Férfi dolgozik, a nő a háziasszony. Van még ilyen felállás?
",akkor az is kihasználás,hogy a nő látja el a férfit,kimossa a ruháját,megfőzi az ebédjét,kitakarít utána stb.(tehát teljes ellátást kap,mint egy gyerek"
- Ez nem kihasznàlÀs, ö van otthon a mÀsik pènzèn!
Ez a minimum.
- Ez nem kihasznàlÀs, ö van otthon a mÀsik pènzèn!
Ez a minimum.
Ne haragudj, de ez elég brutálul hangzik. Minimum? Régen hogy éltek az emberek? Ebben a helyzetben, ha a férfi adja is a pénzt a nőnek, nem mindig az van, hogy rögtön a műkörmöshöz vagy ruhaboltba megy. Hanem ezt a pénzt kajára költi amit otthon megcsinál ebédnek pl. a családnak. Nem értem ebbe miért látsz rosszat.. :D
Hàt mi ez, ha nem a minimum?
Nem csinàl otthon semmit, csak 1-2 òra alatt megföz, felporszìvòz.
A maradèk 6 òrÀban, amìg a màsik dolgozik, ö otthon ül, pihen ès szòrakozik.
Emellett pedig a màsik megkeresett pènzèt költi a sajàt dolgaira, ruhàra, szòrakozàsra, fodràszra, stb. Szerintem ezekutàn igenis a minimum, hogy kitakarìt ès megföz, nem valami "különszolgàlat".
Egyèbkènt a "règi" vilàggal, ahol 4 òra volt megsütni egy kenyeret, 8 òra levÀgni, megkopasztani ès kibelezni a csirkèt ès megfözni hùslevesnek, ne hasonlìtgassuk a mostanihoz!
Jaaaa látom neked nagyon az fekszik, hogy egy családanya csakis műkörömre meg ruhákra költhet...
Ugyan már. Azelőtt írtam szépen, hogy nem minden családban van olyan nő aki csak saját magával foglalkozik. Ha pl. igen tehetősek lennének, akkor persze megtehetné a nő ezt. Egy átlagos esetben mint mondottam, esetemben én mondjuk vállalnék emellett kisebb munkát is.
Miért kell mindjárt általánosítani ilyenkor, hogy egoisták a nők és magukkal foglalkoznak? Ott van még a gyerek is, és igen a férjének is vehet ruhát.
Milyen jó hogy a csirkét említed:)
Nálunk is volt ilyen, abban az időszakban amikor nem volt sajnos munkám....elég sok csirkét vágtunk, bontottam, főztem...
És ez házi csirke és nem bolti, gyakorlatilag vörös hússal, szóval egy pörköltet megcsinálni minimum 5 óra....és akkor közben pótolni a vizet, csinálni a takarítást, stb...
Egy ház tisztán tartása nem a felporszívózásból áll... erről nagyon le kéne akadni:) Mellesleg nekünk nincs is porszívónk... Mindenütt járólap van, tehát felsöprés és felmosás van....plusz fugák tisztítása, amit az egész házban 1 nap alatt meg sem lehet csinálni mert beleőrül az ember:). És ez egy 150 négyzetméteres 5 szobás, 2 fürdős házban nem kevés idő megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!