Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám elérni, hogy a...

Hogy tudnám elérni, hogy a férjem születésnapomon meglepjen?

Figyelt kérdés
Rendes velem, meg minden, de valahogy ez neki nem fontos. Még a dátumot sem tudja. Most is előre mondta, hogy az ajándékom mi lesz. A vállalkozásából van egy maradék fehérnemű, ami épp jó rám. Karácsonyra sem vett semmit nekem, csak valami pontgyűjtés ajándékát kaptam meg. A szülinapi ünnepi ebédről érdeklődtem, ő meg nem is értette, hogy én miért nem akarom a saját magam főzte rizseshúst enni. Aztán arra már rábeszéltem, hogy vegyünk valami édességet, de ez így már nem az igazi. Nem szóltam neki még az ajándék miatt soha, csak a kaja miatt. Nem érti, hogy ez nekem mennyire rosszul esik. Sajnos a szüleim sem leptek meg igazán már vagy 11 éves korom óta, pedig én úgy szeretném. Máskor sem kapok mondjuk semmit. Nem mondom, hogy felvet minket a pénz, nem is anyagi ajándék kéne igazán, hanem valami meglepi, elvisz egy pizzára... ilyesmi. Azért ez beleférne a büdzsébe, ha akarnánk. Mit tegyek?
2010. jan. 15. 10:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nekem sem szokott soha venni a férjem ajándékot. Én vettem neki, de már én sem fogok. Azt mondja, hogy neki nem kell semmi...végülis nekem is megvan mindenem és bármit megvehetek, amit akarod, de azért jó esne valami gesztusszerű ajándék tőle. De hát a pasik sajnos ezt nem értékelik. Mi majd' 3 éve vagyunk házasok és a férjem még így is gyakran összekeveri, hogy pontosan melyik napon születtem, mikor volt az esküvőnk stb. Szerintem ne erőltesd, mert úgysem lesz attól jobb. Azt fogja érezni, hogy nem elég jó neked, amit csinál.
2010. jan. 15. 12:25
 12/17 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha (a szülinapod után) egyszer leülnél vele és ezt, amit nekünk leírtál, elmondanád neki? Hogy mi, nők, sajnos így működünk és téged nagyon boldoggá tenne, ha a névnapodon, szülinapodon, karácsonykor gondolna rád és meglepne ajándékkal, tortával. És hogy neked ez nagyon rosszul esik, hogy eszébe se jutsz ezeken a napokon.
2010. jan. 15. 12:34
 13/17 anonim ***** válasza:
29%

Nem olvastam el a hozzászólásokat,de gondolom amióta házasok vagytok a férjed már akkor is ilyen volt.Sőt.Ha bele gondolsz már akkor sem számított neki ez az egész amikor még udvarolt neked.Ez nem azért van,mert bunkó vagy nem vagy neki jó,hanem mert ő ilyen.Ilyennek nevelték,valószínű,hogy gyerekként hasonló dolgokat tapasztalt vagyis a "szülinap is csak egy nap"Ezért hiába csinálsz neki meglepetéseket,hogy hátha rájön milyen jó érzés,nem fog megváltozni.Inkább csak meglepődik,és letudja annyiban,hogy "jó volt,kösz!"De minden marad a régibben,legfeljebb akkor már ez is fájni fog,hogy bezzeg te megleped,de ő nem.A férjed ilyen természetű.Már nem fog tudni megváltozni,és nem is fogja megérteni,hogy miért is kéne megváltoznia,hisz ő jó férj neked.Nem ver téged,nem aláz meg,dolgozik,nem qrválkodik stb..Ne akarj tőle még többet.Neked egyszerűen bele kell nyugodnod,hogy ilyen.Csináld azt amit én csináltam.(igaz csak egy darabig vált be,majd újra minden a régi lett)

Szóval az én férjem is ilyen volt mint a tied.Ha kellett egy melltartó vagy bármi(nem is szülinapra csak úgy) lerendezett avval,hogy "kérjél a nővéredtől,neki rengeteg van,biztos nem hordja".Karácsonyi ajándéknak mindig pénzt adott,hogy vegyek valamit.Tudta,hogy abból nem magamnak,hanem neki,és a fiúnknak vettem,így soha nem volt karácsonyi ajándékom..Szülinap,névnap,anyák napja,házassági évforduló??Azt se tudta mikor van..Így elkezdtem a fizetésemből apró ajándékokat venni magamnak,és amikor otthon volt elővettem a díszcsomagolást,majd úgy bontottam ki mint aki nem tudja mi van benne.Persze jött az örömteli kis sikolyok,hogy "jjaaajjj deeee jóóóó! pont ilyet akartam! stb..Pár alkalom után néha-néha meglepett 1-2 dologgal,csak azért hogy örüljek..De hamar megunta,és újra a régi lett..Végül is rájöttem,soha nem fog megváltozni..

2010. jan. 15. 12:41
 14/17 anonim ***** válasza:
79%
Én nem hinném, hogy el kell fogadni, az emberek változnak és főleg a szeretteik kedvéért. Ha megérti, hogy ez neked FONTOS, akkor van esély rá. Csak értesd meg vele, mondd el neki, világosan, érthetően.
2010. jan. 15. 13:13
 15/17 anonim ***** válasza:
47%
Kedvesem, mellélőttél a férjválasztásban. A férjed szimplán, ÖNZŐ.
2010. jan. 15. 13:26
 16/17 anonim ***** válasza:

majd 2 év alatt én ezt "kineveltem" páromból,náluk otthon soha semmire meglepi,és nem azért mert nem volt rá pénz...

karácsonykor közölte,hogy akkor menjünk be valahova,válasszak maganak ajándékot...elsőre lebasztam,hogy ilyen erővel akkor be se jöjjön,kifizetni én is kitudom,nem a pénze kell...utána szépen apro meglepik,kis cetlikkel,hogy " ameglepiket mindenki szreti,remélem örülsz",és hasonlok...nem nagy érték,csak kis szivcsoki a táskájában,csak ugy megvett dolgok,mert megláttam és ő jutott eszembe rola...

szép fokozatosan jött rá,hogy az neki is jó,ha meglep néha aproságokkal (doboz ciginél drágább nem kell,szval...),és manapság már képes venni egy szál virágot is csak ugy...(első közös valentin napkor megkérdezte,hogy de hol szokás venni vmit:D mert ő csak benzinkutra jár:D én meg pislogtam,hogy hogy biztos nem kitalálta az előző évekig tarto kapcsolatát:D)

szoval kezdd el te meglepni őt,hátha...

(bár anya hasonloan probálta mostohafateromat,őt nem tudta rávenni,egy az egybe odaadja a fizuját,és letudva,soha semmire ajándék,anyám hiába vesz mindig...)

22/L

2010. jan. 15. 13:27
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekem se vesz a férjem soha meglepetést, én se neki, mert mindketten utáljuk a meglepetéseket - a legtöbb esetben csalódás lesz belöle.

HA valamit látunk, amiröl úgy érezzük, hogy a másik örülne neki (mert tudjuk, hogy ilyet szeretne), akkor megvesszük és odaadjuk alkalom nélkül azonnal.

Viszont SZÓBAN mindig megköszöntjük egymás a megfelelö alkalmakkor, ezt nem felejti el se ö se én.

22 éve vagyunk házasok, és emiatt sose volt veszekedés köztünk.

2010. jan. 15. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!