Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfi dolgozik, a nő a háziass...

Férfi dolgozik, a nő a háziasszony. Van még ilyen felállás?

Figyelt kérdés
Szóval az érdekelne, hogy van-e még olyan család, vagy inkább hányan élnek így, hogy csak a férfi keresi a kenyérre valót. Az asszonyka meg otthon végzi a munkát :)

2014. aug. 19. 17:18
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
61%

Nincs mosógépünk, nincs mosogatógép, tehát mindent kézzel csinálok. Ma a balkont kellett sikálnom 1,5 órán át.

A párom irodai munkát végez.

Tehát nem arról van szó, hogy "asszonyka" beindítja a mosást, aztán leül TV-zni.

2014. aug. 19. 18:32
 22/52 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem a mai gépesített világban az otthon maradt asszonykák sem dolgoznak többet, mint a legtöbb háziasszony aki a 8 órás műszakból rohan az óvodába, bevásárol, és még meleg a vacsorát is készít.

Vannak olyan nők akik míg más dolgozik, a hosszú évek alatt belassultan elkényelmesednek, reggel beindítják a gépeiket, összerittyentenek valami kaját,rendszeres látogatói a konditermeknek, műkörmösüknél traccsolnak, általban makulátlan a frizurájuk. Megvalósítják önmagukat. Azért mert megtehetik. Nem biztos, hogy boldogabbak mint dolgozó társaik, még le is épülhetnek.

2014. aug. 19. 18:34
 23/52 anonim ***** válasza:
73%

"Háziasszony? Otthon egyszer kiporszívóz, kimos helyette a gép és elmosogat helyette a gép?

És a maradék 6 napon 8 órában mit csinál? Semmit?"

Ja igen... a férfiak nagy többsége így képzeli el a házimunkát, de ennek köze sincs a valósághoz.

Én ugyan már dolgozom, de sokáig nem találtam munkát és a férjem dolgozott.

Addig amíg itthon voltam napi szinten én csináltam mindent

betettem a ruhát a gépbe (mert nem mászik bele magától ) teregettem,

mosogattam (nincs hozzá gép),

teraszt takarítottam,

port töröltem (rengeteg a könyvespolcunk)

felsöpörtem, felmostam mindenhol

fugákat sikáltam (mert volt valami marha aki kitalálta a fehér fugát a járólapok közé ami irtó hamar koszosodik)

szekrényeket töröltem le,

tűzhelyet takarítottam,

kádat, wct takarítottam

főztem,

állatokat etettem

kertet gondoztam (ültettem, ástam gazoltam, füvet nyírtam) mikor mit kellett

Télen havat lapátoltam.

És láss csodát, elment vele a napom. Arra volt időm, hogy reggeli, és ebéd alatt megnézzek 1-1- részt az aktuális sorozatomból, és 1 órát olvassak mielőtt hazaér.

Szóval ez is munka. A férjem még mondta is, hogy nélkülem éhen halna, mocskos ruhában járna, és ellepné a kosz meg a gaz, mert semmire nem lenne ideje...mindig hálás volt érte, soha egy szóval nem mondta hogy csak ő dolgozik....

Ma már közös a házimunka mivel dolgozom, és apróbb részletekben csinálom a saját részemet. Soha nem szalad a háztartás és mindig meleg étel várja a férjemet, mert még mindig ő ér haza később. És amúgy is én szeretek főzni.

Szóval az ilyen megnyilvánulásokat nem kéne erőltetni.

2014. aug. 19. 18:52
 24/52 anonim ***** válasza:
4%
Mi is így élünk. Apa alig dolgozik és úgy keres, hogy anyukámnak nem kel dolgoznia, aki fizikailag képtelen lenne már. Úgyhogy ha valami hobbi munka megtetszik neki azt végzi.
2014. aug. 19. 18:54
 25/52 anonim ***** válasza:
55%

"Addig amíg itthon voltam napi szinten én csináltam mindent

betettem a ruhát a gépbe (mert nem mászik bele magától ) teregettem,"

