Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet a férfiakat...

Hogyan lehet a férfiakat "helyrerakni"?

Figyelt kérdés
A drága vőlegényem, aki egyébként kedves, rendes, és akit nagyon szeretek, néha elkényelmesedik, és olyan beszédstílust enged meg magának velem szemben, amilyet nem kellene. Pl: kérdezek valamit tőle, s erre szinte ordítva hördül rám, hogy ő ezt mégis honnan kellene tudja. Szerintem az lenne a normális, ha rendes hangnemben közli, egyszerűen, hogy nem tudja a választ. Vagy felhív telefonon, és olyan érdektelenül beszél, nem úgy mint ahogy általában az emberek a párjukkal szoktak beszélni. Sokszor az az érzésem, hogy alig várja, hogy letegyem a telefont. Hogyan lehet helyrerakni egy ilyen esetben az elkényelmesedett férfiakat?
2010. jan. 13. 19:30
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Több mint két éve. És én is a megszokás-dolgot sejtem az ügyben, attól félek ez áll fenn.

Egyébként már az elején jelezte, hogy komolyan gondolja a dolgokat, szóval már úgy indult a kapcsolatunk. A konkrét lépés két hónapja történt.

2010. jan. 13. 20:21
 12/18 anonim ***** válasza:
Mond el neki, h nem tűröd ezt a hangnemet...vajon mit felel?
2010. jan. 13. 20:26
 13/18 A kérdező kommentje:
Lerakja a telefont... Ezen hördültem fel, és emiatt is írtam ki a kérdést... Tapasztalat... :(
2010. jan. 13. 20:49
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretnélek elkeseríteni, de ez nem jelent túl jót a kapcsolatotokra nézve. Az, hogy a párunkkal szépen beszélünk, vagy minimum normálisan, az a legalapabb egy kapcsolatban, még akkor is, ha rossz napunk van. Ezért vagyunk emberek (és nem állatok), hogy tudjuk kezelni a problémáinkat normálisan. Nálunk pont ugyanez volt a helyzet, és pont ugyanennyire zavart is, mint téged. Beszéltem vele, egyszer. Beszéltem vele kétszer. De semmi haszna nem volt. Tönkre is ment a kapcsolatunk 4 év után.

Azt tudom tanácsolni, hogy ültesd le, és mondd el neki, hogy ez mind mennyire zavar téged, és kérd rá, hogy ha képes rá, akkor változtasson rajta. Ha változik, (és nemcsak 2-3 napra), akkor az szuper. Viszont, ha minden marad a régiben, akkor Te jössz, hogy eldöntsd, így akarod-e leélni az életed. És bár ez elsőre lehet, hogy nem tűnik olyan borzalmas dolognak, de szétszedi az ember érzelmeit a párja iránt hosszú távon.

Remélem sikerül:)

2010. jan. 13. 22:24
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg te is ugy kezelni őt ahogyan ő téged,vajon neki hogy fog esni?Megszokta ,hogy nyalod a fenekét ugy is.Ő a büszke férfi aki révbe ért mostmár azt teszi ahogy a kedve -hangulata akarja.Néha rázzd le lazán te is amikor ő kérdezz vagy szólj be:lássuk neki hogy esik majd.Be lehet törni ha akarod csak ésszel csináld.
2010. jan. 13. 23:14
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Arra nem gondoltál, hogy valamiért nem beszél veled szívesen? A hangnem és kedvtelenség nem maga a probléma, hanem a tünet. Gondolkozz, hogy mi lehet a baj, kommunikáljatok, oldjátok meg. Utána minden más lesz.
2010. jan. 14. 00:12
 17/18 anonim ***** válasza:

Megpróbálok sorjában válaszolni:

1. a férfiak nem szeretik ha állandóan kérdezgetik őket és nekik állandóan felelgetniük kell. A férfiak kommunikációja teljesen eltér a nők kommunikációjától, kevesebbet beszélünk, kevesebbet kérdezünk, a kérdésekre gyakran csak egy bólintás a válasz, vagy még az se.

2. "felhív telefonon, és olyan érdektelenül beszél" most ez vagy azt jelenti, hogy kezd elhidegülni tőled, vagy csak egyszerűen fáradt, valamelyik a kettő közül, ezt te jobban tudod.

3. ha megpróbálod "helyrerakni", akkor az könnyen a visszájára sülhet el. Senki nem szereti ha helyrerakják, inkább kérd meg rá szépen hogy változzon meg, hidd el az sokkal hatásosabb.

2010. jan. 14. 08:39
 18/18 anonim ***** válasza:

A furcsa az, hogy ha éppen rossz hangulatban van, akkor minek hív fel? A pasik akkor szoktak telefonálni, ha tudnak beszélni, nem akkor ha éppen teljesen alkalmatlan.

Találn megoldás lehet, hogy kicsit békén hagyod. Ha haza megy, nem kell vele beszélgetni, csináld a dolgodat, és ne foglalkozz vele. Megjön, kap egy puszit, és hagyd magára. Ha akar valamit, akkor jönni fog hozzád. Ha nem akkor nem. Ha ezt pár napig megpróbálod, akkor láthatod hogy van-e változás. Ha nincs, akkor lehet hogy tényleg elhidegült tőled.

Egyébként biztos alig várja, hogy letegyed a telefont, mert nem akar beszélni. van ilyen. Csak azt nem értem akkor minek hív téged...

2010. jan. 14. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!