Mit gondoltok működni fog ez ilyen korkülönbség mellett?
Párommal 2 éve vagyunk együtt, 2 hónapja megkérte a kezem. Igent mondtam és megbeszéltük, hogy lassan elkezdjük az előkészületeket, de olyan furán érzem magamat. 12 év van közöttünk, én 26 éves vagyok, ő 38. Nem akar már várni és énsem, de 2 év alatt is alig szoktam meg, hogy a baráti köre, az ismerősei, családos, lassan középkorú emberek. Ha haveri összejövetel volt, mindig szóba kerültek a gyerekek, valahol már 10-12 évesek. Gyakran vannak kerti partik is, ahova már mindenki családostól jön.
A párom szülei is majdnem a nagyszüleim korában vannak kis túlzással.
Egy kicsit az is zavar, hogy ugyan mindketten mérnökök vagyunk, én még csak 2,5 éve dolgozom, tehát gyakorlatilag az anyagi javaink mind neki köszönhetők, úgyérzem én semmit nem tettem le az asztalra. Nála élünk, az ő autójával járunk, stb.
Őszintén szeretem őt, de néha olyan érzésem van, hogy nem az én világom az övé. Csúnyán kifejezve néha egy fiatal kis csitrinek érzem magamat közöttük, pedig nagyon szívesen fogadtak a társaságba.
Valaki szerint az, hogy a társaságot nem tudom megszokni azt jelenti, hogy a párom korát sem tudom elfogadni.
Van itt valaki, akinél hasonló a korkülönbség? Ti hogy bírjátok? Hogy éltek? Hogy alakult ez így? Egy csepp kétely sem volt bennetek?
Figyelj, csak te tudod, hogy ezt képes vagy-e elfogadni.
Most még biztosan jól néz ki, fiatalos, még 50 évesen is jól tarthatja magát, de...
46 évesen te még szintén fiatalos nő leszel, tele életerővel, ő már fáradt, majd' 60 éves, nagypapakorú. Arról, hogy a szexet pl. már 10 év múlva sem fogja feleannyira sem kívánni mint te, felesleges kitérni is. De emellett számolnod kell vele, hogy mennyivel fáradékonyabb, nyűgösebb és kevésbé aktív lesz. 60 évesen ő nem fog veled hegyet mászni, és 50 évesen nem igazán fog az akkor kb. 10 éves gyerekekkel fogócskázni meg focizni.
Én 22 éves vagyok, a férjem 35. Kulfoldon élunk, itt megszokottabb, hogy mindenki próbál társalogni mindenkivel, tehát nincs korra bontva a baráti társaság. Például egyik legjobb barátnom férjemmel egyidos, de egyutt járunk szórakozni. Mondjuk én ugyan úgy szeretem a kertipartikat, a kocsmákat és a clubbokat is. A kulonbség annyi, hogy az én ismeroseimnek még nincs gyerekuk, vagy ha van, akkor már nagyobb.
Másik dolog, hogy én 2-3 évvel idosebbnek tunok a koromnál, míg párom ázsiai és ot meg mindenki 5 évvel fiatalabbnak nézi. Ha ismeretlen lát minket, akkor max 3-5 évnek hiheti a korkulonbséget.
O 4 éve jott az országba, új életet szeretne kezdeni, jovore szeretne elkezdeni tanulni. Van már szakmája, de azt nem szereti. Én 2 év múlva szeretnék egyetemre menni. Vagyis egyformán, egy idoben kezdtuk a nulláról.
Gyereket mindketten szeretnénk, de megbeszéltuk, hogy ha biztosabb lábon állunk, majd akkor vállalunk.
Biztos, hogy a korkülönbség a probléma valódi oka? Ha ezt a dolgot kicsit félre tesszük, akkor marad az, hogy kevesebbnek érzed magad másoknál. A párod barátaihoz képest "csitrinek" képzeled magad, a pároddal szemben pedig szakmailag tartod magad kevesebbre.
Lehetséges, hogy valamiféle önértékelési hiba húzódik meg a háttérben. Gondolkozz el ezen, talán többre jutsz.
A párodat pedig ne tekintsd semmilyen formában a riválisodnak. Ne akarj vele versenyezni, a párkapcsolat célja éppen az egyesülés, egyéválás.
A kor önmagában egyébként sem meghatározó, főként nem ebben az életszakaszban. Felnőtt vagy, képes vagy éretten gondolkozni. Ezzel nem lehet probléma.
A kisebbségi érzésednek akkor lenne értelme, ha 12 év múlva ugyanitt tartanál, mint ma, addigra nyilván neked is több lesz mindenből. Nem tarthatsz 26 évesen ott, ahol 38 évesek. Ez teljesen logikus, nem értem, neked miért nem az.