Ti hogy a lótúróba gyártotok annyi koszos ruhát MINDEN ÁLDOTT NAP, hogy egy 8-10 kilós mosógép megtelik vele??? Mindenesetre remélem nem haltál bele abba a 3 percbe, ami alatt bepakoltad, és a 10 percbe sem, ami alatt kiteregetted.

mosogattam (nincs hozzá gép) - ha minden nap mosogatsz az napi 4-6 tányér meg 2-3 edény. 15 perc.

teraszt takarítottam - a teraszra szartok, hogy minden nap takarítani kell? Télen még megértem, ha ellapátolod a havat, de amúgy...

port töröltem (rengeteg a könyvespolcunk) - hát annyi azért talán nincs, hogy minden nap legyen mit törölni rajta...

felsöpörtem, felmostam mindenhol - most vagy tényleg nagyon koszosak vagytok, vagy mániákus takarító vagy. Nincs az a lakás, ahol ne lenne elég maximum 3 naponta felporszívózni és felmosni.

fugákat sikáltam (mert volt valami marha aki kitalálta a fehér fugát a járólapok közé ami irtó hamar koszosodik) - MINDEN NAP?????????????????

szekrényeket töröltem le,

tűzhelyet takarítottam,

kádat, wct takarítottam NAPONTA?????? A tűzhely még ok, 1 pillanat főzés után, ha nem égetsz mindent oda disznó módjára.

főztem

állatokat etettem

kertet gondoztam (ültettem, ástam gazoltam, füvet nyírtam) mikor mit kellett

Az állatok etetése, kert gondozása nyilván egy más kérdés, erre tényleg elmegy 1-2 órája az embernek.

Arra volt időm, hogy reggeli, és ebéd alatt megnézzek 1-1- részt az aktuális sorozatomból, és 1 órát olvassak mielőtt hazaér. - azért valamit akkor nagyon lassan és szarul csinálhattál, ha a 2-3 óra kerti munka 3 főzés után még 5-6 órányi sikálnivalód volt a házban. Ti tényleg ennyire mocskosak vagytok, vagy csak te vagy beteg?

2014. aug. 19. 19:14
 26/52 anonim ***** válasza:
53%

Látom szeretsz kötekedni...

Nyilván a mosást akkor intéztem amikor kellett. És igen minden nap takarítottam és port töröltem.

A ház mindennapi tisztán tartása mióta probléma? Bár feleslegesen kérdezem... látom az a fajta vagy akinek akármit lehet írni, mindenbe beleköt. Így nem fárasztom magam.

2014. aug. 19. 19:28
 27/52 anonim ***** válasza:
32%

a 24-esnek üzenem:

Nem akarlak megbántani, a te szemszögedből teljesen más lehet. Egész álló nap próbálod hasznossá tenni magad. Én is éltem így a gyes ideje alatt pár évig.

Egy kis településen végeztem az otthoni monoton melót, nem volt egész nap kivel beszélgetnem, egy idő után úgy éreztem megfogok bolondulni. Örülök, hogy visszatértem a társadalmi gépezetbe. Azóta munka és család mellett 2 diplomát is szereztem, kemény volt elhiheted.

Néha jó lenne kicsit lelassulni, pár hétig otthon maradni, csinálni egy nagy takarítást, olvasgatni, ebéd után ledőlni, megnézni a kedvenc sorozatomat, csirkéket etetni.

Ha nyugdíjas leszek mindenképpen így akarok élni.

2014. aug. 19. 19:31
 28/52 anonim ***** válasza:
31%
Elnézést a 21-nek szól.
2014. aug. 19. 19:37
 29/52 anonim ***** válasza:
63%
Ha megéred a nyugdíjas kort persze :))))
2014. aug. 19. 19:44
 30/52 anonim ***** válasza:
78%

Mr. King - amit te műveltél, az nem a ház tisztántartása, hanem valamiféle kisebbségi komplexus kiélése.

Elhiszem, hogy munkanélküliként haszontalannak érezted magadat, de naponta arra pazarolni a vizet, áramot, hogy 3 ruhadarabra beindíts egy mosást, naponta port törölni, felmosni, felporszívózni, fugát tisztítani, teraszt sikálni enyhén szólva is durva túlzás. Pszichológus segíthetne rajtad esetleg.

2014. aug. 19. 19:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!