Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális dolog, hogy anyám...

Normális dolog, hogy anyám olyan szinten beleszól a párkapcsolatomba, hogy mikor fekszem le a párommal? 27/N

Figyelt kérdés
A sztori már eleve nehézkesen indult, nagyon nehezen viseli hogy a párom egy elvált ember. Engem ez nem zavar, az sem hogy van neki gyereke, viszont anyám borzasztóan viselkedik amióta összejöttünk. Először azért szidta, mert elvált és nekem tuti egy szar életem lesz mellette, mert gyerektartást kell fizetni, alkalmazkodni kell a gyerekhez, mindig a gyerek lesz az első stb. Én ezeket lerendeztem magamban és ezek ellenére is vele akarok lenni, mert boldog vagyok vele. Hetekig ezen ment a vita. Nagy nehezen anyu leállt erről a témáról és belekezdett valami újba. Most az a baj, hogy én hetente 2-szer (egy hétköznap és a hétvége) a páromnál alszom. Szerinte ez sok és meg fog engem unni. Hát hirtelen azt sem tudtam sírjak vagy nevessek. Könyörgöm felnőtt emberek vagyunk! Tegnap menstruáltam és anyám még azt is kikötötte, hogy ilyenkor ne hogy le feküdjek vele, mert beteg leszek, mehetek a nőgyógyászatra. Ezt elmondta legalább háromszor! Szerintetek ez normális dolog? Nem tudom már hogyan kezelni ezt a dolgot, hiába mondom hogy hagyjon már békén, állandóan keresi a hibákat amibe beleköthet, ha nem talál akkor meg kitalál valamit. Már a ri.b@ncozást is megkaptam amiért múlthéten ott aludtam nála. A páromnak el sem merem mondani ezeket.
2014. aug. 17. 09:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%

Két szálon fut a történted, amit külön kell megvizsgálnod. Az alaphelyzet, hogy kiszolgáltatott helyzetben élsz anyád által. Az Ő bölcs elvárásainak megfelelően kell viselkedned, nyilván nem szeretné ha teherbe esnél attól aki nem tetszik neki. Valószínűleg rossz rossz beidegződései táplálják ezt az ellenállását. Leírásod alapján elég fásult lehet, amit igyekszik rád rakni.

A második, a két gyerekes pasid aki valóban míg él és mozog a gyerekeit fogja tángálni. Anyád már előrevetíti közös örömtelen életedet, mivel ha ezt bevállalod, soha nem lesz nyugtod főleg ha közös gyermeket akarsz.

Ez sajnos így van.

Amit tehetsz, hogy megbeszéled anyáddal, hogy ne vetítse előre a jövődet, mert be fog következni!

Azt, hogy kivel alszol kár vele megbeszélned. Próbáld meg a legminimálisabbra csökkenteni a magánéleteddel, egészségeddel kapcsolatos információkat. Csak hétköznapi dolgokról beszélgessetek.

Bizonyára kérdezgetni fog, mert megszokattad vele, hogy mindenbe beleütheti az orrát. Ha falakba ütközik, észreveszi a hibáit. Légy nagyon következetes, higgadt és ne hagyd, hogy elfajuljon, lerib....on. Ha igen,válts témát, mondjuk az Ő magánéletére vonatkozóan tedd fel kérdéseidet.

Ha tartós kapcsolatot akarsz, valóban gondold meg végleg ki mellett kötsz ki. Ha szereted akkor is meglátod majd milyen anyagi és erkölcsi felelősséggel jár két gyerek nevelése hosszú éveken át, kb 25 éves korukig. Ha közös gyereket akartok, akár a közös gyerek kárára gondoskodni kell róluk, amit nem vesz figyelembe a bíróság.

Ebben igaza van anyádnak, csak a stílusa nem a megfelelő.

2014. aug. 17. 11:54
 12/19 anonim ***** válasza:
62%
ha vkinek nincs normalis fizetese, h is koltozzon el?
2014. aug. 17. 15:49
 13/19 anonim ***** válasza:
83%

és a 12-es válaszoló elkezdte az éljünk otthon, mert akkor 10 év múlva vehetünk egy hiteles házat falun c. vitát! gratulálunk neki!

költözzél el, 27 vagyok, 8 (NYOLC) éve külön élek, na jó, 6 éve önmagam tartom el, HAT.

27N

2014. aug. 17. 17:29
 14/19 anonim ***** válasza:

Anyád egy tudatlan, prűd nő. Amúgy a párod milyen idős? Mert erről nem írtál.

Nem kéne úgy nekiesni a kérdezőnek, mert még otthon lakik, mert 1) így tud spórolni és előbb tud dolgokat megteremteni magának. 2) Minek menjen egyedül albérletbe 100 ezerért?

3) lehet ez egy még friss párhónapos kapcsolat és még nem kattognak az összeköltözésen.

Amúgy tényleg az lenne a legjobb, ha különmennél, de ha nem megy, akkor meg anyádnak semmi köze a szexuális életedhez. Ráadásul nem is te hordod oda a faszidat, hanem te mész hozzá, akkor meg mit zavarja?

Tessék a sarkadra állni.

2014. aug. 17. 17:48
 15/19 anonim válasza:
Hogy normális-e ööö nem az hogy együtt laksz vele az se úgyhogy... Ez több szempontból is ciki
2014. aug. 17. 18:59
 16/19 anonim ***** válasza:

14: nem egyedül lehet csak lakni, nincsenek barátnői? elég szomorú.

de egyébként 100 ezerért egyedül vagy ilyen szülőkkel? ki választaná az elsőt? őszintén, ki?

2014. aug. 17. 19:02
 17/19 A kérdező kommentje:
Természetesen szeretnék elköltözni, de még nem most, pont azért mert még szeretnék megteremteni magamnak 1-2 dolgot és nem olyanra gondolok hogy autó vagy bútor, hanem lakás! Nem állok már messze tőle, éppen ezért nem akarok albérletbe menni, a párommal pedig még friss a kapcsolat, ami az összeköltözést illeti.
2014. aug. 19. 09:54
 18/19 anonim ***** válasza:
szerintem ne mondj neki semmit a kapcsolatodról így nem lesz mibe belekötnie. Biztos hogy nehezebb 1 olyan kapcsolatban élni ahol a másik félnek gyereke van, mert anyagilag sem mindegy. Talán félt és ezért szeretné ha olyan párod lenne aki még gyermektelen. Sok kompromiszumot kell majd kötnöd a párod miatt, föleg a gyereke miatt. Ha te elfogadod ezt , akkor nincs baj.A párod lehet hogy nem az ő hibájából vált el, de anyud nem érti meg .
2014. okt. 6. 20:01
 19/19 anonim ***** válasza:
senkinek semmi köze hozzá hogy miért lakik otthon. Honnan tudjátok hogy nem dolgozik és nem támogatja az anyukáját? Én 27 éves voltam amikor férjhez mentem és otthon laktam a szüleimnél amíg férjhez nem mentem. azért mert otthon lakik az nem azt jelenti hogy nem dolgozik és nem fizet a szüleinek az ott lakásért. Én szerettem a szüleimet és nem azért nem költöztem el mert lusta voltam, hanem azért, mert jó volt a kapcsolatom velük és jól megvoltunk.
2014. okt. 6. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!