A baráti társaság sem értem, miért zavar, hiszen nem velük házasodsz,és a te barátaid? Biztos neked is vannak barátaid, akikkel ugyanúgy össze lehetne járni, lehet, velük meg a vőlegényed érezné furcsán magát. Ha pedig megállapodtok, gyakorlatilag nem sok különbség lesz köztetek és az ő barátai között.
Nem-e inkább a megállapodástól félsz, és ürügyet keresel?
"önértékelési hiba húzódik meg a háttérbe"
Akkor húzódna önértékelési hiba a háttérben, ha nem venné észre a különbségeket. 2,5 éves szakmai tapasztalat nyilván nem ér fel 15 éves gyakorlattal. Egy 26 éves nő problémái nem azonosak egy 35 évesével. Neki nem kell gyerekekről és óvodáról beszélgetni egy társaságban. Pont annak érzi magát ami, egy 26 éves nő. Nincs itt semmiféle önértékelési probléma.
Nem érzem, hogy önértékelési problémáim vannak. Nem gondolom, hogy több lenne a baráti társaságban bárki is emberileg, mint én, illetve azt is teljesen természetesnek tartom, hogy a párom előbb jár a szakmában és az életben is, mint én. Nem versenyzek vele, egyszerűen csak úgyérzem egy kicsit elvesztek a közös célok, hiszen nincs semmi olyan anyagi dolog, amiért együtt kellene megküzdenünk, én csak beleültem a jóba és ez engem zavar.
Zavar, mert 1 éve élünk együtt és még mindig úgyérzem, hogy a "páromnál lakok, a párom autójával járok", nem úgy, hogy a közös lakásunkban élünk, közös autóval járunk. Felajánlotta, hogy keressünk egy másik lakást, ami mindkettőnknek tetszik, hátha azt már közösnek fogom érezni, de fogalmam sincs, hogy ez valóban megoldja-e a helyzetet... Az is szóba került, hogy a spórolt pénzünket költsük lakásfelújításra, alakítsam át a lakását, ahogy nekem tetszik (meg persze neki is), hogy úgy érezzem nekem is volt belőle részem, nekem is ez az otthonom.
A baráti társaságban elsődlegesen a gyerekek miatt érzem magamat csitrinek/fiatalnak. Én nem igazán tudok beleszólni a gyerekes témákba és bár jól eljátszom velük, elbabázok, vagy elszórakozunk, egyikőjüket korrepetálom is matekból, nem érzem a saját társaságomnak őket.
Meg most biztos mukodik hisz most igaz ferfi a parod... de kesobbiekben ptoblemak lehetnek pl szexualis teren foleg.... majd ha te leszel 35 eves... akkor te nem ugy fogsz gondolkozni mint egy majdnem50 eves ferfi.... te meg tele leszel energiaval a sexre igenyed lesz de a parod mar mas ertrk rendel fog rendelkezni mint te!!!!a problema nem most kezdodim majd csak kb 6. 10.ev mulva!!!!
Most szep es jo mert nonek erzed magad egy igazi ferfi mellet...de kesobb mar nem lesz ilhen felhotlen a kapcsolatod... ezt neked kell eldonteni...de ugy gondolom ezzen elobb kelet volna elgondolkodnod nem mosg amikor mar a kozepebe vagtatok a dolognak...!!!!!! Valahol te is felsz a tavalabi evekre ha gondolsz... mert akkot nem teted volna fel ezt a kerdest...!!!!
Scythian nevű felhasználó válasza:
"önértékelési hiba húzódik meg a háttérbe"
Akkor húzódna önértékelési hiba a háttérben, ha nem venné észre a különbségeket. 2,5 éves szakmai tapasztalat nyilván nem ér fel 15 éves gyakorlattal. Egy 26 éves nő problémái nem azonosak egy 35 évesével. Neki nem kell gyerekekről és óvodáról beszélgetni egy társaságban. Pont annak érzi magát ami, egy 26 éves nő. Nincs itt semmiféle önértékelési probléma.
Scythian!
Egy ember értékét nem az határozza meg, hogy mennyit keres. Másrészt ha valaki kevesebbre tartja magát azért, mert a párja több pénzt visz haza, az nem helyesen értékeli önmagát és kapcsolatukat sem. A társalgásról pedig annyit, hogy normális emberek képesek beszélgetni, barátkozni egymással, akkor is ha nem éppen egyidősek. Itt nem egy 10 és egy 20 éves párról van szó, mindannyian felnőttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!