Hogyan lehet kijönni nagyjából 380000Ft-ból (2
felnőtt,5 gyerek)?
Figyelt kérdés
A három gyermekemet együtt neveltük és most a párom 2 gyermeke is hozzánk fog költözni. Nem tudom, hogy hogyan leszünk meg ezután. Ha tudtok ötleteket, nagyon örülnék neki. Eddig sem éltünk nagy lábon, nem tudom, min tudnék még spórolni.
Sose igényeltetek kedvezményt a sulis kajára? Nálunk 3 gyerekre mindenhol 50% van, így ennek kb a fele lenne (kb 4500 fejenként). De ha a fejenkénti kereset elég alacsony, akkor van 100% támogatás is, olyat is kaptunk egyik évben.
2014. aug. 23. 14:06
22/29 anonim válasza:
Onkormanyzatnal igenyelheto gyermek ved. tamogatas az is par 10 ezer havonta.
2014. aug. 23. 14:13
23/29 anonim válasza:
A családi pótlékot miért csak 3 gyerekre számoltad? Az még plusz 16 ezer szorozva két gyerekkel, az 32 ezer.
Egyébként jól sejtem, hogy a férjed adókedvezmény nélkül 77 ezret keresne, te meg 100 körül? Ebből tényleg nem lehet megélni.
2014. aug. 23. 14:29
24/29 anonim válasza:
Valóban, ha hozzátok kerülnek a gyerekek, akkor 26 600 helyett 32 000 utánuk a családi pótlék (gondolom én).
2014. aug. 23. 14:31
25/29 anonim válasza:
Olyan nincs hogy nincs munkája és nem fizet apától sem fogadja el senki így anyától sem. Akkor kérni kell az állami megelőlegezést aztán majd anyán behajtják utolag. Attól hogy anya nem dolgozik még gyereknek enni kell.
2014. aug. 23. 14:41
26/29 anonim válasza:
a párod igényleje meg az 5 gyerek után egybe a családit úgy kicsit több lesz
plusz kérje ki a csp-ről a igazolást és úgy már csak 50% a étkezés a gyerekeknek
380enél sajna az egyfőre eső jövedelem magas - nem fognak kapni rendszereset - igy ingyenes sem lesz az ebéd neki
meg kell kérdezni h átmeneti segély milyen időközönként lehet igényelni
és meg kell próbálni az is egy kicsike - bár szerintem ahoz is magas az összjövedelmetek
lakás rezsi támogatás ???
2014. aug. 23. 15:50
27/29 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Melyik megyében laktok? Talán Zala? Vas? Somogy? Baranya? Bács-Kiskun? Az alacsony keresetetek miatt kérdezem! Mi sem élünk nagy lábon sőt nagyon szűkösen mostanában sajnos, 3 gyermek van kicsik még, de ennyiből még nekünk sem menne a megélhetés, mint ami nektek marad! :( Sajnos nem tudok okosat mondani, hiába is gondolkodom!
2014. aug. 23. 20:34
28/29 anonim válasza:
Utolsó azért Vas megyébe aki keres kap munkát,minimálbér felett is.
2014. aug. 23. 20:45
29/29 anonim válasza:
Azert eddig megeltetek valahogy annak ellenere hogy a parod tobb tizezer ft gyerektartast fizetett az exnek es az adokedvezmenyt sem kaphatta mert nem nala voltak a gyerekek.
De megertelek 5 gyerekkel elni nem kis munka lesz fozni, mosni es takaritani utanuk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!