna önéletrajzok küldözgetésével feleslegesen.Azt hittem, ennek felfogásához nem kell nagy logikai érzék.
Ami támadás, azt nyilván annak is fogom föl.
A kérdésemben előre leszögeztem, hogy nem munkakerülésről van szó, erre egyesek csak elkezdik mondogatni.Szövegértés hol marad??
Ezek elintézése 2-3 nap? Annál azért több.De szerintem, ha engem felvesznek valahová dolgozni és már a 3. munkanapomon elkéredzkedek ügyet intézni, kiraknak, mint a macskát szarni.Aztán majd nézhetek, mert akkor még ugrik a járadékom is.
Aki ellenben azt írta, hogy a dolgok néha ilyen hektikusan alakulnak, annak igaza lehet, erre nem gondoltam, ez némileg "megnyugtató".Igen, sokáig nem akar történni semmi, aztán meg van úgy, hogy egyszerre jön minden.De most mind fontos.
Az is jó ötlet és egy alternatív megoldásnak tűnik, hogy szólja előre, hogy még kellene pár nap az ügyintézésekhez, mielőtt munkába állok.Bár ettől is félek, hogy nem fogják tolerálni, de mégis így lenne legkorrektebb talán.Köszönöm az ötletet!
Szia!
Először is részvétem.
Másodjára: készíts fontossági sorrendet.
Első a meló. Ha hívnak, menj. Hosszútávon ez a legfontosabb.
Utána jön a papírintézés. Halotti bizonyítvány nélkül nem sokat tudsz tenni. Ha ez megvan, a temetés jön. Végül a közművek. Sok szolgáltatónál van telefonos és online ügyintézés. Továbbá pl eonnál, heti egy nap délutáni nyitvatartás, szóval egyszer csak bejutsz..
Amíg fizeted a számlákat, tojnak rá, kinek a nevén van. Apuék 12
évig nem írták át a vizet pl.
Takarítani akkor takaríts, ha van rá időd. Ez a legkevésbé fontos jelenleg.
Az is nagy segítség lenne, ha listát írnál arról mit is kell csinálnod. Reggel átnézed és végiggondolod, hogy mit is tudsz aznap elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!